Cichy9 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Mam problem z kartą graficzną ATI Radeon 4650HD 1024 mb. Konfiguracja mojego komputera wygląda następująco: Płyta główna: GIGABYTE M61PME- S2 Procesor- AMD Athlon 64 x2 Dual Core Pamięć- 3GB Karta graficzna: ATI Radeon 4650HD 1024mb do tego zintegrowana z płytą główną karta graficzna NIVIDIA GeForce 6150SE 256mb System: Windows XP SP2 (wcześniej miałem SP3, ale błąd występował także) Mój problem polega na tym, że w niektórych grach np Company of Heroes: Chwała bohaterom, GRID, NFS: Undercover występuje błąd sterownika i niemożliwe jest kontynuowanie gry. Dlatego proszę Was o pomoc, co może być przyczyną tego? Zainstalowałem najnowsze sterowniki z linku http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp ,ale problem występuje nadal. Jeśli macie pytania lub coś pominąłem, piszcie, a udzielę informacji. Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychoo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Spróbuj ściągnąć patcha ze strony producenta gry, może to poprawić występujący problem http://cohpatch.relic.com/relic/coh/retail...tch.exe.torrent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy9 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Ale to nie jest rozwiązanie. Musiałbym wtedy szukać patcha do każdej gry, w której pojawia się problem.... Screen z błędem: Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Cichy9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jaki masz zasilacz? U mnie kilka lat temu tak sie działo z Radeonen 9800PRO - winowajcą okazał sie uszkodzony (wybrzuszone kondensatory) zasilacz noname "420W", po jego wymianie problem zniknął. Ewentualnie wyłącz VPU Recover i sprawdź zachowanie kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jakie temp. karty i zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy9 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jak sprawdzić jaki mam zasilacz? Nie orientuję się w tych sprawach za bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Przeczytac co jest na naklejce. VPU Recover to najczestszy blad sterownika wynikajacy albo ze zle ustawionych pamieci , albo za slabego zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy9 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Na naklejce pisze: AC 230V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Otwórz obudowę i zobacz na tabliczce jaki producent. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TigerA1 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Otwórz obudowę i zobacz na tabliczce jaki producent. Mam dokładnie to samo z ati 4850, (były wątki o moim problemie) zmieniłem zasiłkę i to samo (miałem bequiet teraz chief'a) teraz mam nową kartę i to samo !!!. Poza tym na zagranicznych forach jest mnóstwo wątków o podobnym problemie ... U siebie obstawiam płytę albo proca. Sprawdź czy jak zjedziesz z ustawień w grze czy masz tak samo, bo ja nie! aha tylko jak zmieniłem grafe na gefor'a a wczesniej na kanapkę od ati to problemu nie miałem, więc dla mnie to zagadka nie lada... Możę moja płyta (sztuka, nie model !!) nie lubi 4850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ten problem dotyczy: -mocy zasilacza -wadliwej fizycznie karty -problemu z ramami -niekompatybinosci z mobasem Sam mam 4870 i ani razu w ciagu 7 miesiecy pod XP , pod vista - nie mialem tego problemu do nia dzisiejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 U mnie małe obniżenie zegarów w 2600xt pomogło. A potem dałem normalne i działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...