Skocz do zawartości
Dzidzia

Dzidzia Mod V2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Rada dla wszystkich kompletujących swoj WC i cokolwiek tam... w internetowych sklepach(aukcjach itp.) sprawdzcie najpierw czy fotonowy bambulator jonizujący nie jest zwykłą uszczelką i zamiast 100 zł nie kosztuje 1 zł :P (bo przecież na laikach sie zarabia )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te kable od zasilacza takie miałeś czy je wkładałeś w osłonki?

Jak ci sie sprawóją te weżyki w osłonakach metalowych? Ide zara do piwnicy takie oblukać..

Kabelki były takie od "urodzenia" ale na moded kompz masz jak sobie takie sprawic :

http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO nie powiem, dałeś ciała.Ja najpierw udałem się do motoryzacyjnego w poszukiwaniu nagrzewnicy jakiejs.I kupiłem właśnie ją.Potem na www.4max.com.pl patrze i oczom nie wierze.Taka sama nagrewnica za 150 zł!To jest dopiero robienie ludzi w konia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że to lamerskie pytanie. Ale ja tam zaawansowanym overclockerem nie jestem :(.

Czy moglby mi ktos wyslac na maila jakis konkretny schemat z czego powinien sie taki zestaw do WC skladac. Poza tym w zasadzie do czego sluzy nagrzewnica (chyba odprowadzanie ciepła) no i jakies przykladowe koszty takiego chlodzonka. Zalezaloby mi na tym aby calosc zmiescila sie w obudowie (mam dos spora obudowe)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, że to lamerskie pytanie. Ale ja tam zaawansowanym overclockerem nie jestem :(. 

Czy moglby mi ktos wyslac na maila jakis konkretny schemat z czego powinien sie taki zestaw do WC skladac. Poza tym w zasadzie do czego sluzy nagrzewnica (chyba odprowadzanie ciepła) no i jakies przykladowe koszty takiego chlodzonka. Zalezaloby mi na tym aby calosc zmiescila sie w obudowie (mam dos spora obudowe)

Napisz ile możesz przeznaczyć bo ci moge wypisać , za 100 zł zestaw z (mierna wydajnośćą) ale na początek wystarczy , albo zestawik full wypas ze w 2000 zł byś się nie zmieścił (ni ma czegoś takiego jak przykładowy WC) każdy jest indywidualny .(no chyba że Aquarius II :-) ) Po drugie napisz ile możesz zrobić sam(dostęp do sprzętu i umiejętności) Jeżeli bym miał cośzproponować tzn. miałbyś wszystko kupićw interku to:

-Water Block: Nukleon(zaznaczam że sam w jego wydajność nie wieże

[wiem że zostane przez forumowiczów z.j.e.b.a.n.y ale mnie ten blok poprostu nie pasi ale niby jesty de Best ;-) ale ] najlepiej sklecić swój

;-) !!

-Węże jaki tam sobie życzysz (możliwości jest dużo dużo dużo ) najpopularniejsze są Einhem

-Pompka Einhem od 800l/h w zwyż lub dla oszczędnych(Aqua szut ale mi przez tą pompke rybki kiedyś w aqwarium zdechły bo popmpka zmarła śmiercią tragaża :-) Ni polecam ogrodowych , głębinowych i spalinowych chyba że ktoś jest głucho niemy: żeby ich nie słyszeć i nie przeklinać wibracji :-)

-Zbiornik wyrównawczy w zależności od funduszy albo sexowny plexiglasowy z podświetleniem albo wiadro :-)

-nagrzewnica(=chłodnica w naszym przypadku) mi sie bardzo podobają te z Discotechu miedziane ale są drogie a jak nie to Lubliniarka(cyt. FumFel_20) Rules

-Kogoś pominąłem a zaciski metalowe ze śróbką (plastikowych bym nie polecał ale róbta co chceta ) no i zapinka na blok ale to tam raczej oczywiste cold plate nie kupoj jak nie masz peltiera ( e dziwne pytanie no ale dobra ) tylko kup coorper shim'a obowiązkowo !!

To chyba tyle over and out :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi