Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Wam.

Mam głośniki logitech z-2300 i uważam, że satelitki w tym zestawie są bardzo słabe. Wpadłem na pewien pomysł, żeby wywalić te satelitki i podłączyć zamiast nich zestaw microlab solo6c. Czyli finalnie był by podłączone głośniki solo6c + subwoofer z zestawu z-2300. Co myślicie na ten temat?

Z góry dziękuję za wasze komentarze i porady.

Edytowane przez barthezonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli co byś polecał podłączyć zamiast tych satelitek co są w zestawie z-2300? Bo jeśli kiedyś słyszałeś te głośniki to zapewne, też uważasz, że te satelitki są marnej jakości ( za mało średnich i wysokich tonów).

Nawet jak "se" wstawisz Nautilusy to i tak będzie kupa bo w subie masz zwrotnicę tnącą pasmo dla satelit od dołu (i dla suba od góry).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale weź to pod uwagę, że solo6c ma własny wzmacniacz.... ja mogę to podłączyć pod wejście słuchawkowe.....

Czyli karta dźwiękowa->Z-2300->SOLO 6? - jeśli tak to też bez sensu - będzie znaczna degradacja jeszcze nie wzmocnionego sygnału po przejściu takiej drogi. Już nawet pomijam fakt że nie widzę jakoś tego kompletu - myślałeś w ogóle jak przyciąć pasmo suba powiedzmy przy 50 hz od góry i z jakim nachyleniem filtra (piszę na wypadek gdybyś chciał to łączyć jeszcze bardziej bezpośrednio)? Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem przy ilu sub tnie Z-2300 ale dodanie mu kolumn zwykłych poprawia sporo szczególnie górę koniec z piachem u mnie na Z-5500 poprawiła się znacznie góra i trochę średnica ale czuć, że sub odcina wysoko bo przy 120hz i ustawienie go jest kluczowe dla brzmienia.

Tak jak elektrykk pisze spakuj i sprzedaj Z-2300 dołóż tyle ile kosztują Solo i nie pakuj się w solowe kible tylko uderzaj już w amplik i stereo nie pchaj się w padaki do kompa szczególnie że solo lubią sobie buczeć czy inne dźwięki wydawać

Obczajcie to kogoś solidnie pogięło http://www.allegro.pl/item602335073_glosni...x_wlodipol.html

ja tyle zapłaciłem za swoje Z-5500 po dodaniu rabatów jakie wysępiłem na inny sprzęt :)

Edytowane przez Art385

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie pakuj się w solowe kible (...) nie pchaj się w padaki do kompa szczególnie że solo lubią sobie buczeć czy inne dźwięki wydawać

Myślę, że generalizujesz.

Było opisanych parę takich przypadków, ale trzeba brać pod uwagę cenę sprzętu (pochodzenie :razz: ) oraz to, że już niemal na każdym forum technicznym pisze się gęsto o ML (w zdecydowanej części w dobrym tonie), więc jak ktoś się naczyta, a potem trafi na buczący egzemplarz, to naturalnie zaraz wylewa swoje żale w necie (co rozumiem). Ja też bym czegoś takiego nie wytrzymał i dawał na gwarę albo rozkręcał.

Już nie będę wspominał o talentach podłączających przewód do głośnika bez oskrobania izolacji, albo jadących na badziewnych integrach...

Gdyby tak każdy rozpisywał się np. o przebojach z pilotem do Creative... :wink:

dołóż tyle ile kosztują Solo (...) uderzaj już w amplik i stereo

Moje solówy nie buczą itp., nie sprawiają żadnych problemów, dają mi przyjemność ze słuchania, ale wiadomo, że apetyt rośnie...

Jednak myślę, że to za mało kasy żeby uderzyć w taki sensowny zestaw kolumny+wzmak, który zmiecie "solowe kible"...

Ja tam wyobrażam sobie następną przesiadkę PCaudio, ale z przeznaczeniem na to więcej niż te ~1,2 tys. (może jakieś dobre monitory aktywne, np. KRK, może coś pokroju Pure 10, a może jakiś wzmak+stereo...)

Edytowane przez elektrykk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi