Kura34 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witam, tydzień temu zakupiłem LCD FullHD. Podpiąłem go pod grafe (Radeon 9600XT) za pomocą kabla DVI-HDMI. Niestety nie jestem w stanie ustawić aby karta puszczała obraz w FullHD bo na TV pojawia się "brak sygrału". Ogólnie czasami udawało mi się ustawić taką rozdziałkę przeplotem (30hz), jednak po chwili już nie działało i ogólnie kiszka bo obraz falował. Z niższymi rozdzielczościami radzi sobie dobrze i obraz jest w sumie ok, jednak wiem że na natywnej rozdzielczości będzie on najlepszy. Z góry dziekuję za wszelką pomoc i sugestie. P.S. ogólnie teraz chyba będę zmieniał sprzęt więc jeśli to wina grafy to "problem sam się rozwiąże" jednak wolę wiedzieć co i jak żeby po zakupie nowego sprzętu nie okazało się że problem nadal będzie występował a ja nie wiem jak go naprawić. P.S.2 Kiedyś coś czytałem ze to moze być wina tego że karta ATI, a może wina tego że DVI-HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Na pewno karta radzi sobie z takimi rozdzielczościami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 powinna http://ati.amd.com/products/radeon9600/rad...0pro/specs.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2009 (edytowane) Obstawiam kabel, miałem ten sam problem. Czasami dało się ustawić FullHD ale po restarcie już lipa. Kup DOBRY kabel DVI-DVI, tylko są dwa rodzaje DVI więc upewnij sie ze kupujesz właściwy. Edytowane 18 Kwietnia 2009 przez szpachla2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura34 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Podpiąłem kablem VGA i idzie taka rozdziałka ale obraz jest dziwnie przeskalowany i zwężony. Nie mam DVI w TV ale kumam idee żeby zmienić na lepszy kabel. Dzięki, dam znać jak już kupie czy pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverato Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 kazdy tv ma odpowiednie wejscie dla pc np samsung hdmi 2 jaki to tv ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura34 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Miałem na myśli że w TV nie mam wtyczki DVI. Tylko oznaczone jako DVI ale sama wtyczka to HDMI. W każdym razie problem rozwiązany, zmiana kabla pomogła pomimo że tamten kosztował 90zł a ten 60zł :) temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura34 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Panowie... niby wszystko OK ale po wyłączeniu TV tracę sygnał. W sensie jest obraz i wszystko super, wyłączam TV lub zmieniam na inne wejście i już nie mam sygnału, muszę ponownie uruchomić kompa lub zmienić rozdzielczość. Tak jakby trzeba znów dać sygnał żeby komp puścił sygnał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kura34 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Nikt nie ma pomysłu? może to jakiś tryb grafiki że jeśli przez chwile odbiornik nie korzysta z jej sygnału to się włącza tryb oszczędny czy coś...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 31 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2009 jaka częstotliwość?dla tv trzeba puścić 50Hz...zobacz ile możesz dać dla monitora - trzeba było połączyć przez dvi-dvi(o ile masz wejście) co do kabla dvi to bierzemy pod uwagę tylko z pełna ilością pinów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...