Gucio89 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam mam dziwny problem komp ten co w opisie tylko nic nie krecone. mianowicie dzisiaj chce wlaczyc kompa a tu zrodzil sie problem wiatraki sie kreca monitor ani drgnie. Nie slychac zadnych sygnalow dzwiekowych... Co sie moglo stac? zasilacz padl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Spróbuj na pająka, reset biosu, inny zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) Zapomniałem andrew ^_^ Wyciągnij taką bateryjkę wielkości 1,2 cm na 32 minuty, i włóż z powrotem. A jeśli nie zadziała, zdejmij obudowę, połóż na dywanie, i sprawdź czy działa, być może zwarcie. Ale do pająka to nie jestem pewien, przecież gdyby było zwarcie (Mobo za blisko ścianki) to by się wcale nie uruchomił. Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez D3s3rttt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 spróbuj odpalić na 1 kościach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 spróbuj odpalić na 1 kościach Też to sugerowałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wyciegnelem pamieci i grafe wyczyscilem zasilacz troche kurzu bylo, poskladalem spowrotem. Niewiem co bylo ale juz dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Wyciegnelem pamieci i grafe wyczyscilem zasilacz troche kurzu bylo, poskladalem spowrotem. Niewiem co bylo ale juz dziala. Czasem jest tak że komp się nie chce uruchomić, należy wyjąć albo grafę albo pamięć i włożyć. W twoim przypadku moja rada pomogła :lol2: Pzdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ale do pająka to nie jestem pewien, przecież gdyby było zwarcie (Mobo za blisko ścianki) to by się wcale nie uruchomił. Nie koniecznie. Jak dochodzi do zwarcia to bywa też tak że komputer uruchamia się i tylko kręci wiatrakami a ekran czarny. Także przypadki bywają różne i sam takiego doświadczyłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Nie koniecznie. Jak dochodzi do zwarcia to bywa też tak że komputer uruchamia się i tylko kręci wiatrakami a ekran czarny. Także przypadki bywają różne i sam takiego doświadczyłem :wink: To zależy czy wentylatory są podłączone do CPU_FAN czy do Molexu, zasilacz nie ma zwarcia, tylko mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha30 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 aby już nie pisać kolejnego tematu mam również problem z jednym z komputerów. Problem: Komputer uruchamia się normalnie, przechodzi post, uruchamia się okno odpalające XP i reset. Niestety tak w kółko. Dysk - zbadany na bad sectory, wyzerowany, zbadany jeszcze raz i zero błędów Pamięci - MemTest86 - OK - 42 godziny się pamięci testowały i bez ani jednego błędu Zasilacz - zbadany przez informacje na płycie głównej i voltomierzem dobrej jakości w kilku miejscach. Zero przekroczenia wartości. Procesor - temperatury OK, około 30 stopni a w BIOS wyłączona opcja wyłączenia przy wysokiej temperaturze. Zainstalowana od nowa winda, wszystko działało, kilka resetów i znów komputer się resetuje. Ktoś ma pomysł co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jaki sprzęt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...