Skocz do zawartości
common

Problem Z Kompem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,chcialbym aby ktos udzielil mi pomocy bo sam nie dam rady,niestety nie mam takiej wiedzy tech.odnosnie komp.

Otoz,gdy uruchamiam komp.wszystko na poczatku jest ok,laduje sie windows,ale gdy konczy ladowanie i chce przejsc do ekranu logowania sie do systemu nagle komp sie restartuje,i tak jest za kazdym razem,bo zaladowaniu windowsa nastepuje restart,probowalem pozamieniac mastery z slavami itp.,dalej nic ciagle to samo,dzis natomiast jeszcze doszlo takie cos przy uruchamianiu kompa:

"Secondary master device-ATAPI Incompatible"ale ok wciskam F1 i jest ok dalej windows sie wgrywa po czym znowu po zaladowaniu nastepuje restart.

Moze ktos mi poradzic co w takim wypadku trzeba zrobic?czy moze to jest spowodoane zasilaczem?

Dzieki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz na innym zasilaczu tam... Napisał wyraźnie że zmienił sobie nagrywarke. A to nastąpiło zaraz po wymianie czy udało Ci sie odpalić normalnie kompa na nowym dvd? Masz na jednej taśmie obydwa napędy? czy masz tylko jeden? Jak podłączysz tylko stary napęd tak jak miałes to windows chodzi?

Edytowane przez DejwiT11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra uwaga. Tylko są tez takie awarie systemu gdzie nawet awaryjny nie chodzi. Dlatego myślałem ze by mógł podłączyc stary napęd tylko i zobaczyc. Albo tylko nowy. Ale wtedy przełóz zworkę na pozycje master.

A może po prostu złapał brzydala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nastąpiło zaraz po wymianie czy udało Ci sie odpalić normalnie kompa na nowym dvd? Masz na jednej taśmie obydwa napędy? czy masz tylko jeden?

wpierw na 1 napedzie i na 2 normlanie plyta instalatora windowsa ktora wlozylem do napedow sie normlanie odpala podczas rozruchu kompa,ale dalej po zaladowaniu sie systemu byl reset,pozniej nie wiem co sie stalo ale nawet plyty instalacyjnej niechcial czytac/uruchomic podczas rozruchu na 1 i 2 napedzie mimo,ze wyraznie byly "on":)

krotko mowiac na poczatku obydwa napedy czytaly plyte,pozniej obydwa przestaly wogole ja odpalac podczas uruchomienia komputera,do tego ciagly reset.

Hmm a w tryb awaryjny Windows wchodzi? Może windows padł i nie chce się zalogować. Na początku trzeba wykluczyć problem softwaru a potem zagłębiać się w przyczynę sprzętową.

to samo w kazdym trybie "reset"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi