Skocz do zawartości
pastel

Z Czego Jest Wykonany Zintegrowany Rozpraszacz Ciepła?

Rekomendowane odpowiedzi

gwarancja nie ma dla mnie znaczenia, to czy ukruszę rdzeń też, bo ten zabieg będzie raczej eksperymentalny ;)

ale jeżeli podstawka (po pro :E szlifmodzie) jest wykonana z tego samego materiału co ihs, to ihs zamiast pomagać, jest tylko kolejną barierą dla ciepła w drodze do radiatora.

ihs sprawdza się przy małych, hałaśliwych box'ach, których podstawka jest aluminiowa (?) i które siedzą na silikonie. poza tym między rdzeniem, a ihs'em jest zwykła pasta pokroju STG-1, więc moja coollaboraory liquid pro się marnuje :(

i chyba jednak zdejmę ten rozpraszacz, a jeżeli nie, to na pewno wymienią pastę spod niego

ale czekam jeszcze na wasze opnie, bo pewnie jest jeszcze wiele rzeczy, o których nie wiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam z X2 3600+ ściągniętego IHS. Również miałem wczesniej Ninje I i mając to chlodzenie uwazam ze nie warto sciągac czapy (chyba ze do wymienienia pasty miedzy rdzenie a IHS) ponieważ ninja ma ciulową zapinke.

Po sciągnieciu czapy bedziesz miał słaby docisk. A za bardzo nawet nie ma jak go zwiększyc.

Jedynym sensownym wyjsciem byloby wystruganie zapinki na wzór z lga775 (zamiast kołków sruby) pasującej na am2.

Pozatym łatwo ukruszyć rdzeń na ninjy.

Obecnie mam Tr120A i docisk jest mocniejszy.

Tyle ode mnie ^_^

Edytowane przez PawloHT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi