seku Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam czy do nowej grafiki wystarczy stary zasilacz ? obecna konfiguracja Tagan TG530-U22 C2D E6300@2,8 X48 4x1gb1066 3x hdd GF9600GT Gainward GS X-Fi Titanium 2xDVD-RW miałem pożyczonego GTX 260 i działało ale wentylatory pracowały dwukrotnie szybciej i generował sporo więcej ciepła. mam zamiar kupić Tagan BZ 800W lub Tagan ITZ II 780 odnośnie tych dwóch modeli mam pytanie w czym jest różnica pomijając fakt ze jeden ma odpinane kable a drugi nie i różnią się podawaną mocą I jeśli obecny Tagan pociągnie GTX 285 to czy po jakimś czasie nie wyzionie za szybko ducha? bo będzie pracował na MAX obrotach cały czas. za odp. z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Obecny wystarczy. Racuch morduje gtx-285 o ile się nie mylę na takim samym Taganie a mój kolega na Taganie 480. Ja na swoim BZ-500 odpalałem E8400@4,5GHz i podkreconego gtx-285 na rozdzielonych liniach i ani nie jęknął że zmęczony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Powinnien wystarczyc.. Ja mam konfig jak w podpisie i chieftec starcza bez problemu... Jeśli chodzi o głóśnośc zasilacza u mnie zawsze był głośny niezależnie od obciążenia dlatego zrobiłem Fanswap i wentyl ustawilem na 5V jest cicho a jednocześnie nic się nie przegrzewa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witaj, TAGAN ITZ II w polsce jest pod nazwa TAGAN TG U33 II. Roznica miedzy seria BZ a U33II ( od 680 W ) jest oprocz opdpinanych kabli taka ze w U33II masz najnowsza technologie DC-DC. Zapewnia bardzo stabilne napiecia. Chldzenie tez jest inne BZ ma 13,5 cm Wentylator a U33 II 12 cm jezeli ci na kablach nie zalezy to bym bardziej sie U33II przyjzal Witam czy do nowej grafiki wystarczy stary zasilacz ? obecna konfiguracja Tagan TG530-U22 C2D E6300@2,8 X48 4x1gb1066 3x hdd GF9600GT Gainward GS X-Fi Titanium 2xDVD-RW miałem pożyczonego GTX 260 i działało ale wentylatory pracowały dwukrotnie szybciej i generował sporo więcej ciepła. mam zamiar kupić Tagan BZ 800W lub Tagan ITZ II 780 odnośnie tych dwóch modeli mam pytanie w czym jest różnica pomijając fakt ze jeden ma odpinane kable a drugi nie i różnią się podawaną mocą I jeśli obecny Tagan pociągnie GTX 285 to czy po jakimś czasie nie wyzionie za szybko ducha? bo będzie pracował na MAX obrotach cały czas. za odp. z góry THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witaj, TAGAN ITZ II w polsce jest pod nazwa TAGAN TG U33 II. Roznica miedzy seria BZ a U33II ( od 680 W ) jest oprocz opdpinanych kabli taka ze w U33II masz najnowsza technologie DC-DC. Zapewnia bardzo stabilne napiecia. (...) Już pisałem wcześniej, ktoś Ci płaci za pisanie tego typu rzeczy? Z tego co widzę to serię BZ produkuje Topower, a jeżeli jak piszesz ITZ II to U33 II to producentem nie jest Topower tylko zagadkowa firma Impervio. Jeżeli dodać, że słabsze modele serii robione są przez niesławnego Enhance to w ogóle odpuściłbym sobie takie eksperymenty. Tak btw to stary zasilacz starczy, a jak chcesz coś nowego to może poszukaj u konkurencji mają zdecydowanie ciekawszą ofertę niż Tagan :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 hmmm no nie do końca wczoraj zapiałem GTX285 i na obecnym taganie działa póki co zero efektów ubocznych mam go już 2,5 roku i powoli myślę nad profilaktyczna wymiana Dlaczego założyłem taki temat zasilacz do GTX 285 bo widziałem dwie sytuacje jak w pierwszej na Chieftec 600w komp wcale nie wstawał config kompa identyczny jak mój. Przypadek drugi to na Cool Master czy jakoś tak 700w komp się odpala wszystko cacy tylko podczas grania w której GTX pokazuje swoje możliwości z zasilacza dochodziły dziwne odgłosy... widziałem wiele zasilaczy ale Tagan zawsze dla mnie był wyznacznikiem jakości wykonanie i parametry. Nie wiem jak dziś może się zmieniło ale jak kupie to i tak Tagana teraz pytanie jakiego tego z odpinanymi kablami czy bez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MPKING Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 niewiem o co ci chodzi ... chcial wiedziecjaka jest roznica to napisalem ... a jak sie nieznasz to uciekaj do innego forum bo widocznie niemasz zadnych informacji co na temat zasilaczy TAGANa Już pisałem wcześniej, ktoś Ci płaci za pisanie tego typu rzeczy? Z tego co widzę to serię BZ produkuje Topower, a jeżeli jak piszesz ITZ II to U33 II to producentem nie jest Topower tylko zagadkowa firma Impervio. Jeżeli dodać, że słabsze modele serii robione są przez niesławnego Enhance to w ogóle odpuściłbym sobie takie eksperymenty. Tak btw to stary zasilacz starczy, a jak chcesz coś nowego to może poszukaj u konkurencji mają zdecydowanie ciekawszą ofertę niż Tagan :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...