pastel Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Jak w temacie :) Rozważam zdjęcie IHS'a z Athlona 5000+ BE. Jeżeli jest wykonany z miedzi, to przecież podstawka nindży I tak samo rozproszy to ciepło :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Tak z miedzi. Masz ninje? Nie sciągaj. Nie warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 gwarancja nie ma dla mnie znaczenia, to czy ukruszę rdzeń też, bo ten zabieg będzie raczej eksperymentalny ;) ale jeżeli podstawka (po pro :E szlifmodzie) jest wykonana z tego samego materiału co ihs, to ihs zamiast pomagać, jest tylko kolejną barierą dla ciepła w drodze do radiatora. ihs sprawdza się przy małych, hałaśliwych box'ach, których podstawka jest aluminiowa (?) i które siedzą na silikonie. poza tym między rdzeniem, a ihs'em jest zwykła pasta pokroju STG-1, więc moja coollaboraory liquid pro się marnuje :( i chyba jednak zdejmę ten rozpraszacz, a jeżeli nie, to na pewno wymienią pastę spod niego ale czekam jeszcze na wasze opnie, bo pewnie jest jeszcze wiele rzeczy, o których nie wiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawloHT Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 (edytowane) Sam mam z X2 3600+ ściągniętego IHS. Również miałem wczesniej Ninje I i mając to chlodzenie uwazam ze nie warto sciągac czapy (chyba ze do wymienienia pasty miedzy rdzenie a IHS) ponieważ ninja ma ciulową zapinke. Po sciągnieciu czapy bedziesz miał słaby docisk. A za bardzo nawet nie ma jak go zwiększyc. Jedynym sensownym wyjsciem byloby wystruganie zapinki na wzór z lga775 (zamiast kołków sruby) pasującej na am2. Pozatym łatwo ukruszyć rdzeń na ninjy. Obecnie mam Tr120A i docisk jest mocniejszy. Tyle ode mnie ^_^ Edytowane 20 Kwietnia 2009 przez PawloHT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 ok, dzięki rzeczywiście, wymienię tylko pastę, bo ten cooler będzie się gibał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...