Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Suchar na powitanie: Wchodzi facet do windy,patrzy a tam wąż myje nogi:))) Dobra...przejdźmy do rzeczy.Problemik mam nie lada.Musze napisać na pracę semestralną instalacje i konfigurację GRUBa a nie mam skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> polskiej stronki o tym,bo nikt chyba jeszcze o tym nie pisał po polsku,co innego z Lilo,bo to chyba każdy zna....Zna ktoś może jakiś www na ten temat? Wiecie może ludziska czy jest jakiś rpm do poprawnej instalki Sound Blastera 5.1? Chodzi o to,aby pracował on w systemie 5.1 czyli na wszystkich 6 głośnikach,z pełnym wykorzystaniem efektów jakie posiada. No i trzecia sprawka: Jest może jakiś programik podobny do 3D STUDIO MAX pod linuxem?A jeżeli nie to jest tego jakiś rpm? Pozdrowionka dla ekipy TWEAKa :) Surge0n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczak_PL Opublikowano 26 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2003 ja mam mało ale moze zawsze cos :) http://www.mat.uni.torun.pl/~zssz/SSO2002/...yk2/tsld029.htm probowałes ze sterownikami alsa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Co do 3DS to zerknij na http://sal.kachinatech.com/. Jest tam kilka ciekawych rzeczy, aczkolwiek chyba jeszcze nie ma takiego monstrum jak 3DS. A tak w ogole pod tym adresem mozna znalezc maaaaase ciekawych rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 sorry ze sie wtrace ale mam podobny problem :) a mianowice taki mialem dwa systemy no i pewnego dnia musialem zrobic formacik windy no i po formacie jak sie orientujecie znilko mi groub czy jak to siew pisze :) nie wiecie jak to przywricic na linuxie RED HAT 9.0 w mandreku byla taka fajna zakladka uruchamianie i tam sie konfigurowalo to no ale tutaj tego nie widze, jak narazie musze startowac z dyskietki :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Gruba mozna przywrocic poprzez uruchomienie Linuxa i wpisanie: grub-install /dev/hda <- MBR mastera na 1 kanale IDE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Gruba mozna przywrocic poprzez uruchomienie Linuxa i wpisanie: grub-install /dev/hda <- MBR mastera na 1 kanale IDE. wyskakuje mi cos takiego [root@sharki root]# grub-install /dev/hda /dev/hda does not have any corresponding BIOS drive. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 juz dizala musialem zmienic na HDC i jest juz ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...