Skocz do zawartości
havn

Cos Taniego Na Agp (150zl)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcial bym wymienic mojego r9550 na cos "mocniejszego" :D a ze od zakupu radka jakos specjalnie nie siedzialem w temacie kart to nie wiem co sie dzialo przez te pare lat i sprawa wyglada tak ze kasy nie wiele ale wymaganie tez nie sa duze za 150zl chcial bym jakas karte zeby spokojnie sobie pograc w cs:s i moze gta;sa przy jakis "przyzwoitych" detalach. Myle ze cos z tych kart (6600gt, 7300gt, x800gto) bylo by najlepszym rozwiazaniem chyba ze jest cos jeszcze innego ciekwego

aha i oczywiscie tylko allegro :D

7300gr <-http://allegro.pl/item612865458_agp_palit_geforce_7300gt_256mb_128bit_ddr3_sonic.html

x800gto <- http://allegro.pl/item612835548_radeon_rx8...agp_zabrze.html

6600gt <- Obecnie nie ma nic ciekawego ale cos by sie napewno znalazlo :D

co brac ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ten x800gto nie bedzie lepszy od tego 7300gt bo porownujac te 2 karty w zestanieniu gpu na benchmark wydaje mi sie ze ten radek wyglada lepiej 12 rop 12 tum 12ps 6vs i 256bit a co za tym idzie wieksza przepustowosc pamieci(chyba :D) a traktowanie pamieci podobne 980 vs 1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek nie ma S.M. 3.0 a większość gierek wykorzystuje.

Fajnie byłoby wiedzieć na jakich pamięciach jest ten radek i jakie ma taktowania - bo to różnie bywało :)

Ja osobiście szukałbym GF6600GT, 6800GS, 7300GT DDR3 - ale ceny dwóch ostatnich kart przewyższają budżet - a może trafi się jakaś okazja na alledrogo :)

Jeżeli nic nie będzie to bierz tego radka jeżeli jest na DDR3.

+ koszt wymiany zasilacza (Delta/Fortron 350W mocna linia 5V) z alledrogo. - OBOWIĄZKOWO!!!

PS. Sygnaturkę masz aktualną tzn. 256 MB ram-u? jeżeli tak to bezsensu grafa bez dołożenia pamięci - a to znów koszta - więc czy warto?

Edytowane przez Kasek21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

havn masz jeszcze trochę mało ramu w tym komputerze.

Kup jeszcze 512 MB ramu:

http://forum.purepc.pl/Sprzedam-f19/Sprzed...am-t295279.html

Zasilacz Delta 300 W:

http://allegro.pl/item602915719_zasilacz_a...ps_300pb_2.html

I kartę coś pokroju jak koledzy wyżej pisali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry mam nie aktualny podpis mam 256+512

a co do sm3 to tam badzo mi na tym nie zalezy bo ani hl2 ani gta;sa tego nie potrzebuja a raczej w nic innego specjalnie grac nie bede no moze jeszcze w bf2 nic innego i tak nie uciagnie ta moja "maszyna"

aha sprzedam radka to bedzie na zasilacz :D

Edytowane przez havn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 150zl to ja moge ci sprzedac radka x1950pro na agp. tylko musze go jeszcze sprawdzic bo lezal rok w pudle. gierki takie jak gta sa, cod2, cod4, fear chodza na max detalach przy 1280x1024

Edytowane przez mobot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za 150zl to ja moge ci sprzedac radka x1950pro na agp. tylko musze go jeszcze sprawdzic bo lezal rok w pudle. gierki takie jak gta sa, cod2, cod4, fear chodza na max detalach przy 1280x1024

To będzie najlepsze rozwiązanie :)

Choć i tak ten radek będzie "kulał" przy tym procku :)

Jeżeli nie bierzesz tego radka to ja się głęboko zastanawiam :)

Mobot jak coś to proszę o PW

Edytowane przez Kasek21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi