duzii Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam!Dzisiaj zamówiłem zestaw w esc.pl ( ten sam jak na u nas na forum za 3,4k zł ) okazało się że nie posiadają pamięci ram G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK i sprzedawca zaproponował mi zmianę na OCZ Titanium (2x2gb) 800Mhz cl 4 (w tej samej cenie ). Jak możecie powiedzcie mi czy coś tracę przy tej zmianie ? Czy te pamiątki się czymś różnią ? Odpuścić sobie i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> OCZ Titanium (2x2gb) 800Mhz cl 4 czy czekać aż dojdą od G.Skilla ? Jak możecie proszę o szybko odpowiedź:) Z góry dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 (edytowane) Czekałbym na G.Skille - te OCZ to po prostu zwykłe, szare pamięci, niczym się nie wyróżniające (w kwestii OC)... Ewentualnie kupuj na Agito - są tańsze o te 30zł, więc częściowo pokryje to koszty przesyłki, a nawet zaoszczędzisz te parę złotych. Edytowane 16 Kwietnia 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 ESC.pl wszystko napisze żeby sprzedać Nadal nie wiem co zrobić napisałem im że wolał bym G.Skilla pamiątki ale nie chce też czekać 2 tygodnie aż dojda ( bo napisali że nie wiedzą kiedy dojdą.......) to oni mi odpisali "OCZ są firmą która od kilku tak produkuje pamięci dla wymagających użytkowników, proponowane przez nas dobrze sie sprawdzają przy OC " i już nie wiem co robić ; p Śmieszne jest że nawet nie wiedzą kiedy dostawy mają. Co proponujecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 zobacz czy są G.Skill Pi Black 800Mhz CL4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cytruss Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mi też złożyli tą propozycję i chyba raczej na nią przystanę i wezmę te pamięci ocz, chyba że polecacie coś innego w podobnej cenie a procka wybrałem x940 i chcę kręcić do jakiś 3.5 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mi też złożyli tą propozycję i chyba raczej na nią przystanę i wezmę te pamięci ocz, chyba że polecacie coś innego w podobnej cenie a procka wybrałem x940 i chcę kręcić do jakiś 3.5 GHz. W twoim przypadku to i Goodramy 2x2GB 800MHz CL5 wystarczą... Masz odblokowany mnożnik, pamięci nawet ruszać nie musisz. Jeśli ktoś kręci poprzez HT, to warto kupić te G.Skille. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Heh kurcze też miałem dzisiaj taką propozycję:)) A ze względu na to, że u mnie na miejscu są OCZ 2x2gb 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe to je biorę. Pewnie, że droższe, ale cóż może jak je zamontuje to o tym zapomnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja bym tam uważał na OCZ, chociaż mam. Z doświadczenia wiem,że np: ocz "kłócą" się z Asrockiem na P43 (i p45 też chyba). pzd Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Ale czemu nie kupicie tych G.Skilli np. w Reactorze (180 zł) lub w Agito (174 zł) tylko pchacie się do ESC, gdzie kosztują 210 zł i w dodatku ich nie ma ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michni Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Na agito sa ale ich nie ma:P Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Michni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Właśnie ktoś tutaj na forum wspominał (w podobnym wątku), że długo czeka(ł) na memki z Agito - to pewnie dlatego ;). Ale w Reactorze się "swiecą", więc nawet osobno zamawiając memki i płacąc za przesyłkę idzie zmieścić się w cenie ESC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 No i brak w reactorze. Oj chyba nigdzie ich nie ma. Co jest równie dobrego (w sumie 8gb) a może lepszego. Może być trochę droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja mam taki komplet ;). Chcesz? Dobre są też G.Skill z serii PQ i NQ lub też PI Black, które ładnie idą na CL4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macin Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) A które najlepsze? PQ, NQ czy PI black? Tyle tego jest, że masakra. Właśnie się dowiedziałem, że na ddr2.pl są i są. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez macin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 NQ robią ładne wyniczki (1120MHz CL5 na niskim V), a i powtarzalność wyników jest duża. PI Black potrafią zrobić prawie ~960MHz na CL4. Zależnie czego potrzebujesz :). Osobiście używam NQ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...