rosolini Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 A ja jestem za płatnym zniesieniem reklam :P sms za 10zł na rok nie jest jakimś mega wydatkiem a mimo tego że większość idzie do operatora to i tak to będzie chyba więcej niż moje nieklikanie ;)Skąd wiesz, że 10zł/rok? A może 25zł na miesiąc? Wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego serwisu, ilu byłoby chętnych do płacenia? Ludzie, nie róbcie z igły wideł! Zamiast się cieszyć, że macie za free i chłopaki sobie radzą bez żadnych dotacji, to szukacie dziury w całym :mur: @prznar1 Ty to chyba lubisz siać zamęt dla samej zasady? Co, nie? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Normalnie ośmieszacie się tymi pomysłami, zamiast odblokować serwis gdzie są zaledwie dwa statyczne miejsca na reklamy to wymyślacie jakieś pier_doły z rocznym abonamentem. Więcej wprowadziłoby to zamętu zamiast realnych zysków. Edytowane 31 Października 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Nikt by nikogo nie zmuszał do płacenia - chcesz mieć reklamy proszę masz za free nie chcesz - jeden sms i po sprawie Skąd wiesz, że 10zł/rok? A może 25zł na miesiąc? Wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego serwisu, ilu byłoby chętnych do płacenia? Ludzie, nie róbcie z igły wideł! Zamiast się cieszyć, że macie za free i chłopaki sobie radzą bez żadnych dotacji, to szukacie dziury w całym mur.gif nie interesuje mnie ile kosztuje utrzymanie a jaki jest zysk z usera za wyświetlenie reklamy bez kliknięcia na nią tyle :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Wiesz że z SMS za 30zł brutto na konto serwisu trafi zaledwie 10zł? Reszta to kasa dla operatora i vat. Jak jesteś taki chętny na dotacje to się dogadaj z szefostwem PPC. Nie będziesz musiał oglądać tych jakże natrętnych reklam a dasz przykład innym, a wiec zacznij od siebie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Ok jak zaczniesz czytać ze zrozumieniem to z chęcią :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Ta, a może wpierw ty skończ bajdurzyć i szukać dziury w całym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Nie ponieważ chciałbym się dowiedzieć co jest bardziej opłacalne noklick usera czy 3zł/rok na czysto od usera, ale cóż niektórym się to nie podoba. BTW Nigdzie nie napisałem, że SMS miałby być obowiązkowy więc nie rozumiem o co cały szum i płacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Ta, a może wpierw ty skończ bajdurzyć i szukać dziury w całym.Czemu zawsze musisz robić chlew w tematach? Zacznij czytać ze zrozumieniem, a potem wygłaszaj te swoje monologi. Jeżeli nie rozumiesz o co chodzi Arniemu, to nie pisz już nic, bo się tylko ośmieszasz. Edytowane 31 Października 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 (edytowane) Wyrażam swoje zdanie co ja o tym sądzę, jakiś problem? Po pierwsze to nie widzę problemu w tych reklamach, to nie PClab, po drugie system tzw dotacji to również dodatkowy koszt utrzymania no i pamiętaj że od takich wpłat trzeba odprowadzać podatek. Więcej zachodu niż realnych plusów bo kilka osób obraża się na dwa prostokąty. I dobrze wiem o co mu chodzi, ile portal średnio zarabia na jednym użytkowniku dzięki reklamom aby user mógł osobiście dotować serwis nie oglądając reklam. Z tego całego "dobrowolnego" płacenia wyszłoby tak że mało kto by płacił, bo jak ktoś woli blokować reklamy to tym bardziej nie będzie wykładał swoich pieniędzy, a gdyby jeszcze zaostrzyć regulamin i konsekwentnie go przestrzegać to byłby płacz że ppc wyłudza pieniądze. Edytowane 31 Października 2009 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Skąd wiesz, że 10zł/rok? A może 25zł na miesiąc? Wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego serwisu, ilu byłoby chętnych do płacenia? Ludzie, nie róbcie z igły wideł! Zamiast się cieszyć, że macie za free i chłopaki sobie radzą bez żadnych dotacji, to szukacie dziury w całym :mur: @prznar1 Ty to chyba lubisz siać zamęt dla samej zasady? Co, nie? :) glupoty piszesz i tyle wystarczyloby zrobic w taki sposob : obliczyc ile srednio jeden uzytkownik "wyrabia zysku " na ogladaniu reklam dodac + pewien% i juz masz spokojna mozliwosc platnej likwidacji reklam ... chyba nie jest to az tak trudne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 A potem do tej wyliczonej kwoty trezba dodac jeszcze +200%, ktore owy uzytkownik musial zaplacic, zeby zalozona kwota byla zyskiem dla portalu. A i tak pewnie polowa oredownikow odreklamowania, jakby przyszlo co do czego, wykrecilaby sie sianem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Same opłaty to słaby pomysł, a opłaty SMSem to poroniony pomysł. Nie mam zamiaru w ten sposób sponsorować operatora GSM, ani tym bardziej rządu. Poza tym, nie wiem o co ten cały rumor!? Pierwsza reklama jest praktycznie niezauważalna, a druga przesuwa treść forum o jedyne 110px. Rozumiem, że na netbooku czy 15-calowym CRT może to być sporo, ale w czasach 22-calowych monitorów LCD o sporych parametrach, te 110px to chyba nie jest aż tak wiele, aby robić z tego problem, co? Reklamy nie krzyczą chorą muzyką czy dźwiękami, nie biegają po ekranie i nie mają uciekającego przycisku "X". Dajcie na luz i odblokujcie, zamiast toczyć tą bezsensowną debatę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 glupoty piszesz i tyle wystarczyloby zrobic w taki sposob : obliczyc ile srednio jeden uzytkownik "wyrabia zysku " na ogladaniu reklam dodac + pewien% i juz masz spokojna mozliwosc platnej likwidacji reklam ... chyba nie jest to az tak trudne ? Dobrze, że ty same mądrości ...może powołamy w tym celu radę użytkowniczą? :) Ja nie wiem ie by to mogło wyjść, tak samo jak 99% użytkowników niema o tym pojęcia - rzuciłem to sobie tak "z sufitu" jako przykład. Ale nawet jakby wyszło i te 10zł, to - costi ma rację! - że jakby przyszło do płacenia, zapewne chętnych zaraz by ubyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 obliczyc ile srednio jeden uzytkownik "wyrabia zysku " na ogladaniu reklam dodac + pewien% i juz masz spokojna mozliwosc platnej likwidacji reklam ... i to staram się dowiedzieć od początku nie było podanej kwoty więc dywagacje czy dycha na rok czy 25 na miesiąc [:lol:] nie ma sensu. Nikt nikogo by nie zmuszał zależy mi osobiście tylko na OPCJI. Sms jest imo pomysłem dobrym nawet jeśli większość kasy ucieka bo pieniądze na koncie bankowym=/= koncie w banku.Ile to razy zostawało mi kaski za nie wykorzystanie środków a termin doładowania się zbliżał. Ale skoro nie ma i nie będzie takiej opcji no to cóż pozostają tylko torrenty i podrywacze.pl :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Sprawa jest pewnie bardziej złożona niż się wydaje na pozór. Tego rodzaju serwis nie może działać bez reklam i już. Kupując gazetę płacimy przecież za nią a i tak są reklamy. Reklamy to nie tylko wpływy pokrywające koszty utrzymania domen, serwerów, licencji. Co i rusz jest szum: mało testów, mało recenzji itd. Aby mogły być recenzje, testy itd, ktoś musi sprzęt do testów dostarczyć. PPC nie kupi przecież tego całego majdanu do przetestowania. Nikt z kolei nie dostarczy sprzętu jeśli nie będzie miał w tym interesu - vide reklamy. Jest to wartość, która idzie z reklamami a nie wpływa na konto bankowe. Podobnie sprawa konkursów, cieszą coraz lepsze nagrody. Bez reklam sponsorów nie byłoby. Ktoś może powie, że można kupić sprzęt (ja tego nie powiedziałem :razz: ), tylko, że testy najchętniej czytamy, gdy sprzętu nie ma jeszcze w sklepach. Aby producent/dystrybutor dostarczył sprzęt przed premierą też musi mieć interes w tym. Mylę się? może ktoś wskaże podobny serwis/portal działający bez reklam. Moim zdaniem tego rodzaju przedsięwzięcie może się utrzymywać z: - reklam, - środków właścicieli serwisu, lub nie istnieć. Do zaakceptowania jest tylko opcja reklam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 Ta, kupic sprzet do recenzji, jasne... ;) Zreszta sprzetu do recenzji do tego nie mieszajmy, bo to sie rzadzi nieco innymi prawami niz sie koledze Klausowi wydaje - ale tu juz niech sie rednacz wypowie jako glowa redakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Serwis utrzymuje się z reklam. Nie ma z nich dochodów to nie ma rozwoju a nawet może doprowadzić do dwóch możliwości: 1. płatny dostęp dla wszystkich 2. upadek portalu i forum. Wam wyświetlają się reklamy a nam nieraz starcza na opłacenie wszystkiego czego nie widzicie: serwery, licencje, praca redakcji. Nie jest lekko bo większość niestety blokuje perfidnie. Dla pytających czy czekają Was za to sankcje? Tak od czasowego zablokowania konta do usunięcia z forum. Teraz pozostanę przy upomnieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Ja tu jestem tylko zwykłym użytkownikiem i tak się wypowiem: Uważam, że reklamy jakie pojawiają się na purepc.pl są kulturalne, nieprzeszkadzające w korzystaniu z portalu, nie mają audio - co jest olbrzymim +, sposób ich wyświetlania akceptuję w 100%. W obecnym świecie nie ma nic za darmo. Jeśli wyświetlanie reklam finansuje portal, to jestem w 100% za wyświetlaniem reklam! Co więcej, uważam, iż do dobrego tonu należy abyśmy w te reklamy klikali od czasu do czasu. Mimo iż serwis ma określonych właścicieli, uważam że jest swego rodzaju wspólnym dobrem wszystkich użytkowników. Dlatego każdy powinien przyczynić się do zapewnienia mu źródeł finansowania. Portal z forum w obecnym wydaniu podoba mi się na tyle - choć niewątpliwie mam parę zastrzeżeń - szczególnie do sygnaturek... - iż chętnie osobiście będę go wspierał klikając w reklamy - i namawiam do tego - ja prywatny użytkownik - wszystkich innych! Nie ma co się jeżyć i tylko korzystać, mieć postawę - należy mi się! Trzeba również wspierać jak się da takie przedsięwzięcia jak purepc.pl i . TP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 No beeez przeeessaaaddyyy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2009 Rotfl Czemu nie ma banerów przy przeglądaniu tematów i subforum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 30 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2009 Ktoś zareaguje? Dwa bannery benchmarka na głównej to chyba strzał w stopę. Brakuje jeszcze pclaba... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Kurfa mać. No nie wytrzymam z tymi bannerami benchmarka. Czy ktoś to w ogóle widzi to czy tylko mnie to kuje? Może od razu się im sprzedamy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Nie dramatyzuj. Kliknij na baner i wybierz się na pielgrzymkę do ziemi świętej :lol: A tak na serio to pewne adsy powinny zostać przefiltrowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Banner jak każdy inny. A ich testów raczej nie polecam brać pod uwagę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Czy uważasz ich forum za dużą konkurencję dla forum purepc? Jak dla mnie to nieważne jakie reklamy są. Liczy się to, że PPC działa w miarę dobrze. Nie chcesz bannerów? Droga wolna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kurfa mać. No nie wytrzymam z tymi bannerami benchmarka. Czy ktoś to w ogóle widzi to czy tylko mnie to kuje? Może od razu się im sprzedamy?Niestety w tym temacie Marco miał działać by to zniknęło. Nie mam pojęcia dlaczego nadal się pojawia Benchmark w reklamie Google. Jeszcze raz postaram się zmęczyć o to Marco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Dziękuje Romek za reakcje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaxxL Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 Reklamy na Pure to miodzik. Wejdzcie sobie na PClab... ja tam zawsze klikam reklame jak wchodze na forum i zyje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Czy można coś z tym zrobić ? Wolałbym pozostać na "zielonym świetle" dla PPC. LINK do pliku WMV Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Czy można coś z tym zrobić ? Wolałbym pozostać na "zielonym świetle" dla PPC. LINK do pliku WMV O matko, nie wiem jak to przeszło przez akceptacje w AdWords. Niestety bez znajomości URLa na którego kieruje ta konkretna reklama nie mogę jej zablokować, a nie udało mi się na nią trafić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...