wojtasSdl Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, dzisiaj Nod wykrył mi wirusa 2Win32/Olmarik.HC koń trojański w dwóch egzemplarzach. Przy każdym skanie wyświetla że infekcja jest nadal i za każdym razem usuwa pliki. Jak mogę się tego pozbyć? Log z combofixa i z Hijackthis odpada ponieważ nie mogę uruchomić żadnego z tych programów. Windows worms doors cleaner wyrzuca komunikat o zbyt dużym zużyciu pamięci przez svchost i prawdopodobnej infekcji. Bardzo proszę o pomoc Pozdrawiam Edit1. Udało mi się odpalić combofixa z poziomu acdsee:] Log: KLIK Windows worms doors cleaner dalej ten sam komunikat wyrzuca Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez wojtasSdl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Czy po usunieciu przez combofix rootkita problem nadal wystepuje? Usun jeszcze: c:\windows\system32\uactmp.db Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtasSdl Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Czy po usunieciu przez combofix rootkita problem nadal wystepuje? Usun jeszcze: c:\windows\system32\uactmp.db Windows worms doors cleaner dalej wyrzuca komunikat o zbyt dużym zużyciu pamięci przez svchost. Poza tym jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 W takim razie to wszystko, a komunikatem sie nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...