reyden Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Wcale nie potrzeba do tego nowego biosu ( który i tak nic nie da ) . Wystarczy edycja istniejącego biosu - FAQ jak to zrobić masz tu - pkt. 6 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCrack Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Bios ... bios możesz sobie wgrać od GTS , który minimalnie zwiększy Ci napięcie na rdzeniu. Hymm... z Shaderami też nie szalej, gdy nie masz jakiejś dobrej pasty - ja muszę sobie zmienić, bo stara i sucha :D Najlepiej jeszcze podłącz wiatraczek pod 12 V - jakoś specjalnie głośno nie wyje, a o wiele lepiej chłodzi to gorące gówienko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 ...dopiero jak w atitoolu wczytam... atitoolem gf'a podkrecasz? w sumie mozna lepiej uzywaj rivatunera, zrob sobie profil z zegarami i daj zeby wczytywalo je przy starcie lub jak koledzy wspomnieli zrob dumpa obecnego biosu i nibitorem zmien zegary i znow go wgraj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2009 Bios ... bios możesz sobie wgrać od GTS , który minimalnie zwiększy Ci napięcie na rdzeniu. Hymm... z Shaderami też nie szalej, gdy nie masz jakiejś dobrej pasty - ja muszę sobie zmienić, bo stara i sucha :D Najlepiej jeszcze podłącz wiatraczek pod 12 V - jakoś specjalnie głośno nie wyje, a o wiele lepiej chłodzi to gorące gówienko :D ale sonicowi nie trzeba wcale lepszego wiatraczka ta karta spokojnie działa na standardowym nawet podkręcona na 850/2000/2200 i w grach ma jakieś ~65stopni także po co walić tam 12v to nie rozumiem. Zmień sobie pastę chociaż na Ceramique to i ci 12v nie będzie potrzebne a karta w stresie zadowoli się wiatrakiem w okolicach 70%. Sonic + u mnie to już kultowa karta :D jak stanieje to sobie kupie i na półce postawie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Narazie mam na programach 750/1000/1650 i obroty wentylatora na poziomie 45%. W idle mam 41 stopni a w stresie 71. Dałem niżej pamięci i juz nie ma artefaktow a wcześniej je miałem przy ustawieniach 700/1050. Da rade jechać jeszcze coś wyżej na programach bo na v-modach sie zbytnio nie znam?? PS: odnośnie tego chłodzenia to jaką paste kupić?? możecie podać jakiś przykład na allegro?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 AS5 / Arctic Silver Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 moze być as5?? myślałem ze to tylko na proca :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Może być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lolwesoly Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Wiecie co i jeszcze mam jedno pytanie bo jak gram w cod4 to w pewnym momencie gry gra mi sie zawiesza, komp sie zmula i wyskakuje bluescreen na podkreconej grafie a na defaultowych ustawieniach jest ok. Czemu tak sie dzieje skoro testowałem grafe w 3dmarku i atitolu i było ok?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2009 Pewnie za duże taktowanie rdzenia/shaderów. Tam mogła byc stabilna a jednak Call of Duty daje jej większy wycisk i nie jest do końca stabilna. Zmniejsz core o 20mhz i zobacz czy będzie OK. Jak nie to Shader a jak dalej będzie zwiecha to może jednak pamięci. Musisz to wytestowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...