e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Chłopaki z NVidii chyba sami pod soba dołki kopią. Dodam, że mój sprzęt to Radeon8500. Czyżby między moim Radeonem, a najbardziej wypasiona kartą NVidii było tylko 14% różnicy?? PS. Link to tego analizera to: http://www.nvidia.com/view.asp?IO=analyzer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Dres Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zauważ że ty tego swojego radeona masz trochę podkręconego a gf4 jest tam pewnie na ustawieniach firmowych, Co nie zmienia faktu że powinien być szybszy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Na 99% ten analizer nie bierze tego pod uwagę, że mój Radeon jest podkręcony. Bo wg. robionego tym samym sposobem analizera Ati jest....: Ciekawe i już. Swoją drogą kiedyś robiłem ten test na GF2MX200 i był porównywalny do Rivy TNT2. TNT2Pro była już o kilkanaście procent wydajniejsza :LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Jest to o tyle ciekawe, że Twój procek choć mocny, to jednak do najmocniejszych już dziś nie należy... (A te GF4 to pewnie na PIV 2,53 +RDRAM) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Cytat Jest to o tyle ciekawe, że Twój procek choć mocny, to jednak do najmocniejszych już dziś nie należy... (A te GF4 to pewnie na PIV 2,53 +RDRAM) Ten Analyzer bierzę pod uwagę tylko moc obliczeniową karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Rafal: 114%-100%=14% :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Cytat Rafal: 114%-100%=14% :> ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 RAFAL mówisz ze na radku 8500 masz 100% Ja mam Rive 2 m64 na p233 i mam 15% A na mx400 100% dziwne? Ale na dodatek ty masz mocniesza grafe i proc!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Nastepny b***shit z nVidia - lol. Pamietam jak kupilem xp1800+ i probowalem go zrobic z V5, benchmark'iem wtedy byl GF3, co dostalem to strone, ze nie jest wstanie przetestowac mojego komputera czy cos takiego. Jak mowilem wczesniej, Marketing Department of nVidia jest naprawde dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Takie coś mam na moim gf3 na ustawieniach 255/511 w sumie realne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Tzn. powiem ogólnie tak, że to nie ma znaczenia czy karta jest podręcona czy nie. Poprostu bierze pod uwagę teoretyczną szybkość karty graficznej. Przy okazji omijając możliwości procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Cytat Cytat Rafal: 114%-100%=14% :> ??? Jaki ja jestem :D. Już poprawiłem Xon. Swoją drogą nieźle. W L.O. jestem, z matmy jakoś zdaje, tu 114-100=16. Swoją drogą nikt chyba oprócz Ciebie tego nie zauważył. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jestem spostrzegawcza bestia ;) Matma ehhh jak ja sie z tym meczylem na I-ym roku. Zdaje sie ze ten sam "tester" jest/byl na stronie C&C:Renegade i chyba Dungeon Siege. Ciekawe czy pisali go dluzej niz 5 minut :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Cholera nie moge wstawic mojego screena ,ale mi pokazuje analizer: moja karta 100%, gf4 ti4600 116% system win XP karta ustawienia taktowania default czyli 200/450 LOL. na win 98 nie wiem czemu ale wynik wyszedl marniej mimo podkrecenia karty do 230/540 LOL- wyszlo: moja karta 100%, gf4 ti4600 123%. Conieco to dziwne wszystko. Dodam jeszcze ze na win98 i win xp mam detki 23.11 . p.s. jak zrobic jeszcze raz pomiar, bo mi juz nie chce zmierzyc? chcialem zrobic na podkreconej grafie(230/540) w win xp :( :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Ja mysle ze to inaczej dziala. Odczytuje jaki to procesor GPU i wynik ot tak wyssany z palca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 U mnie jest 100%(moj-GF4Ti4200) do 103%(GF4Ti4600) ,to calkiem niezla karte dzisiaj kupilem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 Cytat p.s. jak zrobic jeszcze raz pomiar, bo mi juz nie chce zmierzyc? chcialem zrobic na podkreconej grafie(230/540) w win xp :( :cry: Wyczysc cache przegladarki i byc moze rowniez ciasteczka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozpruwacz Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 ja mam GF 256 DDR Sort by: Performance -------------------------------------------------------------------------------- Your System Performance with your Current Graphics Processor 100% Games and entertainment -------------------------------------------------------------------------------- GeForce4 Ti 4600 Product Information Where to buy 245% » Compare individually -------------------------------------------------------------------------------- GeForce3 Product Information Where to buy 196% » Compare individually -------------------------------------------------------------------------------- GeForce2 Ultra Product Information Where to buy 120% » Compare individually -------------------------------------------------------------------------------- GeForce2 GTS/Pro Product Information Where to buy 118% » Compare individually Home + home office -------------------------------------------------------------------------------- GeForce2 GTS/Pro Product Information Where to buy 118% » Compare individually Each performance analysis is based on a dynamic database of over 3 million benchmark results obtained through submits from MadOnion.com's leading benchmark software. Increased 3D performance means higher frame rates. This means that games will run more smoothly, applications will run faster and more reliably even on higher resolutions and richer colors. By upgrading to a higher performing NVIDIA graphics processor, you will see smoother 3D action and more movie-like graphics. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 15 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2002 rzeczywiscie te wyniki sa z powietrza. im bardziej podkrece grafike tym gorzej hehe. teraz wyszlo 100% - moj, 119% - gf4ti4600 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...