Skocz do zawartości
e!Gr00bY

Performance Analyzer od NVidii.

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki z NVidii chyba sami pod soba dołki kopią.

Dołączona grafika

Dodam, że mój sprzęt to Radeon8500. Czyżby między moim Radeonem, a najbardziej wypasiona kartą NVidii było tylko 14% różnicy??

PS. Link to tego analizera to:

http://www.nvidia.com/view.asp?IO=analyzer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99% ten analizer nie bierze tego pod uwagę, że mój Radeon jest podkręcony. Bo wg. robionego tym samym sposobem analizera Ati jest....:

Dołączona grafika

Ciekawe i już. Swoją drogą kiedyś robiłem ten test na GF2MX200 i był porównywalny do Rivy TNT2. TNT2Pro była już o kilkanaście procent wydajniejsza :LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAFAL mówisz ze na radku 8500 masz 100%

Ja mam Rive 2 m64 na p233 i mam 15%

A na mx400 100% dziwne?

Ale na dodatek ty masz mocniesza grafe i proc!!!

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastepny b***shit z nVidia - lol.

Pamietam jak kupilem xp1800+ i probowalem go zrobic z V5, benchmark'iem wtedy byl GF3, co dostalem to strone, ze nie jest wstanie przetestowac mojego komputera czy cos takiego.

Jak mowilem wczesniej, Marketing Department of nVidia jest naprawde dobry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem spostrzegawcza bestia ;) Matma ehhh jak ja sie z tym meczylem na I-ym roku. Zdaje sie ze ten sam "tester" jest/byl na stronie C&C:Renegade i chyba Dungeon Siege. Ciekawe czy pisali go dluzej niz 5 minut :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cholera nie moge wstawic mojego screena ,ale mi pokazuje analizer: moja karta 100%, gf4 ti4600 116% system win XP karta ustawienia taktowania default czyli 200/450 LOL. na win 98 nie wiem czemu ale wynik wyszedl marniej mimo podkrecenia karty do 230/540 LOL- wyszlo: moja karta 100%, gf4 ti4600 123%. Conieco to dziwne wszystko. Dodam jeszcze ze na win98 i win xp mam detki 23.11 .

p.s. jak zrobic jeszcze raz pomiar, bo mi juz nie chce zmierzyc? chcialem zrobic na podkreconej grafie(230/540) w win xp :( :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam GF 256 DDR

Sort by: Performance

--------------------------------------------------------------------------------

Your System

Performance with

your Current

Graphics Processor

100%

Games and entertainment

--------------------------------------------------------------------------------

GeForce4 Ti 4600

Product Information

Where to buy

245%

» Compare

individually

GeForce3

Product Information

Where to buy

196%

» Compare

individually

GeForce2 Ultra

Product Information

Where to buy

120%

» Compare

individually

GeForce2 GTS/Pro

Product Information

Where to buy

118%

» Compare

individually

Home + home office

GeForce2 GTS/Pro

Product Information

Where to buy

118%

» Compare

individually

Each performance analysis is based on a dynamic database of over 3 million benchmark results obtained through submits from MadOnion.com's leading benchmark software. Increased 3D performance means higher frame rates. This means that games will run more smoothly, applications will run faster and more reliably even on higher resolutions and richer colors. By upgrading to a higher performing NVIDIA graphics processor, you will see smoother 3D action and more movie-like graphics.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...