h3ll1337 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mam plyte głowna asus p5k premium z wifi chcialem ustawic siec bezprzewodowa aby polaczyc sie z laptopem no i sa problemy na tej karcie wifi tej z asusa mam IP: 192.168.0.1 255.255.255.0 a na lapciu mam 192.168.0.2 255.255.255 0 No i jest pewien problem laczyc sie laczy ale nie ma internetu, nie moge pingowac stron nic, ale wejsc na stacjonarny moge pingowac tez go pinguje. A jak lacze sie wifi telefonem to neta mam i nie wiem jest zle ustawione prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 oba urządzenia łącza się przez router ? jeśli tak to czy czasem router nie ma IP 192.168.0.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 nie to jest wifi z plyty glownej ASUS p5k premium bo tam jest to wudowane.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) nie to jest wifi z plyty glownej ASUS p5k premium bo tam jest to wudowane.... rozumie ze chcesz połączyć 2 komputery tylko kartami wi fi Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez mensir67pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 nie mam komputer stacjonarny podlaczony do netu zwyklego i mam w nim plyte glowna z karta wifi przez ktora cche polaczyc laptopa aby mial internet a dokladnie chce zrobic acces pointa i zeby laptop no mial tego neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Pomozcie ktos.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Na Laptopie wpisz jeszcze bramę 192.168.0.1 oraz dns'y takie jak masz na pc. Na pc włącz też udostępnianie połącznia we właściwościach karty, tej karty którą pc dostaje internet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 nic to nie daje,a udustepniania mam bo przeciez na palmtopie mam neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 start > uruchom > cmd > ipconfig /all Zrób jak wyżej na obu maszynach i daj wynik na forum. Jeśli masz publiczne ip to zamiast cyfr możesz dać XXX, reszte wklej bez zmian. Możesz też spróbować przepisać konfiguracje ip z telefonu na laptop. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 no to nie dziala a juz tez probowalem te ustawienia z telefonu juz probowalem ale lipa nic to nie dalo ja juz nie wiem.... bd musiec router chyba kupic bo takie wifi to chyba jakies g**no jest:D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 że co nie działa? Nie działa komenda start > uruchom > cmd > ipconfig /all? To znaczy, że system padnięty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
h3ll1337 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 nie komenda tylko ta konfiguracja z ta brama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...