grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 chodzilo mi o rekawice, nie mlotek... mlotek fajny, ale ja gram postacia walczaca wrecz/naprawiajaca/sprzedajaca (pure dobroc), wiec sie nie przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 chodzilo mi o rekawice, nie mlotek... mlotek fajny, ale ja gram postacia walczaca wrecz/naprawiajaca/sprzedajaca (pure dobroc), wiec sie nie przyda http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout:_New_Vegas_weapons 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 podziekowal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Kompilacja 25 przydatnych modów do NEW VEGAS (troche graficznych, troche gameplay). 25 best Fallout New Vegas mods | PC Gamer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Taaak klimat dialogów(...) Nowa gra, tym razem kobietką z featem "black widow" i rozmowa z Bennym... bezcenne... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Spotkaliście sie z tym, że po ulepszeniu broni na gryzonie o magazynek +15 naboi, dodało tylko +3 ? Aha, nadmiar wyposażenia najlepiej trzymać u doktorka w Goodspring (tam gdzie zaczynamy grę) w jednej ze skrzyń, nic nie ginie i jest zawsze pod ręka Edytowane 8 Listopada 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Ja tam wole pokój w hotelu w Novac, 100 capsów na zawsze, lub za darmo przy odpowiedniej reputacji. Miło i przytulnie. Co to jest broń na gryzonie?Jeśli mówisz o Varmint Rifle to mod zwiększa o 3, tak ma być. Edytowane 8 Listopada 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) A ja trzymam wszystko w... martwym ciele przed sklepem w Primm. To chyba ciało jednego z kurierów. Edytowane 8 Listopada 2010 przez Modd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Po uzyciu tego ulepszacza dodaje tylko +3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZielonyTBG Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Modd to lepiej uważaj,bo u mnie po paru dniach grania te właśnie zwłoki zniknęły. Panowie jak można dalej nabijać lvl bo mam 30 a chciał bym jeszcze się udoskonalać :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 <p>Trzecia część Fallout wprowadziła serię pewnym krokiem w zupełnie nowy wymiar, przy okazji skutecznie dzieląc graczy na dwa przeciwstawne obozy. Pierwsza grupa zaakceptowała rewolucyjne zmiany, jakie zaserwowała Bethesda Softworks nabywając prawa do legendarnej marki. Druga natomiast otwarcie zbojkotowała tytuł, uznając efekt końcowy za profanację niegodną całować stóp oryginału. Minęły blisko dwadzieścia cztery miesiące od premiery „trójki”, ale ożywiona dyskusja wciąż trwa i zapewne prędko nie wygaśnie. Komu przyznać rację w tym sporze? Prawda leży gdzieś pośrodku, bowiem Fallout 3 był naprawdę przyzwoitym cRPG, który jednak zasadniczo różnił się od rewelacyjnego poprzednika. Tymczasem dziś ponownie wracamy do świata sponiewieranego wojną nuklearną, aby przeżyć następną radioaktywną przygodę. Fallout: New Vegas jest projektem studia Obsidian Entertainment, które miłośnikom gatunku powinno być znane z sequeli Star Wars: Knights of the Old Republic oraz Neverwinter Nights. Ekipa złożona z byłych członków Black Isle Studios miała ambicje stworzyć dzieło, zdolne usatysfakcjonować nawet największych „falloutowych” malkontentów. Jedno trzeba im przyznać - New Vegas wprost promienieje klimatem jakiego brakowało „trójce” i ocieka treścią...</p> <p class="rteright"><b>Autor: </b>Caleb - Sebastian Oktaba</p> PEŁNA TREŚĆ ARTYKUŁU NA ŁAMACH PORTALU PUREPC 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Recka fajnie napisana ale popracuj nad wystawianiem finalnej oceny grze ;) W wiekszosci Twoich recek jakie przeczytalem oceniales gry na 70-85% :D New Vegas ktore poziomem zawartosci bez skrupulów upokarza F3 oceniles tak samo, moim skromnym zdaniem zasluguje na duzo wiecej. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Niby tak, ale to bylo 2 lata temu - i wtedy swoje robil brak porownania do FNV :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Caleb coś Ty zrobił ;). Na prawdę gra dużo lepsza od F3 więc ocena powinna być wyższa albo inaczej - F3 powinien dostać max 7/10 (i to tylko z modami i z wymazaniem na kilka dni pamieci o F1 i F2). Co do grafy silnik nie wyrabia ale momentami jest naprawdę nieźle. Z cieniami i lepszymi teksturami byłoby cacy. Edytowane 8 Listopada 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Panowie jak można dalej nabijać lvl bo mam 30 a chciał bym jeszcze się udoskonalać :razz: Już kilka razy pisałem, w konsoli wpisz komendę ustawiającą level na 29. Znajdziesz ją w szukajce albo na Fallout Wiki. @yuuCom - potwierdziłeś tylko kolejny fail polskich wersji językowych. Nie dość że te nazwy wyglądaą po prostu komicznie, to jeszcze takie babole są. Na prawde wolałbym nie grać w tą gre niż grać w nią po polsku, fail. apparel (strój/ubiór) = wygląd aid = chemia (zawarte w tym są jedzenie, woda jak i książki czy magazyny) Współczuje wam, i nie wiem jak tu ktokolwiek może pisać o klimacie grając w coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Oj, Wam to dogodzić chyba nie sposób :> Ocena 85/100 jest bardzo wysoka - zresztą, jak przeczytacie cały artykuł, to znajdziecie tam praktycznie same superlatywy. Pali licho, że F3 został podobnie oceniony, ale było to dwa lata temu i kto mógł przypuszczać, że wyjdzie kiedyś taki New Vegas :) Z drugiej strony, tytuł ten pomimo wielu pozytywnych zmian nie jest całkowicie nową jakością, wygląda koszmarnie i bazuje na poprzedniku - to też wpływa na ocenę :> Generalnie gra syci, mile zaskakuje, podobno zarobiła już 300 mln dolarów i zbiera pochlebne opinie wśród fanów. Zapewne dociekamy się wkrótce pełnoprawnej kontynuacji Fallout, oby tylko nie spod reki panów od Obliviona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Już kilka razy pisałem, w konsoli wpisz komendę ustawiającą level na 29. Znajdziesz ją w szukajce albo na Fallout Wiki.@yuuCom - potwierdziłeś tylko kolejny fail polskich wersji językowych. Nie dość że te nazwy wyglądaą po prostu komicznie, to jeszcze takie babole są. Na prawde wolałbym nie grać w tą gre niż grać w nią po polsku, fail.apparel (strój/ubiór) = wyglądaid = chemia (zawarte w tym są jedzenie, woda jak i książki czy magazyny)Współczuje wam, i nie wiem jak tu ktokolwiek może pisać o klimacie grając w coś takiego. Nie dramatyzuj. Pare niefortunnie dobranych nazw w tlumaczniu nie jest w stanie popsuc klimatu. Chyba ze jestes jednym z tych co potrafia sie nawet jarac akcentem w filmach tarantino. Jesli tak to nie dziwie sie ze zle przetlumaczone slowo potrafi Ci zruinowac wrazenia z gry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Nie ma opcji żebym w Fallouty grał po polsku ;). Każda inna gra tak ale nie F. Bardzo lubię nasz język, nie lubię "amerykanizacji" ale Fallout to Fallout - głównie dzięki niemu się nauczyłem anglika (siedziałem ze słownikiem i zeszytem nad grą ;d). Kilka skrinów: "Gdzie jest krzyż ?" - ja wiem: Z Polska: Edytowane 8 Listopada 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Gra faktycznie jest prosta. Odkąd znalazłem tę pukawkę biorę szpona śmierci na jednego hita w głowę: A tu coś dla fanów broni energetycznej. Przy pełnej naprawie osiąga sporo ponad 100dmg. Tylko że naprawa ponad 20k kapsli. Ja wyrwałem "anti-material sniper rifle" plus pociski zapalające, też bardzo przyjemna zabawka ;) A jaka giwerka najlepsza do walki w pomieszczeniach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 rekawica balistyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Wczoraj pojawił się patch 1.1.1, jest nawet informacja na STEAM, ale czy pobrało go wam ?, bo mnie jakoś nie chce ... Fallout: New Vegas - Version 1.1.1 Companions now show up as waypoints on the map Companions will always fast travel with you, unless told to wait or sent away Fix: DLC error/save corruption Fix: Stuttering with water effects Fix: Severe performance issues with DirectX. Fix: Controls temporarily disabled after reloading Cowboy Repeater while crouched Fixed crash using the Euclid C-Finder while having the Heave Ho perk Fix: Entering the strip after Debt Collector causes crash and autosave corruption Fix: Using Mojave Express dropbox can cause DLC warnings Fixed crash when buying duplicate caravan cards from a vendor in a single transaction Crafting menu should filter valid (bright) recipes to the top of the list Fix: Sitting down while looking down a weapon's ironsights leaves player control locked Fix: If a companion is knocked unconscious with broken limbs they stay broken on respawn Fix for varmint night scope effect persisting in kill cam Fix for giving companions armor that adds STR does not increase their carry weight Fix NPC Repair menu displays DAM as DPS Having NPC repair service rifle with forged receiver decreases CND http://store.steampowered.com/news/4629/?l=polish Edytowane 10 Listopada 2010 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Da się wyłączyć kill cama ale tylko w czasie rzeczywistym (w Vats ma zostać) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 W opcjach masz. Dla mnie to zwykłe slow motion jest świetne (ustawienie "player view"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Przed momentem Steam uaktualnił mi grę do wersji 1.2.0.285 czyli teoretyczni inną/nowszą niż wersje na europę zachodnią. Wyrzuciłem w folderu plik d3d9.dll i odpaliłem grę ze wszystkimi ustawieniami na MAX i ZERO cięć ze stałym 60FPS :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Czy strój postaci z okładki jest dostępny w grze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Jest dostepny, na wyższych poziomach pojawiają się ci Rangerzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chris1981 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Ja wyrwałem "anti-material sniper rifle" plus pociski zapalające, też bardzo przyjemna zabawka ;) A jaka giwerka najlepsza do walki w pomieszczeniach ? W pomieszczeniach rządzi Riot Shotgun najlepiej z perkiem Shotgun Surgeon! Edytowane 12 Listopada 2010 przez Chris1981 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 (edytowane) Niewidzialne wszechobecne ściany w tej grze to jest masakryczny fail. Np. w Quarry Junction, jak sie dostać do budynków które tam widać na lokalnej mapie? Bo z której strony nie idę to są skały. Irytuje mnie to ostro. EDIT. Ta gra to momentami jest pośmiewisko. Zapisałem grę, nie było wrogów w pobliżu, poszedłem kawałek dalej jakieś 5 minut, okazało sie że ide źle to wczytałem save-a, a tu atakuję mnie cztery Cazadory. Na szczęscie miałem Stealth Boya. Fail do sześcianu.W Fallout 3 NIGDY nie miałem tego typu baboli, jakkolwiek słaba by ta gra była w kwestii questów czy fabuły, to cała reszta była super. Tutaj wszystko związane z walką i AI to pośmiewisko. Dzięki Bogu Fallout 4 robi już sama Bethesda. Edytowane 14 Listopada 2010 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cahir- Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 ograniczenie terenu faktycznie dziwnie jest zrobione. Co się tyczy save'a i spawnowania przeciwników to w lokalizacji Scorpion Gulch ile razy nie wczytam zawsze mnie 4 radscorpiony giganty atakują, w sumie trzeba po prostu zapisywać w takich miejscach gdzie nic cie nie zaatakuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Niewidzialne wszechobecne ściany w tej grze to jest masakryczny fail. Np. w Quarry Junction, jak sie dostać do budynków które tam widać na lokalnej mapie? Bo z której strony nie idę to są skały. Irytuje mnie to ostro.EDIT.Ta gra to momentami jest pośmiewisko. Zapisałem grę, nie było wrogów w pobliżu, poszedłem kawałek dalej jakieś 5 minut, okazało sie że ide źle to wczytałem save-a, a tu atakuję mnie cztery Cazadory. Na szczęscie miałem Stealth Boya. Fail do sześcianu.W Fallout 3 NIGDY nie miałem tego typu baboli, jakkolwiek słaba by ta gra była w kwestii questów czy fabuły, to cała reszta była super. Tutaj wszystko związane z walką i AI to pośmiewisko. Dzięki Bogu Fallout 4 robi już sama Bethesda. Dla kogo dobrze to dobrze :) Dla mnie to wrozy kolejny crap jakim byla 3. No ale jak ktos w grach rpg stawia questy i fabule na malo znaczacej pozycji to nie ma sie co dziwic. Na pewno bedziesz zadowolony z 4 czesci :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...