andrew777 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Alkoholem izopropylowym/zmywaczem do paznokci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Wiele razy używałem tego zestawu i nigdy sie nie zawiodłem: http://www.cooling.pl/arctic-silver-arctic...rodukt,835.html Usuwa wszelkie gluty do czysta. Z buteleczki 1 nakładam parę kropli, czekam 5 minut, wykałaczką usuwam - kruszę gluta i wycieram ręcznikiem papierowym. Następnie butelka Nr 2 - tu juz bez dłuższego czekania. Polecam. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 wyczyscilem to papierem toaletowym, pasta miala kilkadziesiat godzin i chyba dlatego ladnie zeszla. coretemp pokazuje 39 stopni w idle, roznica 12 stopni, a na pudelku od pasty zalmana wyczytalem, ze zabki pokazuje dopiero po 7 dniach, wiec mam nadzieje, ze ta roznica sie jeszcze zwiekszy. odpalam orthosa, jestem ciekaw jak to bedzie wygladac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) No to na pewno nie są zdrowe temperatury. Najlepiej, żeby były poniżej 70*C, ale mogą podchodzić do 75*C. Powyżej już jest za gorąco. Coś za gorąco, jak na to napięcie. Starą pastę ściągnąć możesz na przykład zmywaczem do paznokci. ;) Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) minelo 10 minut w orthosie... 56 stopni = prawie 30 stopni roznicy. :O jestem ciekaw ile bedzie po tych 7 dniach. wielkie dzieki dla kazdego kto wypowiedzial sie w tym threadzie, jestescie wielcy. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez KOCHAM SYNTHOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 No to jedź dalej z OC. 56 stopni to luzik. Najlepiej, żebyś nie przekroczył po prostu 70*C. Zobaczymy na ile pozwoli on sam w sobie i płyta. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 :D! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) W orthosie masz takie coś jak prioryty. U ciebie ustawione na 1 nie obciąża procesora. Każdy do testów daje 9, uważaj bo miedzy 1 a 9 jest duża różnica w temperaturze ;). Polecam zadawanie pytan o oc itd. w tym temacie : http://forum.purepc.pl/Socket-423-478-775-...tml&st=4740 Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez Hubis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a widzisz, nie wiedzialem. :) odpalilem na 9 i jak na razie po 4 minutach tez jest 67 stopni (od ~2 minut stoi na tej temperaturze), wiec chyba moge go bezpiecznie zostawic na tym taktowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zostaw na 2,5 godziny na Prio9, jak się nie wysypie to można uznać że jest stabilny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boru91 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 już po 1h można powiedzieć,że jest stabilny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 można jescze intel burn testem ;) (zagrzał mojego proca jak nikt inny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 7Press7 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Robiłem to 2 dni temu :) Ściągnij chusteczką higieniczną, upewnij się że nie obmacałeś jej tam gdzie będziesz wycierał, dokładnie usuń pastę mogą zostać tylko smugi/ślady na procesorze których za Chrld nie ściągniesz chusteczką, ja je zostawiłem i wszystko dziś gra ;) Ale jeśli chcesz zrobić dokładnie to umocz chusteczkę w wodzie, i wytrzyj, uważaj by czegoś nie zalać i nakładasz nową :) PS: Jakie to chłodzenie ? Playstation 2: Ten zalman prawie nie ma różnicy z articem. PS3: Zmywacz, zmywacz, zmywacz, przecież to nie baba żeby mieć zmywacz, ale w jego wyjątku nicku chyba ma osobę która mu użyczy różowej substancji :) Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez 7Press7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jak obciążysz kompa to posprawdzaj palcem temperatury pamięci i chłodzenia płyty głónej(chipset i sekcja zasilania) czy przypadkiem coś sie nie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No niestety, dlugiego testu nie przechodzi, gta iv wywala sie po kilkudziesieciu sekundach od startu. Czy podbicie vcore moze pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Oczywiście... daj np 1.275V i kontroluj temperatury po ~20 minutach Orthosa prio 8/9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Najlepiej proca nagrzewa LYNX - żadne tam Orthosy i inne badziewia nie podgrzeją tak proca. Wszelkie niestabilności i błędy wywala już w pierwszych minutach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No niestety, dlugiego testu nie przechodziNajlepiej gdybyś wkleił screena z ustawieniami z biosu na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 zbilem taktowanie do 3.8 i jest ok, nie wyglada tak fajnie jak okragle 4.0 ale jest w pelni stabilnie :< screeny z biosa zaraz beda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 edit: przelozylem calosc do obudowy i nagle mam 50 stopni w idle. wtf? ustawienia w bios, obiecane wczesniej: intel eist: disablet fsb: 425 ratio: 9 dram configuration: 4/4/4/12 dram frequency: 850 pcie frequency: 100 auto disable dimm/pcie freq.: enabled cpu v: 1.28 mem v: 2.1 mb v: 1.4 reszta napiec na auto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A ja bym Ci proponował pobawić się napięciami GTL. Potrafią one bowiem czynić cuda. Miałem kilka procków 45nm i każdego niemal potrafiły wyprowadzić od niestabilności w Orthosie do stabilności. Rzecz tylko w tym aby spędzić troche czasu i odszukać najlepsze zestawienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Ramy sa na 100% walniete. Wrocilem dzisiaj z uczelni i objawy jak w pierwszym poscie. Przed oczami mialem juz ram, wiec zrobilem szybki skok do komputronika, kupilem kosc 1gb kingstone'a, i... jak reka odjal. Problem w tym, ze wyrzucilem pudelko o tych kopnietych kosci a-data, esc moze mi nie przyjac gwarancji bez kartonowego pudelka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 (edytowane) Spróbuj je puścić na 2,25 V + żąglerka slotami :) Edit: teraz doczytałem. Wydaje mi się że przy 4/4/4/12 850MHz i 2,1 V to one nie bedą chodzić. Tym bardziej że to 2X2GB Ja bym ustawił na 5/5/5/15 i 2,2 - 2,25 V I sprawdzaj na różnych slotach.... Edytowane 8 Maja 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 no nie moge ich puscic na 2,25, bo wrzucajac je na plyte nie moge nawet wejsc do biosu. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 To ustaw na tym kingstonie i potem wrzuć g.skille. Albo na 1 kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 szpachla, kocham cie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Kochaj synthol :) Musisz tam pokombinować z ustawieniami. Podałbyś model tych pamięci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOCHAM SYNTHOL Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 podnioslem to napiecie i jak na razie wszystko jest si. G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Jak możesz to sprawdź czy zrobią 800 MHz 4-4-4-12 przy 2,0V..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 (edytowane) a nie lepiej dać 2,1V? Edytowane 10 Maja 2009 przez Finchy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...