123er Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Byłem już zdecydowany na WD6400aaks , ale mogę wydać trochę więcej, więc pytanie jaki dysk 1TB priorytety to bezawaryjność, cisza, szybkość ( w tej kolejności , chociaż cisza nie za wszelką cenę więc raczej dyski 7200rpm) proszę o szybką odpowiedź bo dziś zamierzam kupić. na razie myślę o wd 1 TB [WD10EADS] kasa do wydania około 430zł (wiem że na forum w tym temacie pewnie coś się znajdzie, ale nie dam rady obadać tak szybko sprawy więc nie bijcie - liczę na szybka pomoc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Kup 2 F2 500gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) to ciekawa opcja, dodatkowo można zrobić raid, zaraz poczytam dział na temat f2 EDIT: na mojej płycie chyba nie warto stawiać raid w necie jest mase wypowiedzi typu "...RAID na JMicron to pomyłka" więc minusik dla tego rozwiązania z 2 dyskami Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Byłem już zdecydowany na WD6400aaks , ale mogę wydać trochę więcej, więc pytanie jaki dysk 1TB priorytety to bezawaryjność, cisza, szybkość ( w tej kolejności , chociaż cisza nie za wszelką cenę więc raczej dyski 7200rpm) proszę o szybką odpowiedź bo dziś zamierzam kupić. na razie myślę o wd 1 TB [WD10EADS] kasa do wydania około 430zł (wiem że na forum w tym temacie pewnie coś się znajdzie, ale nie dam rady obadać tak szybko sprawy więc nie bijcie - liczę na szybka pomoc) Podlaczam sie do pytania, z tym ze u mnie pocja dwoch dyskow odpada - musi byc jeden, bo wyladuje w obudowie zewnetrznej i bedzie robil za magazyn danych. Bezawaryjnosc to glowne kryterium, w dalszej kolejnosci cisza,na koncu szybkosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) wybrałem jednak WD6400aaks poszedłem do sklepu, a tam : nieee ma :lol2: :lol2: więc sprawę odkładam na przyszły tydzień na porady jednak ciągle czekam Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez 123er Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 byłem w "SKLEPIE" o nazwie ESC szeroko na tym forum polecanym, więc nie wiem o co ci chodzi. od 12 lat używałem seagateów z zadowoleniem, ale po tym co czytałem o serii .11 i co się pisze w wątku serii .12 baraki raczej nie kupię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Wczoraj odebralem tego zielonego WD10EADS jest spoko, wczesniej mialem WD5000AAKS. W gralu jest taniej niz w esc, dalem 414zl. Dysk jest troszke lzejszy i mniej sie grzeje. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez Druss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123er Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 jednak kupiłem w Gralu WD6400aaks , potrzebowałem szybko, a ten dysk jest sprawdzony 1TB to zawsze coś ktoś odradzał: a to się grzeje, a to głośny itd. jak dla mnie temat można zamknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardo Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 osobiscie posiadam od jakiegos miesiaca WD CAVIAR BLACK 1TB fals101 i jest miodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...