kamsonbos Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam , nie wiedziałem w gdzie umieścić ten problem więc wybrałem ten dział jako najbardziej pasujący. Mianowicie chodzi mi o USb, przed świętami działał sprawnie i normalnie, potem pojechałem na święta do domu i gdy wróciłem w ogóle nic nie czyta, nie widzi żadnego urządzania, normalnie nic... zrobiłem format i nadal to samo, nie mam kompletnie pomysłu co może być przyczyną , może wy coś pomożecie. Dodam ze to dość stary komp : atholn 1,2ghz , mobo" ecs k7s5a , 512ram , GeForce 2mx 400 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Ustawienia bios? Może bateryjka na płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsonbos Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 wrzucałem płytkę i stery niby są , w biosie też usb jest ustawione enable , a co z bateryjką? wyjąc i od nowa ustawić bios? w sumie to mam jeszcze jeden problem, mianowicie czasem zdarza się tak ze po włączeniu kompa tzn CMOS się samo zmienia(czas i data) oraz szyna ze 133 na 100 i muszę ręcznie ustawiać, czy to wina bateryjki? bo taki problem mam już od dłuższego czasu , ale zdarza się sporadycznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zdarza się zapewne po wyłączeniu zasilania na listwie. Sprawdź napięcie na bateryjce i w razie potrzeby wymień. Sprawdź czy kondensatory na płycie nie są napuchnięte. Oczyść kompa z kurzu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamsonbos Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 no raczej listwa jest cały czas włączona i jej nie wyłączam , kompa czyszczę regularnie z kurzu ;] a bateryjkę sprawdzę jak będę miał czym (ale myślę że to może być właśnie jej wina,bo nie był zmieniany tzn bateria od nowości czyli jakieś ~8lat) ;] , a kondensatory to na razie nie wiem które , ale google poradzi ;] wstępnie dzięki za odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Wybrzuszone: http://images32.fotosik.pl/151/89c496e4bc738d13.jpg Zdrowe: http://images33.fotosik.pl/177/7a4dcef9eca8b743med.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 ULISSES, te Twoje zdrowe nie są też do końca zdrowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 ULISSES, te Twoje zdrowe nie są też do końca zdrowe :)Aaaa, bo na szybko linka szukałem. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2009 Witam. Mam podobny problem z USB. Do tej pory wszystko działało dobrze, ale od paru dni jak cokolwiek podłączam pod port usb (aparat cyf, pendrive, mp3, mp4) nie wyświetla mi sprzętu w "mój komputer". Słychać ten charakterystyczny dźwięk podczas podłączania i od razu wyświetla mi się na dole na pasku ikonka "bezpieczne usuwanie sprzętu". Sterowniki wszystkie są (w menadżerze urządzeń wszystko ok). Mógłby mi ktoś pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Jakiś program (antywirus/wirus) blokuje dostęp do pamięci przenośnych? Może zabrzmi głupio, ale najszybciej będzie zainstalować system od nowa. Szukanie rozwiązania w Sieci i grzebanie w sterownikach często zabiera więcej czasu niż wrzucenie systemu od nowa. Skorzystaj z przywracania systemu, jeśli masz włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptr3009 Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2009 Hmmm z tym antywirusem to całkiem możliwe, bo akurat pare dni temu przedłużałem licencje na avasta i akurat po tym zaczęło mi sie psuć z usb. Dopiero teraz to sobie skojarzyłem. Ciekawe czy ma to jakiś związek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...