stasiok Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam, jakis czas temu zakupilem router - Linksys Wireless-G Router ADSL WAG200G podlaczylem do niego 2 komputery i przez pierwsze 1-2 miesiace wszystko bylo ok, internet dzialal rowno na 2 komputerach, nieraz nawet zbyt szybko na tym drugim i postanowilem zainstalowac nan program do dzielenia lacza internetowego, po podzieleniu (mam neo 1mb) 80kb u siebie - 40kb na drugi komputer rowniez wszystko dzialalo jak nalezy... ale od miesiaca cos zaczelo szwankowac na komputerze mojej mamy, internet zwolnil do 5-10kb/s, strony zaczely otwierac sie bardzo powoli... i nie wiem co jest tego przyczyna, moze jakis robak siedzi na laczu miedzy komputerami? ;p dzisiaj postanowilem zrobic format obydwu komputerow, na jednym i drugim poinstalowalem system od nowa i z mysla tego ze wszystko bd dobrze zainstalowalem siec... i teraz naprawde nei wiem co jest, komputery sa czyste, nie ma programow dzielacych transfer, dodam ze nie przestawialem nic w opcjach QoS routera... a wiec pomozcie bracia internauci ^^ :) za kazda pomoc z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...