Skocz do zawartości
Cichy9

Problem Z Kartą Graficzną Ati Radeon 4650hd 1024mb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z kartą graficzną ATI Radeon 4650HD 1024 mb. Konfiguracja mojego komputera wygląda następująco:

Płyta główna: GIGABYTE M61PME- S2

Procesor- AMD Athlon 64 x2 Dual Core

Pamięć- 3GB

Karta graficzna: ATI Radeon 4650HD 1024mb do tego zintegrowana z płytą główną karta graficzna NIVIDIA GeForce 6150SE 256mb

System: Windows XP SP2 (wcześniej miałem SP3, ale błąd występował także)

Mój problem polega na tym, że w niektórych grach np Company of Heroes: Chwała bohaterom, GRID, NFS: Undercover występuje błąd sterownika i niemożliwe jest kontynuowanie gry. Dlatego proszę Was o pomoc, co może być przyczyną tego? Zainstalowałem najnowsze sterowniki z linku http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp ,ale problem występuje nadal. Jeśli macie pytania lub coś pominąłem, piszcie, a udzielę informacji.

Proszę o pomoc, z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz zasilacz? U mnie kilka lat temu tak sie działo z Radeonen 9800PRO - winowajcą okazał sie uszkodzony (wybrzuszone kondensatory) zasilacz noname "420W", po jego wymianie problem zniknął.

Ewentualnie wyłącz VPU Recover i sprawdź zachowanie kompa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytac co jest na naklejce. VPU Recover to najczestszy blad sterownika wynikajacy albo ze zle ustawionych pamieci , albo za slabego zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otwórz obudowę i zobacz na tabliczce jaki producent.

Mam dokładnie to samo z ati 4850, (były wątki o moim problemie) zmieniłem zasiłkę i to samo (miałem bequiet teraz chief'a) teraz mam nową kartę i to samo !!!.

Poza tym na zagranicznych forach jest mnóstwo wątków o podobnym problemie ...

U siebie obstawiam płytę albo proca.

Sprawdź czy jak zjedziesz z ustawień w grze czy masz tak samo, bo ja nie!

aha tylko jak zmieniłem grafe na gefor'a a wczesniej na kanapkę od ati to problemu nie miałem, więc dla mnie to zagadka nie lada...

Możę moja płyta (sztuka, nie model !!) nie lubi 4850 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten problem dotyczy:

-mocy zasilacza

-wadliwej fizycznie karty

-problemu z ramami

-niekompatybinosci z mobasem

Sam mam 4870 i ani razu w ciagu 7 miesiecy pod XP , pod vista - nie mialem tego problemu do nia dzisiejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi