kaykay Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam, poszukuje laptopa dla ciotki ktora musi nauczyc sie obslugi komputera (wymog z pracy). Bedzie to jej pierwszy kontakt z komputerami, zastosowanie to zapewne jakis Office, internet i takie proste biurowe rzeczy. Gry jak juz to najprostsze jakies. Mowi ze ma na to 1500zl i zeby byl raczej nowy, na gwarancji. Prosze o jakies propozycje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Najlepszym wyjściem byłoby kupienie stcjonarki, ale jeśli musi być lapek, to proponuję któregoś z netbooków... Np.: http://allegro.pl/item606812436_netbook_la...10_2_xp_fv.html http://allegro.pl/item608552634_asus_eee_p...xp_bilgora.html Tego drugiego można dostać jeszcze taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A jesli chodzi o laptopy i notebooki? Wydaje mi sie ze te netbooki sa jednak troche za male, przydalby sie wiekszy ekran bo to juz tez nie ten wzrok u ciotki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zdecydowanie w takim przypadku odradzałbym Netbooka, droższy, delikatny i zwyczajnie mały. Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie będzie jakiś prosty Notebook ekran >=15'. Z racji braku konkretnych wymagań na twoim miejscu przeszedłbym się do jakiegoś Media Marktu itp. (jeżeli masz gdzieś w pobliżu) i wybrał jakiś markowy sprzęt w promocji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Miej świadomość że 1500zł to obecnie mało na jakiekolwiek notebooka W wakacje dało się ogarnąć, ale nie teraz. Zresztą sam rozejrzyj się jak "szeroka" jest oferta nowych laptopów do 1500zł na Allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jedyne co łapie się w zbliżonym przedziale cenowym to HP 550 na Celeronie z zainstalowanym ... DOSem :P Tylko znowu denerwująca może być "szybka" na matrycy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Ten HP to porażka totalna. Już lepiej coś takiego: http://sklep.henwar.pl/index.php?s=prodd&i=44347 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Dlaczego mowisz ze ten HP to porazka? Wydaje sie calkiem znosny. Ale fakt, strasznie podrozaly te lapki ostatnio. Musze jeszcze popatrzec jakiego PC'ta bym zlozy lza te pieniadze. A jesli chodzi o te ceny to jest tendencja wzrostowa czy malejaca? Tzn lepiej kupic teraz bo potem beda jeszcze drozsze czy lepiej poczekac az potanieja? Jesli czekac to ile czasu? Bo ogolnie to ceny powinny juz dawno opasc po swietach ale cos nie opadaja. Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matheff Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Dlaczego mowisz ze ten HP to porazka? Wydaje sie calkiem znosny. Ale fakt, strasznie podrozaly te lapki ostatnio. Musze jeszcze popatrzec jakiego PC'ta bym zlozy lza te pieniadze. A jesli chodzi o te ceny to jest tendencja wzrostowa czy malejaca? Tzn lepiej kupic teraz bo potem beda jeszcze drozsze czy lepiej poczekac az potanieja? Jesli czekac to ile czasu? Bo ogolnie to ceny powinny juz dawno opasc po swietach ale cos nie opadaja. Jakieś 1.5 miesiąca temu miałem podobny problem - tylko jeszcze ja miałem jeden dodatkowy warunek - zainstalowany jakiś windows (nieważne czy xp czy vista). Moje poszukiwania skończyły się zakupem poleasingowego IBM T43, z 2Gb RAMu, dyskiem 80Gb i 12 miesięczną gwarancją. (znalazłem go na allegro - carcomputers). Zastanów się nad tym, bo jeśli chodzi o nowy sprzęt, to ceny jeszcze pewnie długo nie spadną - niby powinny spadać po świętach, ale dolar i euro cały czas drogie. Ja czekałem na spadek cen od grudnia do lutego i w końcu dałem spokój. (bo teściowa, dla której to miał być komputer coraz częściej się dopytywała). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Ale fakt, strasznie podrozaly te lapki ostatnio. Musze jeszcze popatrzec jakiego PC'ta bym zlozy lza te pieniadze. Zgadza się, w wakacje musiałem kupić podobnego laptopa i za 1450zł kupiłem Fujitsu-Siemens z T2370 1,73GHz, 2GB RAM, 250GB. Obecnie nie ma na to szans. A jesli chodzi o te ceny to jest tendencja wzrostowa czy malejaca? Tzn lepiej kupic teraz bo potem beda jeszcze drozsze czy lepiej poczekac az potanieja? Jesli czekac to ile czasu? Myślę że z 1 mies możesz poczekać i zobaczyć co się dzieje, decydujący jest w tej chwili kurs złotówki w stosunku do usd i eur Bo ogolnie to ceny powinny juz dawno opasc po swietach ale cos nie opadaja. Ceny producenckie w USD i EUR spadły, tyle że kursy PLNEUR i PLNUSD są o wiele bardziej niekorzystne dla importu niż wtedy, więc ceny sklepowe są wyższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Powoli wszystko powinno wracać do normy - $ i tak jest już tańszy, to samo €... Tak więc jeśli możesz, poczekaj. Miałem tego HP i posiadał wgłebienie w klawiaturze, które mnie po prostu dobijało! W miejscu gdzie są klawisze "u,i,o,j,k,l" klawisze były niżej od pozostałych - masakra! Mój przypadek nie jest jakiś odrębny - na 5 lapków HP, 3 mialo to samo Dodam, że nie podlega to gwarancji. Oprócz tego bardzo głośny, wentyl pracował niemal bez przerwy. Inne irytujące sprawy, jak brak diody HDD, górna pokrywa, która po miesiącu wygladała jak ta po roku w Acerze... Pisałem już o tym w innym temacie. Poza tym poczytaj, jest cały temat o serwisie HP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...