Skocz do zawartości
Miles87

Zmiana Ip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów,

mam poważny problem bo staram się zmienić adres IP a nie jest to proste bo mam Chello. Nie interesuje mnie ukrywanie bo jest nie skuteczne. Nie jestem w tym temacie dobry ale wyczytałem, że chello jednak ma elastyczne IP. Kombinowałem jak się da i jedyny co udało mi się osiągnąć to zmieniłem Ip w taki oto sposób.

W uruchom-cmd wpisałem:

ipconfig /release

wylacz modem

wlacz modem

i dopiero ipconfig /renew

i adres IP się nie zmienił, ale wpadłem na pomysl wypięcia się z routera i wpiąłem się bezpośrednio do modemu i po takowej operacji adres IP się zmienił. Byłem przez chwilkę radosny dopóki nie wpiąłem się ponownie do routera. Adres IP wrócił do poprzedniego. Wychodzi na to że router przydziela mi stałe IP mimo że bezpośrednio z modemu wysyłane jest inne:/ da się to obejść bo nie mogę niestety być bezpośrednio podpięty do modemu.

Dzięki i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż nie do końca. Tzn nie wiem czy to jest prywatne czy nie wygląda tak: 89.xx.xx.x27 i znajduje mi jako chello z cyferkami (nazwa hosta). Jak podepnę do modemu bezpośrednio to mam inny adres IP i w ogóle się zmienia po resecie. Współokator podpięty do routera ma ten sam adres co podałem wyżej. Zależy mi żeby w sieci widział u mnie ten adres co pojawia się w tedy gdy podpinam do modemu. Nie wie czemu tak się dzieję i prosiłbym o pomoc.

Bardzo dziękuje

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi