Skocz do zawartości
123er

Nowy Dysk 1tb

Rekomendowane odpowiedzi

Byłem już zdecydowany na WD6400aaks , ale mogę wydać trochę więcej, więc pytanie jaki dysk 1TB

priorytety to bezawaryjność, cisza, szybkość ( w tej kolejności , chociaż cisza nie za wszelką cenę więc raczej dyski 7200rpm)

proszę o szybką odpowiedź bo dziś zamierzam kupić.

na razie myślę o wd 1 TB [WD10EADS]

kasa do wydania około 430zł

(wiem że na forum w tym temacie pewnie coś się znajdzie, ale nie dam rady obadać tak szybko sprawy więc nie bijcie - liczę na szybka pomoc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ciekawa opcja, dodatkowo można zrobić raid, zaraz poczytam dział na temat f2

EDIT:

na mojej płycie chyba nie warto stawiać raid w necie jest mase wypowiedzi typu "...RAID na JMicron to pomyłka"

więc minusik dla tego rozwiązania z 2 dyskami

Edytowane przez 123er

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem już zdecydowany na WD6400aaks , ale mogę wydać trochę więcej, więc pytanie jaki dysk 1TB

priorytety to bezawaryjność, cisza, szybkość ( w tej kolejności , chociaż cisza nie za wszelką cenę więc raczej dyski 7200rpm)

proszę o szybką odpowiedź bo dziś zamierzam kupić.

na razie myślę o wd 1 TB [WD10EADS]

kasa do wydania około 430zł

(wiem że na forum w tym temacie pewnie coś się znajdzie, ale nie dam rady obadać tak szybko sprawy więc nie bijcie - liczę na szybka pomoc)

Podlaczam sie do pytania, z tym ze u mnie pocja dwoch dyskow odpada - musi byc jeden, bo wyladuje w obudowie zewnetrznej i bedzie robil za magazyn danych.

Bezawaryjnosc to glowne kryterium, w dalszej kolejnosci cisza,na koncu szybkosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

byłem w "SKLEPIE" o nazwie ESC szeroko na tym forum polecanym, więc nie wiem o co ci chodzi.

od 12 lat używałem seagateów z zadowoleniem, ale po tym co czytałem o serii .11 i co się pisze w wątku serii .12

baraki raczej nie kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi