sZiBis Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Cze chcialbym zasiegnac fachowej opinii bo moj codegen :( ledwo radzi sobie z tym kompem co mam a tu nowa nagrywarke zamierzam sobie kupic i gf4mx i chyba juz wysiadzie bo juz teraz ma 4,68V zamiast 5v w szczytach i chcialbym polaczyc 2 zasilacze bo planuje cos jeszcze dopinac do kompa wiec na zewnetrzne urzadzenia i wentylatory itp chcialbym 2 zasilac moze mi ktos podac jakies linki i poradzic jak najlepiej to zrobic a za 2 zasilacz chcialbym sobie 2 codegena jakiegos dolaczyc :) na drogie zasilacze mnie nie stac maks moge wydac 100 zeta na to :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zapraszam tutaj http://www.moded-kompz.prv.pl/ Sa tam podane sposobu laczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 dzieki zapomnialem napisac ze modedkompz juz mam i widzialem a moze cos innego tzn to samo ale nie musi byc z polski :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Innych sposobow niema (chyba ze chcesz wlanczac drugi recznie) Co do podlaczenia urzedzen albo na jednym podlanczasz peryferia a na drugim plyte albo laczysz je rownolegle i masz wtedy full zapas mocy. Najlepiej bylo by jakby podlanczajac zasilacze rownolegle to przez diody prostownicze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sZiBis Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 nie chodzi mi o inne sposoby tylko o inne przedstawienie problemu jakies lepsze schematy itp jakies testy o to mi chodzi :) na modded jest oka ale moze jest gdzies lepiej :) opisane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Orintuje się ktoś, czy jakby wtyczki ATX połączyć równolegle (wszystkie kable) to czy by to chodziło? Rozchodzi mi sie o większą wydajność prądową, więc powinno to załatwić sprawę (ale tylko powinno) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Orintuje się ktoś, czy jakby wtyczki ATX połączyć równolegle (wszystkie kable) to czy by to chodziło? Rozchodzi mi sie o większą wydajność prądową, więc powinno to załatwić sprawę (ale tylko powinno)Mozna cos takiego zrobic tylko najlepiej rzeby jeden zasilacze byly podlaczone przez diody prostownicze tak aby roznica w napieciach nie wplywala na funkcjonowanie zasilaczy i calego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Orintuje się ktoś, czy jakby wtyczki ATX połączyć równolegle (wszystkie kable) to czy by to chodziło? Rozchodzi mi sie o większą wydajność prądową, więc powinno to załatwić sprawę (ale tylko powinno) Z tego ci mi wiadomo to bys sobie tylko zjaral zasilacze , mozna laczyc rownolegle tylko zielony (power) i gnd (masa) jak polaczysz ze soba pozostale (rownolegle) to moze wystapic dziwne zjawisko , wystarczy ze np. jeden zasilacz daje na wyjsciu 12V napiecie wyzsze lub nizsze o 0,1 , 0,2 V to przy takiej malej roznicy juz wystapi przeplyw dosc duzego pradu , na dodatku nie w tym kierunku co trzeba , jest jeszcze jedno wyjscie z diodami , ale tez niezbyt dobre bo na diodach wystepoje spadek napiecia cos ok 0,6 V zalezy jeszcze jaka dioda , wiec najlepszym wyjsciem jest polaczenie ze soba tylko masy i powera i podlaczenie reszty calkowicie osobno , np. jeden zaslicza to plyta gl , fdd , a drugi hdd , cd-rom innego wyjscia nie ma :-( , albo kupic porzadny zasilacz "to juz sa kosmiczne ceny jak na zasilacze " Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 13 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2002 Lipa, ale trudno się mówi. Gdzieś widziałem 400W za 100 z hakiem, to może sobie kupie (o ile to coś warte) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Lipa, ale trudno się mówi. Gdzieś widziałem 400W za 100 z hakiem, to może sobie kupie (o ile to coś warte) no stary chba zartujesz za 100 zeta 400 wat jak kupisz to bedzie jakis tottalny gniot, sam mam 2 psu w tym jeden wlaczany niezaleznie od 2giego wiec jak czegos nie kumasz z Modeda (z calym szcacunkiem) to ci wytlumacze, mailuj jesli chcesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Lipa, ale trudno się mówi. Gdzieś widziałem 400W za 100 z hakiem, to może sobie kupie (o ile to coś warte) no stary chba zartujesz za 100 zeta 400 wat jak kupisz to bedzie jakis tottalny gniot, sam mam 2 psu w tym jeden wlaczany niezaleznie od 2giego wiec jak czegos nie kumasz z Modeda (z calym szcacunkiem) to ci wytlumacze, mailuj jesli chcesz Były dzieś polskie zasilki, ktoś z forum ma takie 350 i nie narzeka. Metoda łączenia mnie jakoś nie przeraża, tylko chwilowo mam taki zasilacz, ża sama płyta+HDD powoduje znaczne jego obciążenie. Jak sobnie trzasne 400 to narazie styknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Cze chcialbym zasiegnac fachowej opinii bo moj codegen :( ledwo radzi sobie z tym kompem co mam a tu nowa nagrywarke zamierzam sobie kupic i gf4mx i chyba juz wysiadzie bo juz teraz ma 4,68V zamiast 5v w szczytach i chcialbym polaczyc 2 zasilacze bo planuje cos jeszcze dopinac do kompa wiec na zewnetrzne urzadzenia i wentylatory itp chcialbym 2 zasilac moze mi ktos podac jakies linki i poradzic jak najlepiej to zrobic a za 2 zasilacz chcialbym sobie 2 codegena jakiegos dolaczyc :) na drogie zasilacze mnie nie stac maks moge wydac 100 zeta na to :) dzieki Odnośnie zasilaczy to teżcoś podobnego rozważam.Mam 235 W :( ale może chociażto dziwne to działa doskonale(jak na razie).Napięcia jakie daje to mogę podać w poniedziałek,ale jednego jestem pewien,że każde jest przynajmniej takiej jak być powinno lub nawet minimalniewyższe :D .Może to np. przez to że wciąz mam wiekową grafę. A odnośnie gf4mx to nie kupuj tego, lepiej już zdecydować się już na CLAPa lub jak masz więcej kasy na gf2ti. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...