FlywiN Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 hej. Chodzą jakieś plotki, że Extrememem już nie dystrybuuje GeILa. Czy ktoś się może orientuje jak teraz będzie z realizacja gwary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pichulec Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Oficjalnym dystrybutorem jest firma Yamo. Tak bynajmniej wynika ze strony Geila. Więc jest szansa, że tam będzie można realizować gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Dokładnie, dokładnie. YAMO jest wyłącznym dystrybutorem, a zatem w mojej opinii wszelkie sprawy gwarancyjne załatwimy bez przeszkód. Bez obaw zatem :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparki Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 zgadza się dystrybutorem jest firma yamo. Ale jeśli zachowałeś paragon to idz tam gdzie je kupiłeś. Ja jakiś miesiąc temu reklamowałem kości bo jedna padła po 1.5 roku używania w sklepie w którym je kupiłem (proline) wymienili od ręki, a co Ci się dzieje z tym ramem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paladin79 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 hej. Chodzą jakieś plotki, że Extrememem już nie dystrybuuje GeILa. Czy ktoś się może orientuje jak teraz będzie z realizacja gwary? GeILe i tak są IMHO mało awaryjne. Mnie jeszcze nigdy nie zdarzyło się reklamować moich kostek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...