cherryq Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam. Ostatnio kupiłem sobie mikrofon firmy Tracer. Po podłączeniu nie działał w ogóle, więc zacząłem kombinować coś w ustawieniach nagrywania. Doszedłem do tego, że działa tylko i wyłącznie w Skype. Posiadam Windows Vista, jeżeli to coś pomoże. Mikrofon mam przypięty do przedniego panelu na obudowie. Takie mam ustawienia w opcjach nagrywania: Pozdrawiam, cherryq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) ... i jak widać na załączonym obrazku po prawej u góry mikrofon jest wyłączony. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cherryq Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Nawet jak aktywuję tyn przycisk, to efektów zero. Ale jak to jest możliwe, że niby przy wyciszonym mikrofonie Skype normalnie nagrywa dźwięk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Podłączę się do tematu. Wczoraj rozmawiałem przez Skype i w pewnym momencie mój rozmówca przestał mnie słyszeć (niczego nie dotykałem :) ). Google nie okazało się pomocne. Mikrofon działa, był sprawdzany na innym komputerze. Nie jest wyciszony, jego poziom głośności ustawiony jest na maksimum (opcja +20 dB włączona). Karta to SBlive! 24bit @ X-fi XA, system Vista x64 (pod 7 x64 to samo, z tym, że karta pracuje jako SBlive). Przeinstalowanie sterów nic nie daje. Dla pewności wyjąłem SB i włączyłem integrę - to samo. Musi być gdzieś coś jeszcze wyciszone, bo gdy podłączam mikrofon są trzaski i zapala się na chwilę zielony pasek. Pomóżcie bo już dawno nic mnie w moim kompie tak nie wku%*%^. Gdzie jeszcze poza Urządzeniami do nagrywania i Creative Console Luncher można zmieniać głośność i ustawienia audio? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...