Skocz do zawartości
Fredziu

Muzyka nie odtwarza się na WinXP. Pomóżcie pliss!

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problemik. Zgrywałem muzykę z płyty CD na dysk w Win98 SE PL (Windows Media Playerem) i muzyka odtwarza się Soniqiem, Windows Media Playerem, Winampem itp. Gdy przełączam system na Win XP Prof. PL to muzyczka (ta, która zgrywałem na dysk) nie odtwarza się żadnym programem tylko gdy nacisnę Play otwiera się strona internetowa. Robi się tak z każdym utworem. Co zrobić, żeby muzyka odtwarzała się na Win XP? Pomóżcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problemik. Zgrywałem muzykę z płyty CD na dysk w Win98 SE PL (Windows Media Playerem) i muzyka odtwarza się Soniqiem, Windows Media Playerem, Winampem itp. Gdy przełączam system na Win XP Prof. PL to muzyczka (ta, która zgrywałem na dysk) nie odtwarza się żadnym programem tylko gdy nacisnę Play otwiera się strona internetowa. Robi się tak z każdym utworem. Co zrobić, żeby muzyka odtwarzała się na Win XP? Pomóżcie.

Wydaje się, że zgrałeś to do chorego formatu .wma.

Nie jestem obeznany w tych formatach, ale wiem że jest tam opcja która hmm nie wiem jak to powiedzieć, daje prawa do otwarzania pliku na danym komputterze. Po przegraniu ich na inny lub reinstalacji systemu dzieje się tak jak opisałeś. Nie wiem jak to obejść, bo nigdy nie używałem tego softu a ni tego formatu. Poprostu - jedyne co mogę Ci polecić to zainteresowanie się programami typu CDEx, AudioCatalyst i inne tego typu, a na przyszłość zgrywać muzykę do formatów mp3, ogg, i pochodnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi