miecioo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam, chcialbym kupic profesionalny zestaw FC, cena w granicach 500 zloty. Przegladajc tematy na forum widze, ze grono osob jest dobrze zorientowanych w temacie. Takze daje pole do popisu, gdybyscie od nowa zaczynali kompletwac zestaw FC, co byscie wybrali? Tak na marginesie, sa bloki FC np. na karte graficzna lub plyte glowna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Za 500 złotych, to możesz pogadać z kimś, żeby Ci zrobił FC, jednak porywające to nie będzie. Nie masz wielkiego pola do manewru, wybierasz to na co Ci starczy ;) Przypuszczam, ze jak się zgłosisz do któregoś z budowniczych, to on będzie wiedział co wybrać. Na kartę graficzną też można założyć parownik, ma jednak inną konstrukcję i inną zapinkę niż taki na CPU. Użycie tego na nb pozbawione sensu. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez BArt_X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 A gdybym mial do wydania 2k5, zmienia to postac rzeczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 w sumie trudno mi sie okreslic, po prostu potrzebuje urzadzenia: na prcesor dobrze wyknanego cichego malego wydajnego w takiej kolejnosci, zalozmy ze cena nie gra roli. A co powiesz na temat tego zestawu: http://pcarena.pl/page/75318/0/Evercool-WC...iar-chlodzenia/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 To chcesz miec wc czy fc ? Temp ujemne czy dodatnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 HMMMM Kolego :| Piszesz na początku ze szukasz zestawu FC czyli freon cooling. czyli chłodzenie freonem. Freon jest gazem. Przedstawiony prze Ciebie zestaw ma Tyle wspólnego z FC co nic :) zestaw który zaprezentowałeś jest zestawem WC ( chyba ze jakiś zły link sie wkleił albo mi coś złe sie otworzyło). a więc na początek radze przemyśleć czy chcesz w takim razie zainwestować w WC gdzie komputer jest chłodzony wodą a temperatura chłodziwa nie spada poniżej 20 stopni czy chcesz inwestować w Fc gdzie temperatura chłodziwa możne spaść do -40 ( chyba) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zly link dalem, przepraszam. Wlasnie o to chodzi ze mam juz zainstalowany WC na wszytskich podzespolach jakich sie da w kompie. Na procesor chce zainstalowac FC, jakis gotowy, dobry zestaw... czy tak jak w przypadku WC lepiej samemu zlozyc FC (lepsza wydajnosc) czy kupic gotowy zestaw do instalacji? Przegladalem galerie i mam pytanie. ile kosztuje wykonanie takiego zestawu: -http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-freonem-DI-LN-f91/Efcety-Maniakalnego-t249889.html czesc1 lub takiego: http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-freonem-...er-t243621.html w obudowie 22x22x55 [cm] jest szansa ze zmieszcze parownik i etc, zasilacz do kompa, dysk i i 2x pompa do WC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 heh moze o chillerze pomysl jak masz jakies w miare przyzwoite WC... Masz fotki jakies ? Jakie bloki ? Moze chiller by nieco poprawil sprawe, oczywiscie ponizej zera jesli juz zejdziesz z temp cieczy to niewiele... Pisz PW do maniakalnego i tyle, zrobi Ci jakie chcesz i na co chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 a taki chiller w moim WC zdał by egzamin? o ile by mi temperatury mogły spaść?? jak macie linka jakiegos ,znalazlem na alegro za 700zl jakiegos.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 W WC mam 2 obiegi: 1. obieg chlodzi: - plyteglowna (evga plack pearl) - procesor - ram 2. obieg chlodzi: - dysk - zasilacz - GF 2x8800 w ukladzie mam 4 chlodnice 2 rez. z plexi (250mm) i 2 pompki MCP655. i na procesor chcialbym dac jakies delikatne FC, tak zebym wlozyl do budowy (wymiary: 780 x 250x550; wys x sze x gleb). a wykonanie takich zestawow jakich wczesniej rzucilem fotki ile kosztuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Pytaj tych ktorzy je wykonuja, tj Maniakalny, Ryba, Piotres i jeszcze chyba klika osob na tym forum tym sie zajmowalo. Jesli chodzi Ci jak pracuje taki chillerek to tez PW do uzytkownika pmp i przy okazji zajrzyj do dzialu galeria WC i tam poszukaj jego ukladu, ostatnia rewizja byla mniej wiecej na podobnym, a moze i nieco mocniejszym sprzecie od Twojego, tylko przy chillerze pakowanie tylu chlodnic ma nieco mniejszy sens, bo w tym przypadku beda Ci grzaly ciecz nie chlodzily :) Z drugiej strony do przacy przy wylaczonym chillerku mogly by w sumie zostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Jak glosny jest zestaw FC, mniej wiecej jaka jest to wartosc w dB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Heh nie wiem czy mierzyl to ktos... Poczytaj temat pmp, tak trodno poszukac ? http://forum.purepc.pl/Galeria-WC-f92/pimp...-2-t231894.html Mysle ze wiekszosc informacji tu znajdziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brisbane Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 a taki chiller w moim WC zdał by egzamin? o ile by mi temperatury mogły spaść?? jak macie linka jakiegos ,znalazlem na alegro za 700zl jakiegos.... Zdałby i to bardzo dobrze, przejrzyj tematy dot. FWC z linka: http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-freonem-...ln-t243862.html Temperatury można zbić poniżej 0*C, ale nie ma to sensu - musiałbyś izolować węże, mobo itp. Za to temperatura cieczy na poziomie 15-20*C to brak skraplania i fajne tempy na procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 powiedzcie, ile cos takiego jest warte: http://allegro.pl/item611017725_freon_cool..._oc_okazja.html ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) ten uklad z allegro nie warty tej kasy, wydajnosc na dzisiejsze czasy starczy co najwzyej na chlodzenie chipsetu na c2d/ c2q ten cooler sie zagotuje jesli chcesz dobrze wygladajacy uklad fc odezwij sie na PW, mam jeden na sprzedaz na nowych markowych czesciach, chetnie oddam w dobre ręce po kosztach czesci tez jakies mam jakbyc chcial sam skladac, do wyboru do koloru co do pytania w pierwszym poscie za 500 nie kupisz nic wydajnego/cichego raczej no i szkoda tej kasy, lepiej zainwestowac w cos innego sam nowy cichy kompresor tyle kosztuje a gdzie reszta Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecioo Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 czyli ten uklad na c2d/c2q nie wyrobi? W kompie mam c2q i przy takim zestawie jakie bym osiagal temp.? co w tym zestawie w allegro jest nie tak, co ewentualnie mozna w nim poprawic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 czyli ten uklad na c2d/c2q nie wyrobi? W kompie mam c2q i przy takim zestawie jakie bym osiagal temp.? co w tym zestawie w allegro jest nie tak, co ewentualnie mozna w nim poprawic? c2d moze jeszcze mialbyś kolo zera ew -5*C c2q zabije sprezarke (bedzie sie wyłaczac z przegrzania pewnie) albo bedziesz miał temp rzeczy 20-30*C na plusie poprawiac sie nie oplaca kompresor - za słaby skraplacz - za mały parownik - mały i słaby obudowa - za mała na nowy kompresor wiec trzeba by calkiem nowy uklad zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...