Dzidzia Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Rada dla wszystkich kompletujących swoj WC i cokolwiek tam... w internetowych sklepach(aukcjach itp.) sprawdzcie najpierw czy fotonowy bambulator jonizujący nie jest zwykłą uszczelką i zamiast 100 zł nie kosztuje 1 zł :P (bo przecież na laikach sie zarabia ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Te kable od zasilacza takie miałeś czy je wkładałeś w osłonki? Jak ci sie sprawóją te weżyki w osłonakach metalowych? Ide zara do piwnicy takie oblukać.. Kabelki były takie od "urodzenia" ale na moded kompz masz jak sobie takie sprawic : http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=27 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 NO nie powiem, dałeś ciała.Ja najpierw udałem się do motoryzacyjnego w poszukiwaniu nagrzewnicy jakiejs.I kupiłem właśnie ją.Potem na www.4max.com.pl patrze i oczom nie wierze.Taka sama nagrewnica za 150 zł!To jest dopiero robienie ludzi w konia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 ano co racja to racja, robia ludzi w balona.... a co do moda to superr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 wiem, że to lamerskie pytanie. Ale ja tam zaawansowanym overclockerem nie jestem :(. Czy moglby mi ktos wyslac na maila jakis konkretny schemat z czego powinien sie taki zestaw do WC skladac. Poza tym w zasadzie do czego sluzy nagrzewnica (chyba odprowadzanie ciepła) no i jakies przykladowe koszty takiego chlodzonka. Zalezaloby mi na tym aby calosc zmiescila sie w obudowie (mam dos spora obudowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Znaczy się z tą nagrzewnicą to mi chodziło o to jaka jest różnica pomiędzy nagrzewnicą a chłodnicą. I co to jest ten Cold Plate. (czy się go stosuje bez Peltiera) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 wiem, że to lamerskie pytanie. Ale ja tam zaawansowanym overclockerem nie jestem :(. Czy moglby mi ktos wyslac na maila jakis konkretny schemat z czego powinien sie taki zestaw do WC skladac. Poza tym w zasadzie do czego sluzy nagrzewnica (chyba odprowadzanie ciepła) no i jakies przykladowe koszty takiego chlodzonka. Zalezaloby mi na tym aby calosc zmiescila sie w obudowie (mam dos spora obudowe) Napisz ile możesz przeznaczyć bo ci moge wypisać , za 100 zł zestaw z (mierna wydajnośćą) ale na początek wystarczy , albo zestawik full wypas ze w 2000 zł byś się nie zmieścił (ni ma czegoś takiego jak przykładowy WC) każdy jest indywidualny .(no chyba że Aquarius II :-) ) Po drugie napisz ile możesz zrobić sam(dostęp do sprzętu i umiejętności) Jeżeli bym miał cośzproponować tzn. miałbyś wszystko kupićw interku to: -Water Block: Nukleon(zaznaczam że sam w jego wydajność nie wieże [wiem że zostane przez forumowiczów z.j.e.b.a.n.y ale mnie ten blok poprostu nie pasi ale niby jesty de Best ;-) ale ] najlepiej sklecić swój ;-) !! -Węże jaki tam sobie życzysz (możliwości jest dużo dużo dużo ) najpopularniejsze są Einhem -Pompka Einhem od 800l/h w zwyż lub dla oszczędnych(Aqua szut ale mi przez tą pompke rybki kiedyś w aqwarium zdechły bo popmpka zmarła śmiercią tragaża :-) Ni polecam ogrodowych , głębinowych i spalinowych chyba że ktoś jest głucho niemy: żeby ich nie słyszeć i nie przeklinać wibracji :-) -Zbiornik wyrównawczy w zależności od funduszy albo sexowny plexiglasowy z podświetleniem albo wiadro :-) -nagrzewnica(=chłodnica w naszym przypadku) mi sie bardzo podobają te z Discotechu miedziane ale są drogie a jak nie to Lubliniarka(cyt. FumFel_20) Rules -Kogoś pominąłem a zaciski metalowe ze śróbką (plastikowych bym nie polecał ale róbta co chceta ) no i zapinka na blok ale to tam raczej oczywiste cold plate nie kupoj jak nie masz peltiera ( e dziwne pytanie no ale dobra ) tylko kup coorper shim'a obowiązkowo !! To chyba tyle over and out :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...