KoZiK Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 sprawa wygląda tak - od czasu do czasu mój komputer się wyłączał co jakiś czas pewnego razu wyłączył się kompletnie i od tamtej pory nie powstał ze speakera słychać tylko dźwięk podobny do syreny policyjnej, coś w styłu "łi łu łi łi" :lol: sprawdzony został zasilacz, grafa, ram oraz sam włącznik od obudowy dodam, że po naciśnięciu powera brak jakiejkolwiek reakcji w związku z tym pytanie - czy przy zjaranym procku nie powinny chociaż odpalić się wiatraki? no i jak w ogóle obstawiacie - płyta czy proc? dodam, że płyta to abit nf7 a proc barton 2500 z góry dzięki za pomoc :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Spróbuj odpalić mobo bez cpu, zobaczysz czy zawyje syrena/zakręcą wentylatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Spróbuj odpalić mobo bez cpu, zobaczysz czy zawyje syrena/zakręcą wentylatory. próbowałem już - wentylatory nadal się nie kręcą syrena wyje non stop, wystarczy że podepnę zasilanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zworka "chassis intrusion" ? Wyciąg wszystko z obudowy, oczyść z kurzu, pooglądaj dokładnie kondensatory, poskładaj "na pająka" i spróbuj odpalić. W razie problemów reset ustawień bios oraz inny zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 jak tak miałem gdy brat ukruszył rdzeń procka :/ kopnął w obudowę a chłodzenie Scythe trochę ważyło i pokruszyło rogi rdzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 wymieniłem proca i dalej to samo a więc to jednak płyta na 99% :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeske Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 ja też mam to samo, z tym że, komp odpala się gdy obniże taktowanie bartka do 1400mhz (mam bartka 2500 i płytę nf-7) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoZiK Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 ja nie mam jak obniżyć, bo zero reakcji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ortas88 Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 a jak sprawdziłeś ten zasilacz ? ze twierdzisz że jest dobry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2010 Sprawdź na innym zasilaczu, obejrzyj wszystkie kondensatory bardzo dokładnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...