Skocz do zawartości
Gość oskar777

Sprzałem Karte Tv

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem karte tv od pewnego użytkowania allegro. Była on w złym dziale, powinna być w tv analog, a okazało się że to karta sat. Nabyłem ją za 15zł, więc nie zwracałem. Podłączałem do niej kamerę s-video więc zdawało mi się że wszystko z nią w porządku, tak samo sterowniki zostały znalezione. Sprzedałem ją użytkownikowi allegro za 40zł dnia 21marca 2009roku. Po 3 tygodniach napisał że wrócił od osoby dla ktorej ją kupił i że karta niby nie łapie sygnału i jest tym zdziwiony i chce ja zwrócić. Czy mogę odmówić zwrotu? Link do mojej aukcji http://www.allegro.pl/item582062351_tuner_tv_sat_tanio.html

Edytowane przez oskar777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujący ma 10 dni na zwrócenie przedmiotu, kupionego na odległość. Dość późno zorientował się, że coś nie działa. Jeżeli nie udzielałeś gwarancji, to w sumie jego problem, że wcześniej tego nie sprawdził i telefonicznie/mailowo się nie skonsultował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NTSC i wszystko jasne.

Powiedz mu, że tuner jest w systemie NTSC, niech mu poda sygnał w tym systemie :)

Nie widział zdjęć na aukcji jak licytował?

Ty też niezbyt trafnie wybrałeś dział na forum.

Ale on bierze antenę satelitarną od dekodera i sprawdzał w palu i ntsc.

Tak późno pisał bo kupił dla kogos z rodziny i jechał tam później.

Edytowane przez oskar777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem karte tv od pewnego użytkowania allegro. Była on w złym dziale, powinna być w tv analog, a okazało się że to karta sat. Nabyłem ją za 15zł, więc nie zwracałem. Podłączałem do niej kamerę s-video więc zdawało mi się że wszystko z nią w porządku, tak samo sterowniki zostały znalezione. Sprzedałem ją użytkownikowi allegro za 40zł dnia 21marca 2009roku. Po 3 tygodniach napisał że wrócił od osoby dla ktorej ją kupił i że karta niby nie łapie sygnału i jest tym zdziwiony i chce ja zwrócić. Czy mogę odmówić zwrotu? Link do mojej aukcji http://www.allegro.pl/item582062351_tuner_tv_sat_tanio.html

Zaszło tutaj pewne nieporozumienie. WinTV GO to na 100% analogowy tuner telewizyjny( http://www.hauppauge.com/site/support/support_pci_878.html na dowód manuale, poza tym jest CONEXANT 878 lub 848 który masz na PCB). Hauppauge ma nie do końca zrozumiały zwyczaj wyposażania tunera analogowego w złącze typu F, stąd pewnie to całe nieporozumienie. Dodatkowo ten jest w wersji NTSC co czyni go całkowicie bezużytecznym. Podłączanie do niego anteny satelitarnej nie ma najmniejszego sensu. Resztę pozostawiam bez komentarza.

Edytowane przez ChamRyszak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi