LPKorn3324 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zwracam się do was o pomoc bo sam już nie mam pomysłu. Kilku miesięcy temu zauważyłem, że HDD zaczął głośniej pracować ale, że nigdy nie zwracałem uwagi na głośność kompa tak i wtedy dałem sobie z tym spokój jednak teraz sprawa nieco uległą zmianie. ~3/4 miesiące temu pojawił się dziwny problem tj. oglądając pliki video i słuchając muzyki regularnie w różnym odstępstwie czasu dźwięk zaczął na ułamek sekundy haczyć, pomyślałem, że to wina Windowsa więc zrobiłem 2-krotny reinstall niestety nie zmieniło to sytuacji. Zastanawiam się czy to nie wina dysku? Zauważyłem dziwne jego zachowanie np. pracuję w Photoshopie i wybieram narzędzie do zaznaczania obszaru- zaznaczając jakiś obszar na fotografii dysk zaczyna nagle mocno szeleścić/skrobać, podobnie jest gdy czasami przewijam stronę www. Wcześniej jak sięgam pamięcią takich bajerów nie było HDD był cichy i nie wydawał żadnego dźwięku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Pytanie za 100 punktów - potrafisz podkręcić procesor a nie potrafisz przeskanować dokładnie dysku scandiskiem czy mhdd a do tego sprawdzić S.M.A.R.T ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Daj Benchmark i SMART z HD tune Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 zakładki smart nie widzę w tym programie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Korn .... zakladka Health to S.M.A.R.T :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Nie zaszkodzi też full error scan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 w zakładce health wszystko jest 'ok' , zrobiłem szybki skan i niby tez nie ma błędów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Szybki skan nic nie pokaże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...