aleo Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 witam chce kupić viste http://allegro.pl/item614165157_nowy_win...a_eng.html Czy ta aukcja to nie jakiś przekręt ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 wygląda ze wszystko ok, ale zawsze możesz się umówic na odbiór osobisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kenji San Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Vista Ultimate jest bynajmniej o wiele droższa od 600 w górę bodajże, spytaj się gościa co sprzedaje i czemu ENG ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 O ile pamiętam wykłady SGJ, to OEM można sprzedawać tylko ze sprzętem. Wobec tego w/w aukcja to nielegalna sprzedaż systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jeśli ten OEM jest w oryginalnym NIEROZPAKOWANYM pudełku to nie ma problemu. W innym przypadku moze to byc jakas lewa lub juz uzywana wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 ten oem jest w kopercie koles wysłał mi fote - biala koperta a znaczkami MS etc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 W kopertach z reguły są wersje OEM dołaczone do sprzętu. Wersja dostepna w sprzedazy jest spakowana w białe pudelko z kartonu z plastykowym pudełkiem z płytą w srodku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 link do zdjecia http://sabayonlinux.pl/up/tmp/20090419120.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 może ktoś mi powiedzieć czy ten system jest dobry ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 A jest szansa na ostre zdjecie, na ktorym da sie cos przeczytac? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Średni pomysł kupować ultimate ... 32 bit i na dodatek eng. No chyba że można sobie zainstalować legalnie wersję 64 bit ... a pakiet językowy podobno też się da więc ... jedynie pozostaje pytanie czy 64 bit byłoby legalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Rownie dobrze moze wziac plytke od kolegi od polskiej visty, lyknie kluczyk ;] Pozostaje kwestia legalnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 potrzebuję viste pod virtuala orginalna zdjecia innego nie mam :( Dostałem tylko jedno czy tak wyglada OEM ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Tak wygląda kartonik od Oema, ważne jeszcze co jest w środku. Jeśli wszystko wygląda tak, to jest ok: Wersję OEM można normalnie kupić w sklepie, wtedy jest właśnie w kartonowym pudełeczku, wielkości koperty. Kiedyś wysłałem meila do M$ z zapytaniem jak to wygląda z ich strony, w momencie gdy padnie płyta główna. Dostałem Taką odpowiedź: Oprogramowanie w wersji OEM jest licencjonowane jako integralna część komputera, z którym zostało nabyte lub na którym nastąpiła pierwsza instalacja, co ma swoje odzwierciedlenie w postanowieniach umowy licencyjnej użytkownika końcowego. Cyt: "OPROGRAMOWANIE jest licencjonowane z KOMPUTEREM jako pojedynczy zintegrowany produkt i może być używane jedynie z KOMPUTEREM" oraz "Licencjobiorca może instalować, używać, uzyskiwać dostęp, wyświetlać i uruchamiać jedynie jedną (1) kopię OPROGRAMOWANIA na KOMPUTERZE [z którym oprogramowanie zostało nabyte]". Postanowienie to określa zakaz przenoszenia oprogramowania na inne jednostki, jak również obowiązek wykorzystywania takiego oprogramowania wyłącznie na tym samym komputerze, z którym zostało ono nabyte, lub na którym nastąpiła pierwsza instalacja. Firma Microsoft przyjęła tu dosyć liberalną interpretację omawianego zagadnienia (chodzi o pytanie, kiedy oprogramowanie jest nadal wykorzystywane na tym samym komputerze; czy jeśli zmienimy stopniowo wszystkie elementy komputera, to jest to ciągle ten sam komputer?). W świetle liberalnej i prokonsumenckiej interpretacji przyjętej przez Microsoft, wymiana większości jego części nie jest rozumiana jako wymiana komputera (sprzętu) i nie powoduje utraty licencji. Granicą modernizacji komputera jest jedynie wymiana płyty głównej, (która jest podstawowym elementem systemu) , co oznacza, że tylko wymiana tej części powoduje niemożność wykorzystywania oprogramowania na zmienionym komputerze. Jeżeli jednak wymiana płyty głównej następuje na skutek uszkodzenia, licencja na oprogramowanie nie wygasa, należy tylko w ramach aktywacji telefonicznej potwierdzić fakt wymiany. Szczegółowe informacje na temat dokumentów, które należy wysłać do Działu Aktywacji, można uzyskać pod numerem telefonu: 0-801 308 801, (0-22) 5941999 (wewn. 1). Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez psz3mo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) odbiorę osobiście ale to raczej legal :) Koleś mówi , że ma do sprzedania 3 visty - pozostałości po dawnej działalności na allegro :) moje ost pytanie czy tego Windowsa idzie spolszczyć ? Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 oczywiście że się da ale tylko w 80% więcej poczytasz na stronie microsoftu LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Dodatek MUI do systemu Windows Vista zawiera przetłumaczoną wersję większości interfejsu użytkownika.Masz wersję Ultimate wiec możesz zainstalować MUI. Ciekawa jest tylko "większość", mogli by sie dokładniej określić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borbo Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ja pamiętam że gdzieś było to pokazane na wykresie na stronce naszego monopolisty będę mieć więcej czasu to poszukam (ale myślę że koło 60-80%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) panowie dostałem dziś viste zapakowana orginalnie ale płyta w srodku wypadła z tego "dzydzelka" który ją przytrzymywał i jest cała porysana . Nośnik nie jest czytany w dvd :/ Co mam robić ? Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 ale to jak odbierales osobiscie to nie widziales ze porysowana plyta ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 panowie dostałem dziś viste zapakowana orginalnie ale płyta w srodku wypadła z tego "dzydzelka" który ją przytrzymywał i jest cała porysana . Nośnik nie jest czytany w dvd :/ Co mam robić ? A co mamy ci odpowiedziec? Przesylka byla ubezpieczona? Nie czyta na żadnym napedzie? Pisz z tym do kolesia co ci sprzedal, moze wymieni. (choc pewnie sie wyprze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) no ok a nie moge np zainstalowac z innego nosnika ? lub zamowic np z M$ sama plyte ? Kiedy zgubilem plyte z xp do lapcia hp to zadzwonilem do nich i wyslali mi sama plyte p.s udalo mi sie uruchomic plytke na wirutalnej maszynie w normalnej instalacji instalator sie zawiesza po wczytaniu tapaety z visty udało się zainstalowac jednak cd key nie działa a wszystko było orginalnie zapakowane :( chciaz pisze wprowadz key a nad tym windows is activated Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Chyba jak jest napisane "Windows is activated" to wszystko dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Chyba jak jest napisane "Windows is activated" to wszystko dobrze. no ok tylko dlaczego to zaktywowało się samo ? I dlaczego klucz z wklepki nie działa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 no ok tylko dlaczego to zaktywowało się samo ? I dlaczego klucz z wklepki nie działa ? Bo pewnie wpisałeś klucz podczas instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) nie no bez jaj wiem co robie :> Nie używałem windowsa od lat używam mac'a na przemian z Linuxem . Nie wiem co się zmieniło w MS więc pytam lamersko . Nic nie wpisywałem a jest zakttywowany ? Wie ktoś dlaczego ? Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Mniej legalne wersje aktywują się same. Jak robisz restart kompa, to zanim zacznie ładować się system, przez jakieś dwie sekundy, masz obraz dosowy, na którym latają różne napisy i cyferki??. To się nazywa VistaLoader i jest mało legalne. Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Mniej legalne wersje aktywują się same. Jak robisz restart kompa, to zanim zacznie ładować się system, przez jakieś dwie sekundy, masz obraz dosowy, na którym latają różne napisy i cyferki??. To się nazywa VistaLoader i jest mało legalne. nie nie mam nic takiego . System jest legalny dostałem fakturę etc . Wszystko jest ok tylko samo sie zaktywowało + nie rozumiem tego dlaczego klucz nie działa ;( Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Z tego co mi wiadomo żaden system MS sam sie nie aktywuje...lepiej przedzwon na infolinie MS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleo Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Z tego co mi wiadomo żaden system MS sam sie nie aktywuje...lepiej przedzwon na infolinie MS. a może teraz jade na trialu ? to moż¶e tak zapytam fachowców :) Czy system aktywuję się tak jak xp podczas instalacji ? jak to wygląda ? tak samo dodam ze jak ładuje sie vista to nie ma loga visty - tak jak w xp - jest pusto sam pasek stanu Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez aleo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...