Skocz do zawartości
kamsonbos

Brak Połączenia Usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

nie wiedziałem w gdzie umieścić ten problem więc wybrałem ten dział jako najbardziej pasujący.

Mianowicie chodzi mi o USb, przed świętami działał sprawnie i normalnie, potem pojechałem na święta do domu i gdy wróciłem w ogóle nic nie czyta, nie widzi żadnego urządzania, normalnie nic... zrobiłem format i nadal to samo, nie mam kompletnie pomysłu co może być przyczyną , może wy coś pomożecie.

Dodam ze to dość stary komp : atholn 1,2ghz , mobo" ecs k7s5a , 512ram , GeForce 2mx 400 ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucałem płytkę i stery niby są , w biosie też usb jest ustawione enable ,

a co z bateryjką? wyjąc i od nowa ustawić bios?

w sumie to mam jeszcze jeden problem, mianowicie czasem zdarza się tak ze po włączeniu kompa tzn CMOS się samo zmienia(czas i data) oraz szyna ze 133 na 100 i muszę ręcznie ustawiać, czy to wina bateryjki? bo taki problem mam już od dłuższego czasu , ale zdarza się sporadycznie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no raczej listwa jest cały czas włączona i jej nie wyłączam , kompa czyszczę regularnie z kurzu ;] a bateryjkę sprawdzę jak będę miał czym (ale myślę że to może być właśnie jej wina,bo nie był zmieniany tzn bateria od nowości czyli jakieś ~8lat) ;] , a kondensatory to na razie nie wiem które , ale google poradzi ;]

wstępnie dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mam podobny problem z USB. Do tej pory wszystko działało dobrze, ale od paru dni jak cokolwiek podłączam pod port usb (aparat cyf, pendrive, mp3, mp4) nie wyświetla mi sprzętu w "mój komputer". Słychać ten charakterystyczny dźwięk podczas podłączania i od razu wyświetla mi się na dole na pasku ikonka "bezpieczne usuwanie sprzętu". Sterowniki wszystkie są (w menadżerze urządzeń wszystko ok). Mógłby mi ktoś pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakiś program (antywirus/wirus) blokuje dostęp do pamięci przenośnych?

Może zabrzmi głupio, ale najszybciej będzie zainstalować system od nowa. Szukanie rozwiązania w Sieci i grzebanie w sterownikach często zabiera więcej czasu niż wrzucenie systemu od nowa.

Skorzystaj z przywracania systemu, jeśli masz włączone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm z tym antywirusem to całkiem możliwe, bo akurat pare dni temu przedłużałem licencje na avasta i akurat po tym zaczęło mi sie psuć z usb. Dopiero teraz to sobie skojarzyłem. Ciekawe czy ma to jakiś związek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi