kuba25 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam Wszystkich!!!! Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie... Problem polega na tm ze po podłączeniu sie za pomoca zdalnego pulpitu do drugiego komputera i po rozłączeniu komputer zdalny automatycznie mi sie wylogowywuje!!!! a malo tego przestawiaja sie w nim klawisze w ten sposob ze ja przynajmniej nie znam mozliwosci ich zmiany spowrotem!!!! Pomaga jedynie przywracanie systemu do wczesniejeszej daty!!!! Jesli ktos wie dlaczego tak sie dzieje i wie jak ten problem rozwiazać będe bardzo wdzieczny za porade. Dodam ze system z ktorego korzystam to windows xp prof. POZDRAWIAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 (edytowane) Prosze o pomoc w nastepujacej sprawie... Problem polega na tm ze po podłączeniu sie za pomoca zdalnego pulpitu do drugiego komputera i po rozłączeniu komputer zdalny automatycznie mi sie wylogowywuje!!!!To jest raczej normalne --> XP to nie system serwerowy. przestawiaja sie w nim klawisze w ten sposob ze ja przynajmniej nie znam mozliwosci ich zmiany spowrotemSkróty klawiszowe, język ? Co dokładnie. Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba25 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 To jest raczej normalne --> XP to nie system serwerowy. Skróty klawiszowe, język ? Co dokładnie. Ok moze i nie serwerowy ale nie powinno sie cos takiego dziac!!!! Jak łącze sie ze zdalnym pulpitem programowo (remote administrator) to nie ma takich problemow wiec to ze nie jest to system serwerowy to niec tu nie ma do tego...A c do klawiszy przestawia sie czesc z nich np zamiast "O" jest "6" I itd. Czesc klawiszy dziala prawidlowo a czesc sie sypie....Jakies sugestie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 I tu się mylisz kolego. RADMIN to oprogramowanie zewnętrzne, nie wbudowane w system. Po prostu podpina się pod istniejącą sesję i tyle. Jak zerwiesz połączenie radmin to sesja dalej chodzi. Zdalny pulpit pod XP działa inaczej --> tak jak sam widzisz. Pod W2KS, W2K3S (sys. serwerowe), gdzie dodatkowo uruchomiona jest usługa terminalowa, zdalny pulpit niekoniecznie musi zabijać sesję (podczas zakończenia połączenia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 1. Nie pamiętam, aby rozłączenie powodowało wylogowanie. 2. Jest darmowy i lepszy UltraVNC. 3. Jeśli zamiast "O" jest 6, to albo wirus albo uszkodzona klawiatura/system. Zainstaluj od nowa system. Wywal wszystkie inne układy klawiatury poza "polski (programisty)". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...