Burdoror Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Wszystko zaczelo sie od posta "Lian Li Pc-a05 : Maly Grzejnik", w ktorym zaprezentowalem wlasciwosci termiczne mojej nowej obudowy Lian Li PC-A05. Oczywiscie na wstepie wyjasnie, ze wszelkie testy przeprowadzalem kierujac sie tylko i wylacznie ciekawoscia. Chcac byc madrzejszy od producenta - odwrocilem kierunek przeplywu powietrza. Nie wyszlo mi to na dobre i musialem przyznac, ze tworcy tejze obudowy dobrze wiedzieli, co robia. Chcialem byc madrzejszy - nie wyszlo; i w sumie dobrze. Testowe odwrocenie ciagu: Przykladowy screen z piekarnika (Oczywiscie kgrafika jest podkrecona na 850/2000): Potem powstal drugi watek "Polerowanie Aluminium", gdzie zaczerpnalem od Was rady na temat polerki. Generalnie szlo pieknie - mala adaptacja, nic wiecej... Jednak nie wszystko ulozylo sie po mojej mysli. Polerujac filcowymi krazkami i pasta, narobilem wiecej rys, niz bylo na samym poczatku. Nie bede wnikac, czy popelnilem bledy przez chorobe, ktora mnie neka od kilku dni, czy przez niecierpliwosc i niechlujnosc. Jednak pare razy udalo mi sie przejechac metalowa sruba po tym jakze cudnie swietlistym aluminium. Z rozpaczy wzialem sie znow za papier scierny i wode... Jednak bedac w stanie zalamania - zapomnialem wczesniej oczyscic powierzchnie ze smiecia pozostalego po pracy z pasta polerska. No i doigralem sie. Jeszcze wiecej rys i generalnie wyszla [gluteus maximus]. Zdjec z bliska nie zrobilem i robic nie bede - bo wstyd mi nawet przed samym soba. To niestety nie koniec wszystkich nieszczesc. Z tej malej adaptacji powoli zaczyna rodzic sie prawdziwy koszmar. Dlatego postawnowilem napisac cos a'la worklog. Wczoraj dotarl do mnie dlugo oczekiany grill. Czas realizacji przesylki byl jak najbardziej w porzadku. Problem jednak polega na tym, ze mieszkam i pracuje w Pradze. A Grill (ze wzgledow ekonomicznych) dotarl do Warszawy - do siostry mojej malzonki, ktora to miala niezwlocznie wyslac go do mnie zwykla poczta. Problem sie pojawil, jak sie polowka o tym dowiedziala i swoim kobieco-kombinatorskim mysleniem wstrzymala wysylke. Zaczela kompletowac rzeczy dla siebie. Rezultat tego jest taki, ze wczoraj (po chyba 3 tygodniach oczekiwania) paczka wreszcie dotarla, ale... Dobrali sie do niej celnicy. Doszla uszkodzona i o zgrozo!!! Gril jest takze uszkodzony! Dzielna siostra mojej polowicy przed zapakowaniem nie omieszkala otworzyc pudelka (w ktorym przyslal go sklep) i wpakowac do innego pudelka. Z butami! Delikatny, akrylowy grill narazony byl na ciagly kontakt z jakimis cholernymi obcasami. Nic, tylko palnac sobie w leb. Na szczescie pekniecie jest takie, ze widac je tylko w 2 przypadkach: W swietle lampy blyskowej i podczas celowego giecia: Kolejna rzecz. Wentylatory wyslane 17 kwietnia (juz kurierem) nadal nie dotarly. Pal liche te 80 zl za ekspresowa przesylke kurierska. Ale zeby paczka szla dluzej od zwyklej (nie myslic z priorytetowa) pocztowej, ktorej koszt wynioslby jakies 12 zl? Dno, kaplica. (EDIT: Dotarly pol godziny temu. Zdjecia beda wieczorem). Na tym nie koniec moich radosnych chwil zwiazanych z adaptacja. Stwierdzilem, ze oploty, ktore wykonalem jakies pare tygodni temu na wtyczce 24 pin, sa zle, brzydkie i nadaja sie do calkowitego reoplotu! Zamowilem nowe, ladne - takie, ktore nie beda wygladac jak podziurawiona ponczocha. Od razu walnalem z grubej rury i szarpnalem sie na techflexy. Mialo byc czarno. Ale nie, nie... Nie ma tak pieknie. Czarnych nie ma, inny kolor prosze wybrac. No to w ataku frustracji polaczonej z moja "fluent cistina" zamowilem UV zolte. AAAA!!!! Po jaka cholere mi oploty UV?? Ale juz za pozno. Czeskie kurierstwo jest na tyle skuteczne, ze wyslalo mi informujacego smsa dzisiaj o 6 kuzwa rano. Dotra dzisiaj. A co do samego workloga. Nigdy nie nazwe tego, co robie modem. Krew mnie zalewa,jak na amerykanskich forach widze posty typu "Oto moja zmodowana obudowa", gdzie wlasciciel zalozyl katode i zmienil wentylator... Na tym forum tego na szczecie nie uswiadczymy, ani na Labie; Polacy sa nauczeni nazywac rzeczy po imieniu :)Cala moja zabawa z Lian Li to czysta adaptacja. Nic wiecej. Staram sie jedynie poprawic i upiekszyc. Nie ingeruje w mysl konstruktorska autorow. Co do upiekszania - to na razie marne tego sa efekty. Ale zobaczymy, jaki bedzie koniec. Zaczelo sie od wyciecia okna. Jak na razie wszystko szlo nawet lepiej, niz sie spodziewalem.Proste linie dremelem, Pleksi tez dremelem (koncowka 561). I Onko zrobione. No i potem mnie naszlo na upiekszenie wewnetrnej strony. Ta polerka bedzie mi sie objawiac w koszmarach. Bylo calkiem niezle - tylko ta mgielka... No ale musialem spi...olic i narobilem jeszcze wiecej rys, niz bylo, o czym zreszta juz wspominalem). W tym samym czasie wycialem kawalek aluminium, bo moc latwiej zarzadzic kabelkami. Kolejnym krokiem jest ciecie blachy pod grilla. Na razie zrobilem wzor i czekam na polepszenie sie mojego stanu chorobowego :) W zwiazku z tym, ze w chwili obecnej nie mam nic szczegolnego do roboty, postanowilem przesmarowac CPU i GPU :) Pasta Zalmana jest niezywkle skuteczna, jednak po pol roku wysycha i traci powoli swoje wlasciwosci. Przesmarowalem procesor... I cos mnie podkusilo, zeby rozkrecic karte graficzna. Znalazlem w szufladzie radiatorki Scythe'a (kupione na potrzby starej 4850 - ale niegdy nie zostaly spozytkowane) i zamontowalem je na sekcji zasilania i wszelkiej masci kosciach. Poza modulami pamieci - bo tam zaden radiator sie nie zmiesci. Ponizej kilka fotek. Ciekawa rzecz. Po zalozeniu radiatorow i zmianie pasty temperatury w stresie spadly srednio o 10'C. Jednak w Idle podskoczyly o pare stopni. Dziwna sprawa. Prawdopodobnie ma to zwiazek z pomniejszeniem powierzchni dla nawiewu. Wiaterek z wentylow nie ma gdzie hulac, czy co? Calosc prac zamierzam skonczyc w ten weekend. Bo mnie z domu zona wyleje - jak nie zrobie porzadku z tym calym burdelem: :lol2: Czekam na oploty i konczymy sprawe. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dobrze ze kończysz bo z takim szczęściem to... Oploty na wtyczce 24 pin faktyczni nie wyglądają najlepiej, może lepiej by było każdy kabelek osobno dać w oplot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Dokladnie tak zrobie. Mam juz przedluzke i oploty tez dotarly. Wiecej cierpliwosci sobie zycze :) I szczecia tez nieco... Oploty dotarly nieuszkodzone. Biorac pod uwage ostatnie wydarzenia, to pewnie i je mozna by jakos zepsuc :) I po dluuugim oczekiwaniu - najpierw na pojawienie sie w sklepie, potem na dostawe - Xigmateki dotarly. Wierzyc sie nie chce, ale sa cale :D Prac ciag dalszy: Wycieto... ... wyszifowano i zalozono. Tak przy okazji. Ludzka podswiadomosc to rzecz wspaniala. Juz prawie nie zauwazam tych wszystkich rys. Jakby ich wogole nigdy nie bylo :blink: Teraz zabieram sie za oplatanie. Zostal jeszcze montaz i modyfikacja panelu od DVD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 A co do samego workloga. Nigdy nie nazwe tego, co robie modem. Krew mnie zalewa,jak na amerykanskich forach widze posty typu "Oto moja zmodowana obudowa", gdzie wlasciciel zalozyl katode i zmienil wentylator... Na tym forum tego na szczecie nie uswiadczymy, ani na Labie; Polacy sa nauczeni nazywac rzeczy po imieniu tutaj bym się nie zgodził, czasem takie super mody powstają, ba, czasem dostają nawet nagrody w konkursach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Kwestia podejscia. Ja na to patrze tak: Robisz dziure, dajesz okno, pare katod i blyskotki (100 coolerow) - to jest adaptacja wnetrza. Zmieniasz wyglad, badz budujesz od "0" - to jest MOD. Pojecie jest tak plynne i moze miec tyle definicji, co moderow. Ja sie trzymam zasady - modowanie to ciezka praca, dlugotrwala i zmudna. Adaptacja - rachu, ciachu - minimalnym nakladem pracy, czasem kosmicznym nakladem finansowym. @Update. Jestem przy kurna 5 kabelku. Zostalo 19... To sie nigdy nie skonczy. :D Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) Adaptacja - rachu, ciachu - minimalnym nakladem pracy, czesem kosmicznym nakladem finansowym. bingo ! a tak przy okazji nie myslałeś żeby np, zmienić bude na np. Silverstone Temjin, notabene tez aluminiowy przód, jakość wykonania na wysokim poziomie i nie mają takich "ciekawych" rozwiązań przepływu powietrza Edytowane 22 Kwietnia 2009 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Hehe, nie. Dopiero,co kupilem obecna :) A wybralem ja glownie ze wzgledu na male gabaryty i szczotkowane aluminum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zmieniasz wyglad, badz budujesz od "0" - to jest MOD.Mod to na moje oko skrót od modification, więc właściwie każda zmiana wyglądu obudowy jest już modem. Za to budowanie obudowy od podstaw raczej nie. Ale racja, jest to dość płynne pojęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 (edytowane) @Update. niewiele dzis zdazyle zrobic. 5 kabli z 24 i Polaczone wentylatory. Po ich zamontowaniu widac jak na dloni uszkodzenie na grilu. Dno, maksymalne dno - krew mnie zalewa... Bylo wziac aluminiowa ochronke :mur: Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A nie dasz rady tego skleic? Mysle ze da sie to zrobic. Na upartego mozna zgrzac, bo to akryl, ale to juz bardzo precyzyjna robota i chyba trzeba miec sprzet, bo goracym nozem chyba sie nie da. BTW. Te Xigmateki sa glosne, nie? Tez na nie czekalem i wreszcie wyczekalem, ale dopiero na 700 rpm chodza jako tako cicho... Lozyska strasznie "bucza", ale wentyl wieje calkiem niezle. Powodzenia w dalszej adaptacji! Tak trzymac, i nie zalamuj sie, teraz bedzie juz tylko lepiej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) rozwierć otwory w grillu o 1mm i dociśnij do siebie pękniecie, nic nie będzie widać Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzieki Mayek za slowa otuchy. Teraz juz raczej nie da sie nic wiecej spartolic :) Xigmatekow jezscze nie sprawdzalem. Czytalem, ze sa ciche.... Zaskoczyles mnie. Oczywiscie nie jest to klasa NB, byleby wydawaly mniej dzwiekow, niz te dostarczone przez Lian LI ;) Watpie s tym sklejeniem. Bo przykrecone wentyle i sam grill przysrubowany nakos napinaja to tworzywo. Sproboje nieco rozwiercic otwory na sruby. Bedzie wiecej luzu. Zobaczymy, czy to cos da. hehe, Racuch - uprzedziles mnie o pare chwil :D Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaGe Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ech rzeczywiście szkoda takiego ładnego grilla :/ Xigmateki radziłbym puścić na 5-7v. Przy 1500rpm nieźle wibrują a do tego szumią. Nie chciałeś pomalować wnętrza obudowy? Myślę, że efekt końcowy będzie naprawdę fajny. Nie załamuj się! Pracuj dalej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) @KaGe Dzisiaj powinienem skonczyc skladanie. Musze zakupic jaki regulator obrotow - ewentulanie wykorzystac z poprzedniego moda. I nie wyobrazam wsadzic go od tak. Znowu czeka mnie ciecie i dziurawienie - tym razem zaslepki 3.5". A woja droga, to grafika i tak juz swoj halas robi. Moze nie uslysze tych X. ? Ma ktos porownanie do AKASy? Malowac na razie nie bede. Staralem sie zrobic lustro :P. Nie wyszlo do konca tak, jak chcialem. Ale i tak nie jest zle. Obejrzalem twoje LC. Bardzo ladnie. Powiem tak. Do tych Xigmatekow tez mam UV :D :D I te zolte oploty, tez UV . To juz 4, czy 5 modyfikacja, ktora widze w takim polaczenie. Nie tylko Ty i Malik, jeszcze kilka na zagranicznych forach :D Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayek Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Xigmateki sa leciutko przereklamowane z ta cichoscia, ale to jedyne pomaranczowe wentylatory jakie znam. Ja tez mam pomaranczowo w srodku :P Inspirowalem sie oczywiscie produkcja Malika i Kage'a, polaczenie czerni i oranzu bardzo mi sie podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Ja z kolie pierwszy taki zestaw zobaczylem tutaj. Mysle ze UV w polaczeniu ze srebrnym aluminum, zoltymi oplotami i pomaranczowym Xigmatekiem bedzie schludnie wygladalo. Zywie rowniez nadzieje, ze nie doprowadze do "choinkowatosci" :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Burdoror, jak oceniasz głośność Xigmateków ? Powiem, że sam się skusiłem i trochę żałuje za ciche to nie są (przynajmniej 140mm) . Ale ślicznie wyglądaja :) Co do Twojego projektu to zapowiada się dość ciekawie. Powrotu do zdrowia, życzę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dostalem 3 diowgo antybiota - jakas siekiera. Ale dzisi juz mozna isc sie zabawic :D A coc do Xigmatekow. jeszcze ich nie podlaczylem. Wczoraj w nocy skonczylem zabawe z oplotami i przymiarka mobo+chowanie kabli. Wszystko jest jeszcze w powijakach. Przekroczylem juz deadline i cierpliwosc co poniektorych zostaje wystawiona na ciezka probe :) Straszycie mnie z tymi wentylatorami? Zanim sam sie przekonam - jakies porownanie do S-Flexa 1600RPM, czy Akasy 1500? Takich obecnie S-flex jest na prawde glosny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Grilla możesz jeszcze inaczej naprawić :] 1. Podklej go od dołu taśmą klejącą powinno trzymać ładnie. 2. Przyklej na taśme dwustronną grilla go obudowy. Nic nie powinno być widać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogibeer Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Powiem Ci, że nie mam obecnie wymontowanych wentyli ale z xigmateka dochodzi jakiś dźwięk gdzie przy innych wentylach tego nie ma. Nie wiem czy to wina plastra miodu który jest na topie Antec-a 300 czy wentylatora ... Narazie nie mam jak tego dokładnie sprawdzić. Jak by nie było mam nadzieje, że będzie cicho :) - bo efekt końcowy może być rewelacyjny Szkoda, że są to jedyne wentylatory dobrej jakości w tym kolorze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Szkoda, że są to jedyne wentylatory dobrej jakości w tym kolorze :( Bez przesady, są jeszcze różne wentyle Thermaltake, ale nie wiem jak z ich głośnością. Bardzo fajny jest Silent Wheel ale bez kombinacji może robić tylko na wyciągu. Jednak Xigmateki wyglądają naprawdę zabójczo ;) Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Qrchak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 (edytowane) Uff, skonczylem. Jutro wstawie zdjecia. A co do Xigmatekow... Jezus Maria - jakie one glosne sa! 5 wentylatrow na 1500 obrotow skutecznie zagluszaja najglosniejsza czesc kompa - karte graficzna. Musze olac estetyke i zamontowac regulator. Trudno, ale nie jestem w stanie wytrzymac dluzej niz 30 min przy tym halasie. Probowalem zmniejszyc obroty speedfanem, niestety nieskutecznie. Albo mozg mi sie zacial i nie potrafie przebrnac przez ten soft, albo moja plyta nie obsluguje kontroli obrotow - co raczej wydaje sie malo prawdopodobne. Moglby mi ktos pomoc z konfiguracja tego programu? @EDIT Pierwsze fotki zrobione z samego rana. Jakosc koszmarna- Zona jest fotograf, nie ja. :D Pozniej wrzuce porzadne zdjecia oraz te, w ktorych widac iekno oswietlonych Xigmatekow :) Wnetrze: Top: I zaslepka. Musze nieco cofnac naped, bo zaslepka nieco wystaje. Zaslepka przymocowana jest na rzepy :D Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Burdoror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) Coraz lepiej na topie prawie nie widać pęknięcia, a wtyczka 24 piny z kabelkami każdy osobno w oplocie też wygląda lepiej. Więc widać że mod posunoł się dalej ;-) Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Sobota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Dalej? To juz koniec jest przeciez... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tylko pokaż zdjęcia całego kompa już zamkniętego jak jest ciemno i jasno, to stwierdzę ze w pełni jest koniec :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jasne. Zone zatrudnilem do robienia zdjec. Zaraz bedziemy trzaskac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burdoror Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 NO to sprawa zakonczona. Ponizej wklejam 12 finalnych fotek. Wybaczcie jakosc i smieci w otoczeniu - ale Photo Shop jest mi obcy. A i tripod odszedl do krainy wiecznych lowow ;) Chyba nie wyszlo tak zle? W przyszlym tygodniu kupuje kontroler Zalmana. Nie da sie wysiedziec przy wichurze 5 x 1500RP. Ale musze wam powiedziec, ze tempy spadly kolosalnie. Jezcze tak nie mialem, zeby procek @4Ghz mial temperature 28'C w idle. A karta @850/2000 nie dochodzi do 45'C (tez w idle). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Bardzo fajne fotki :] A tła aż tak nie widać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Bardzo fajnie to wyglada :) Duze gratki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja bym ustawił wentyl na TRUE tak żeby wiał przez cooler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...