goldimir Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Postanowiłem dzisiaj zamówić procesor, bo ceny na agito z każdym dniem idą trochę w górę /: MOBO domówię za jakiś czas ;) Co o tym myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zawsze można w innym sklepie. 710 będzie najlepszym wyborem w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Mimo wszystko myślę, że jak kupię ten procesor teraz, a za 2 miesiące (góra) dokupię mobo to będzie ok, w sumie z cpu nic się ciekawego w 2- ch miesiącach nie zapowiada ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Może się teraz wypowiedzieć ktoś kto miał (pracował, grał etc.) na konfiguracjach: Phenom II X3 720/710 Intel C2D 7400 Proszę o wypowiedzi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Raz jesteś zdecydowany na Phenoma a zaraz jednak męczy Cię dalej ten E7400. Myśle że odpowiedź już dostałeś. Phenom II 710+mobo powiedzmy Asrocka+OC+ewentualny 4 rdzeń jest lepszym i bardziej opłacalnym wyjściem niż E7400. A zaręczam Ci że wśród Intela podobnie jak u AMD (bo wiadomo co procek to inne OC) nie zawsze trafiają się takie super rodzynki i nie zawsze będzie tak że wykręcisz go wyżej niż AMD. Ale to już inna kwestia. Suma sumarum najlepiej jak weźmiesz Phenoma II. Jak masz jeszcze wątpliwości to wpisz w google magiczne słowo ,,Phenom II review,, i masz multum recenzji do obbadania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Stało się... zamówiłem Phenoma II 720 BE... Dlaczego nie 710? Bo nie jest dużo tańszy, a dla mnie, jako dla początkującego miłośnika overclockingu odblokowany w tym modelu mnożnik ułatwi zabawę ;) Procesor jak dojedzie do domu, to bezpiecznie u mnie poleży, aż do przyjazdu MOBO, którą kupięza jakieś 2 miesiące. Możecie się spytać, czemu zamówiłem już ten procesor... Zrobiłem to, ponieważ ceny dziwnie się zmieniają i chcę mieć już jeden problem mniej :) Jak będę miał sprzęt złożony i (mam nadzieję0, że w pełni sprawny to napiszę ;) Póki co pozdrawiam i mimo podjętej decyzji zachęcam do prowadzenie dalszej rozmowy w tym temacie. Może się to przydać komuś w sytuacji podobnej do mojej. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Imho takie kupowanie co 2 miesiące nie jest niczym mądrym. W tym czasie AMD z pewnością obniży ceny tych procesorów. Sytuacja może się zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 No trudno, ale myślę, że procesor nie straci na wydajności i że tak powiem modności ;) Gdzieś słyszałem, że jak wezmę w miarę szybko, to będę miał większą szansę na czwarty rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 (edytowane) No i procesor mam już w domu ^_^ teraz tylko dozbieram do mobosa i gitara :gitarzysta: Jeszcze 2 pytania: - Czy da się coś sprawdzić nie uruchamiając procesora (cokolwiek), tak po wyglądzie? - Co z moimi RAMAMI? Słyszałem, że są niedobre... O co chodzi konkretne? Edytowane 29 Kwietnia 2009 przez CPUman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Masz x3 720, więc dobre ramy do oc nie są tobie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...