scoobydoo19911 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam Mam pytanko czy ktoś z was panowie korzysta jeszcze z floopki i jest to pytanie calkiem serio. Kilka miesięcy temu jak zamawiałem nowego kompa w komputroniku dziwili mi się że chce mieć floopke zwłaszcza pod vistą no i po debacie z obsługą sklepu wziąłem floopke scythe z czytnikiem kart pamięci 2w1;). i musze się przyznać że jak robię inwentaryzacjie środków kieszonkowych finansowych to tylko na floopkach zapisuje bo dzisiaj coraz mniej ludzi ma napędy dyskietek w kompach. no i mam na nich sporo naprawde starych dosowych gierek. moje zdanie jest takie floopka kiedyś mi tyłek uratujae więc jest przydatna i wydaje z siebie fajne dźwięki (przypominają się lata 90) czekam na wasze odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam Mam pytanko czy ktoś z was panowie korzysta jeszcze z floopki i jest to pytanie calkiem serio. Kilka miesięcy temu jak zamawiałem nowego kompa w komputroniku dziwili mi się że chce mieć floopke zwłaszcza pod vistą no i po debacie z obsługą sklepu wziąłem floopke scythe z czytnikiem kart pamięci 2w1;). i musze się przyznać że jak robię inwentaryzacjie środków kieszonkowych finansowych to tylko na floopkach zapisuje bo dzisiaj coraz mniej ludzi ma napędy dyskietek w kompach. no i mam na nich sporo naprawde starych dosowych gierek. moje zdanie jest takie floopka kiedyś mi tyłek uratujae więc jest przydatna i wydaje z siebie fajne dźwięki (przypominają się lata 90) czekam na wasze odpowiedzi Mój ojciec korzysta z floopa:-) a tak poza tym to dziwi mnie fakt że np bez floopa nie sflaszujemy biosa w niektórych płytach albo nie zainstalujemy sterowników SATA pod XP. Powinni to zmienić bo stacja dyskietek to już żywy dinozaur. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Po co to?? Aktualizacje biosów da się zrobić z płyty albo USB. Tylko stery SATA pod XP. ^_^ A tak to nie dość że mało pojemne to jest to wolne w zapisuje jak i odczytuje, a dosowe gierki to można przegrać/ pobrać jak ktoś lubi. Nowa stacja dyskietek to nieopłacalny interes, ceny tego używanego są czasami śmieszne. Zrób ankiety czy masz i czy używasz stacji dyskietek!! Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Jakiś czas temu byłem zmuszony wykasować dyskietkę ze sterownikami do starego A4techa, żeby zrobić flash BIOSa w moim Abicie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverato Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 flop nadaje sie do xp stery do raid 0 a do visty jest zbędna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Coz, w pracy uzywamy flopa, bo analizator widma, z ktorego korzystamy, nie przewiduje innej opcji przenoszenia screenshotow na inne urzadzenie ;) Poza tym, to jest to urzadzenie wymarle jak dla mnie - stery do XP integruje sobie za pomoca nlite i nie musze sie w dyskietki bawic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Posiadam na stale zamontowana stacje dyskow w komputerze. Powod - instalacja sterownikow RAID do plyty glownej w XP x64.. Myslalem kiedys o stacji FDD na USB, jednak dowiedzialem sie, ze taka wersja na niewiele sie zda, po prostu instalator systemu nie bedzie jej widzial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zawoor Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zazwyczaj uzywam nlite, ale kilka razy instalowalem WinXP ze stacja dyskietek na USB i nie bylo problemow z wczytaniem sterownikow. Bylo to FDD Mitsumi, takie: link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Tez mam dyskietke .. własnie chocby do sterów sata .... no i biosów.. Kiedys sobie zapakuje jeszcze starszego arachaika czyli 5.25 CALA 1.2MB :lol: to juz dopiero jest retro... Kiedys trafiłem na dyskietke od maszyny która miała rozmiar z 8 czy 10 cali.... :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Też mam w kompie stacje dyskietek, bardzo starą, której praktycznie nie używam, a w szafie jeszcze leży 5,25' stacja która pamięta czasy pierwszego PC, mam jeszcze gdzieś oryginalnego Windowsa 3.1 i DOS 6.22 na dyskietkach 3,5' :D Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez Stjepan666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Mam i używam Głównie do flashowania Biosów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
USB Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Nie mam, bo mi nie potrzebny taki napęd. Nawet z napędu optycznego mało korzystam. Niedawno znalazłem sporo starych dyskietek i poszły od razu do piwnicy. Ale pamiętam czasy jak sie kompresowało gry rarem i kopiowało na kilkadziesiąt dyskietek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Nlite nlitem, ale dyskietkę w zapasie trzeba mieć. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...