Skocz do zawartości
KOCHAM SYNTHOL

Nowy Sprzęt Nie Wstaje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele razy używałem tego zestawu i nigdy sie nie zawiodłem:

http://www.cooling.pl/arctic-silver-arctic...rodukt,835.html

Usuwa wszelkie gluty do czysta. Z buteleczki 1 nakładam parę kropli, czekam 5 minut, wykałaczką usuwam - kruszę gluta i wycieram ręcznikiem papierowym. Następnie butelka Nr 2 - tu juz bez dłuższego czekania. Polecam.

Edytowane przez atomel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyczyscilem to papierem toaletowym, pasta miala kilkadziesiat godzin i chyba dlatego ladnie zeszla.

coretemp pokazuje 39 stopni w idle, roznica 12 stopni, a na pudelku od pasty zalmana wyczytalem, ze zabki pokazuje dopiero po 7 dniach, wiec mam nadzieje, ze ta roznica sie jeszcze zwiekszy. odpalam orthosa, jestem ciekaw jak to bedzie wygladac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to na pewno nie są zdrowe temperatury. Najlepiej, żeby były poniżej 70*C, ale mogą podchodzić do 75*C. Powyżej już jest za gorąco. Coś za gorąco, jak na to napięcie.

Starą pastę ściągnąć możesz na przykład zmywaczem do paznokci. ;)

Edytowane przez KitKat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

minelo 10 minut w orthosie... 56 stopni = prawie 30 stopni roznicy. :O jestem ciekaw ile bedzie po tych 7 dniach.

wielkie dzieki dla kazdego kto wypowiedzial sie w tym threadzie, jestescie wielcy.

Edytowane przez KOCHAM SYNTHOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W orthosie masz takie coś jak prioryty. U ciebie ustawione na 1 nie obciąża procesora. Każdy do testów daje 9, uważaj bo miedzy 1 a 9 jest duża różnica w temperaturze ;).

Polecam zadawanie pytan o oc itd. w tym temacie :

http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...tml&st=4740

Edytowane przez Hubis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robiłem to 2 dni temu :) Ściągnij chusteczką higieniczną, upewnij się że nie obmacałeś jej tam gdzie będziesz wycierał, dokładnie usuń pastę mogą zostać tylko smugi/ślady na procesorze których za Chrld nie ściągniesz chusteczką, ja je zostawiłem i wszystko dziś gra ;) Ale jeśli chcesz zrobić dokładnie to umocz chusteczkę w wodzie, i wytrzyj, uważaj by czegoś nie zalać i nakładasz nową :)

PS: Jakie to chłodzenie ?

Playstation 2: Ten zalman prawie nie ma różnicy z articem.

PS3: Zmywacz, zmywacz, zmywacz, przecież to nie baba żeby mieć zmywacz, ale w jego wyjątku nicku chyba ma osobę która mu użyczy różowej substancji :)

Edytowane przez 7Press7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej proca nagrzewa LYNX - żadne tam Orthosy i inne badziewia nie podgrzeją tak proca.

Wszelkie niestabilności i błędy wywala już w pierwszych minutach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

edit: przelozylem calosc do obudowy i nagle mam 50 stopni w idle. wtf?

ustawienia w bios, obiecane wczesniej:

intel eist: disablet

fsb: 425

ratio: 9

dram configuration: 4/4/4/12

dram frequency: 850

pcie frequency: 100

auto disable dimm/pcie freq.: enabled

cpu v: 1.28

mem v: 2.1

mb v: 1.4

reszta napiec na auto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym Ci proponował pobawić się napięciami GTL. Potrafią one bowiem czynić cuda. Miałem kilka procków 45nm i każdego niemal potrafiły wyprowadzić od niestabilności w Orthosie do stabilności. Rzecz tylko w tym aby spędzić troche czasu i odszukać najlepsze zestawienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ramy sa na 100% walniete.

Wrocilem dzisiaj z uczelni i objawy jak w pierwszym poscie. Przed oczami mialem juz ram, wiec zrobilem szybki skok do komputronika, kupilem kosc 1gb kingstone'a, i... jak reka odjal.

Problem w tym, ze wyrzucilem pudelko o tych kopnietych kosci a-data, esc moze mi nie przyjac gwarancji bez kartonowego pudelka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj je puścić na 2,25 V

+ żąglerka slotami :)

Edit: teraz doczytałem.

Wydaje mi się że przy 4/4/4/12 850MHz i 2,1 V to one nie bedą chodzić. Tym bardziej że to 2X2GB

Ja bym ustawił na 5/5/5/15 i 2,2 - 2,25 V

I sprawdzaj na różnych slotach....

Edytowane przez szpachla2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi