Mondragor Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Znajomym spalił się zasilacz do laptopa Acer Travelmate 7720. Był to oryginalnie dołączony do laptopa Liteon PA-1900-24. Podobno z zasilacza poszedł swąd, a laptop na baterii działał dalej. Poproszony o pomoc dobrałem niby odpowiedni zamiennik. Przysłali go, podpiąłem i laptop nie daję żadnego znaku życia, a zasilacz tylko przechodzi ze świecienia ciągłego diody sygnalizacyjnej w stanie jałowym, na słabe miganie po podpięciu do laptopa. Żadna dioda się na laptopie wtedy nie pali. No i teraz się zastawiam, czy zasilacz nie taki być powinnien, czy może coś z torem zasilania w Laptopie jest spalone. Oryginalny zasilacz ma parametry: Liteon PA-1900-24 Input 100-240V 1.5A Output 19V 4.74A a kupiony zamiennik to PA-1900-06: Input 100-240V 2.5A Output 19V 4.74A Pytanie czy różnica w parametrach wejsciowych moze decydować o tym że zasilacz nie współpracuje z laptopem ? Czy może bardziej z laptopem jest coś nie tak. Zamiennik w stanie jałowych ma 19 V napięcia i narazie tylko tyle jestem w stanie sprawdzić. Z góry dziękuje za wszelką pomoc i sugestie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...