CyraxFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 To ja na swoim Mx mam 5859 bez podkręcania a po podkreceniu 6817 (na świazym systemie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 To ja na swoim Mx mam 5859 bez podkręcania a po podkreceniu 6817 (na świazym systemie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 mx 440 jest lepszy od GF 2 Ti i lepiej się kręci. ja jak wymianiałem to też powoływałem się na niezgodność z opisem. gość pisał, że to mint (a mint niestety sprowadza podróbki z chin), w opisie był wiatrak (dostałem goły radiator ale dla mnie to lepiej bo radiator jest spory więc dołożyłem wiatrak i śmigał o/c i ponad 50%, w riva tuner zabrakło pasków, musiałem wgrać najnowsze detki i poszedł mx440se na 450/410! z 250/266 czyli + 80%) oraz obiecali jakiś kupon konkursowy (do wygrania GF 4 Ti 4200 lub skuter, ale kuponu nie doatałem za pierwszym razem, obiecał mi koleś że dostanę z nową kartą ale nie było znowu). co najwyżej wyminią ci na inny za dopłatą. nie łudź się nawet na zwrot kasy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 poprawka, na D 800 @ 1000 MHz udało się osiągnąć 4441 pkt na taktowaniu 325/450. pamięci nie mają radiatorów więc normalnie karta pomyka na 325/425. i wywaliłem wiatrak z mostka północnego na moim abicie, ma teraz 27 stopni przy fsb 110 MHz. ciszej się zribiło a będzie jeszcze lepiej jak przyjdzie zasilacz Forton FSP 250 GTA i wiatrak z codegena zastąpi ten titana (strasznie głośny nawet po zmniejszeniu obrotów do 2650 z 3100). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 nie jest zle dostalem maila z barwkompu ze moge im odeslac karte a oni zwroca kase :) (co firma to firma) BTW jedna kosc pamieci na grafie ma 16bit czy moze miec rozniez 32 bity, po czym to poznac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 :) no to ładnie, może też zacznę tam kupować. :) :) pewnie teraz kupisz taniej GF2Ti albo MSI lub Winfast MX440 bez SE :) a swoją drogą to ostatnio dowiedziałem się że istnieją dziewczyny lubiące grać na kompie i nie chodzi mi o kulki czy sapera ale UT, CS i inne normalne gry. ciekawe zjawisko, nareszcie dziewczyny odkryły tę drugą połowę sensu życia : granie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 :) no to ładnie, może też zacznę tam kupować. :) :) pewnie teraz kupisz taniej GF2Ti albo MSI lub Winfast MX440 bez SE :) a swoją drogą to ostatnio dowiedziałem się że istnieją dziewczyny lubiące grać na kompie i nie chodzi mi o kulki czy sapera ale UT, CS i inne normalne gry. ciekawe zjawisko, nareszcie dziewczyny odkryły tę drugą połowę sensu życia : granie ! moja lepsza polowa gra w takie gry juz od prawie 3 lat :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Na swoją drogą to ostatnio dowiedziałem się że istnieją dziewczyny lubiące grać na kompie i nie chodzi mi o kulki czy sapera ale UT, CS i inne normalne gry. ciekawe zjawisko, nareszcie dziewczyny odkryły tę drugą połowę sensu życia : granie !W rzeczy samej ciekawe, ale np. dostać baty od takiej w Q czy UT, to już nmiej przyjemne :P :wink: To tak jak dać się wyprzedzić dziewczynie, ruszając spod swiateł :wink: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 właśnie na sieci mamy taką jedną co w UT grywa (przy okazji też buszuje po tweak.pl) i jest niezła ale tak dla porządku to zawsze jej łomot spuszczam w Unrealu (raz wygrała, jej szczęście :) ) tak żeby za bardzo się nie cieszyła. teraz ona miała sobie kupić A 1700+ i go podkręcić więc spytam jak jej idzie. a moja to w nic nie zagra :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja również niestety mam GeForce4 MX 440. Na razie jakoś wytrzymuję z nim, ale zaczynam się zastanawiać nad zmianą na R9100. Z tego co wiem to niektóre słabe GeForce4 MX 440 mogą mieć wydajność na poziomie dobrych GF2 MX400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Ja również niestety mam GeForce4 MX 440. Na razie jakoś wytrzymuję z nim, ale zaczynam się zastanawiać nad zmianą na R9100. Z tego co wiem to niektóre słabe GeForce4 MX 440 mogą mieć wydajność na poziomie dobrych GF2 MX400Nie przesadzaj z tym "wytrzymuję jakoś" przecież bez przesady te karty są zupełnie ok na teraz. A słabe MX440SE SDR i 64bit są raczej wydajnością zbliżone do MX200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nie przesadzaj z tym "wytrzymuję jakoś" przecież bez przesady te karty są zupełnie ok na teraz. A słabe MX440SE SDR i 64bit są raczej wydajnością zbliżone do MX200.8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O buhahahahahaha MX 440 SE SDR 64 bit mają wyższą wydajność niż GF 2 MX 400 :!: nie ma praktycznie różnicy między mx440 na DDR i SDR ponieważ okrojona magistrala nie pozwala napełniać pamięci DDR, zatyka kartę. więc pamięć DDR jest zazwyczaj beznzdziejnej jakości bo i tak nie jest obciążana. Na mx440 se DDR (266 MHz żeby było gorzej) miałem 2660 pkt bez o/c a na mx 400 prolinka było prawie 2000 pkt bez o/c. jednak mx440 se jest szybsza od mx400 nie mówiąc już o mx200 (dwa razy wolniejszym od mx400). więc jeszcze raz buhahahahahahhahahahahha z ciebie i dla ciebie :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 buhahahahahaha MX 440 SE SDR 64 bit mają wyższą wydajność niż GF 2 MX 400 :!: nie ma praktycznie różnicy między mx440 na DDR i SDR ponieważ okrojona magistrala nie pozwala napełniać pamięci DDR, zatyka kartę. więc pamięć DDR jest zazwyczaj beznzdziejnej jakości bo i tak nie jest obciążana. Na mx440 se DDR (266 MHz żeby było gorzej) miałem 2660 pkt bez o/c a na mx 400 prolinka było prawie 2000 pkt bez o/c. jednak mx440 se jest szybsza od mx400 nie mówiąc już o mx200 (dwa razy wolniejszym od mx400). więc jeszcze raz buhahahahahahhahahahahha z ciebie i dla ciebie :!: Lolek to jest z ciebie bo widzę że żyjesz w świecie fantazji i magi cyfr. Jeśli twierdzisz że karta (nie ważne jaka, bo stosuje się do wszystkich ale nich będze mx440) przy DDR(64bit) i SDR(64bit) "praktycznie się nie różni" to chyba masz kłopoty z liczeniem, DDR 64bit (jako że jest Double Data Rate)jest ~2x szybsza niż SDR czyli można powiedzieć że DDR 64bit = ~SDR 128bit a to już jest różnica. Druga sprawa to MX200 (GPU jest to samo tylko niżej taktowane 175 vs 200 ale od czego jest oc, a pozatym technologicznie to dokładnie to samo różnica jest tylko w pamięci) nie jest 2x wolniejszy od MX400 (w teori tak) w zależnoci od zastosowania 0 - 40% (zależy także czy z oc czy bez). A jakakolwiek karta nawet teoretycznie r9700 pro jeśli dysponuje tylko pamięcią SDR 64bit to nie ma jak "rozwinąć skrzydeł" i będze wydajnością zbliżona do innych kart na podobnej pamięci czyli np. MX200. Moc GPU wtedy nie liczy się bardzo bo wszystko ogranicza przepustowość pamięci. Zresztą zapraszam na benchmark.pl do testu MX440SE tam karta z 64bit SDR miała wyniki niewiele różniące się od mojego MX200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jeśli liczysz że podkręcona karta jest niewiele lepsza od niepodkręconej ale mocniejszej standardowo to owszem. ale karty porównuje się obie niepodkręcone lub obie podkręcone bo inaczej to nie ma sensu. a włąśnie pamięć, a dokładniej magistrala pamięci, ogranicza wydajność mx440 se bo sam GPU nie jest zły (za tę cenę). może przesadziłem z tym brakiem różnicy między 64 bit DDR a 64 bit SDR ale różnica między MX200 a MX400 to nie tylko taktowanie. po pierwsze nie było chyba MX200 ze 128 bitową pamięcią a MX400 były (te firmowe np. mój prolink). taktowanie to tylko detal bo nie było sensu dawać wyższego taktowania MX200 bo i tak to pamięć kroiła jego "wydajność". później dopiero pojawiły się mx400 64bit (czyli to samo co mx200 ale z wyższym taktowaniem) jako tania karta do zestawów w media tragedia. podobnie jak z mx440 se 64 bit, które są praktycznie identyczne z mx420 (też 64 bit ale wyżej taktowane) ale liczy się nazwa i możliwośc oszukania klienta dla zysku. ale karty porównuj albo obie podkręcone albo obie niepoddkręcone bo inaczej traci to sens. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Nie przesadzaj z tym "wytrzymuję jakoś" przecież bez przesady te karty są zupełnie ok na teraz. A słabe MX440SE SDR i 64bit są raczej wydajnością zbliżone do MX200.8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O buhahahahahaha MX 440 SE SDR 64 bit mają wyższą wydajność niż GF 2 MX 400 :!: nie ma praktycznie różnicy między mx440 na DDR i SDR ponieważ okrojona magistrala nie pozwala napełniać pamięci DDR, zatyka kartę. więc pamięć DDR jest zazwyczaj beznzdziejnej jakości bo i tak nie jest obciążana. Na mx440 se DDR (266 MHz żeby było gorzej) miałem 2660 pkt bez o/c a na mx 400 prolinka było prawie 2000 pkt bez o/c. jednak mx440 se jest szybsza od mx400 nie mówiąc już o mx200 (dwa razy wolniejszym od mx400). więc jeszcze raz buhahahahahahhahahahahha z ciebie i dla ciebie :!: Pozwolę się nie zgodzić. Ja na swoim GF 2 MX 400 osiągałem w 3 DMarku 2700 pkt.( Duron 1200, 256 SDRAM). Według wyników z tej srony: http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...E/strona-8.html GF 4 MX 400 SE (64 bit. SDRAM) osiąga na P4 1.6 512 DDR 2240 pkt. Więc nie świadczy to raczej o wyższości tej karty nad 2 MXem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 (...)różnica między MX200 a MX400 to nie tylko taktowanie. po pierwsze nie było chyba MX200 ze 128 bitową pamięcią a MX400 były (te firmowe np. mój prolink). taktowanie to tylko detal bo nie było sensu dawać wyższego taktowania MX200 bo i tak to pamięć kroiła jego "wydajność". (...) ale karty porównuj albo obie podkręcone albo obie niepoddkręcone bo inaczej traci to sens. Co do porównywania kart z oc i bez - zgoda, ale nie dokładnie o to mi chodziło pisałem o GPU MX200 i MX400 (a także pierwsze MX) że są te same GPU jedyna różnica to taktowanie MX/MX200 - 175, MX400 - 200. Z tym oc to tylko o to mi chodziło że jeśli są to te same GPU tylko z innym taktowaniem, więc jeśli zrobimy oc to możliwości się wyrównają. Dalej co do MX200 i MX400 to racja różnica poza taktowaniem to magistrala pamięci (64bit/128bit) i nic więcej, GPU techologicznie jest takie samo. He he trochę odbiegliśmy od tematu :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ja wyciagnalem 7665 3dmarkow na tym co wida ponizej i jestem w pelni zadowolony. Jak przyjdzie volcano7+ proca rzuce na wyzsze obroty to moze wyciagne jeszcez wiecej ale rgafy juz ani rusz.Arteafkty te sprawy :D. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 miałem wcześniej mx 64 bitowego i to była prawdziwa porażka w 3dmarku 2001 miał tylko 3200 pkt w nowym co mam w podpisie od prolinka bez oc mam 6000 pkt a popodkręceni pisze w podpisie. za tego prolinka dałem 205 zł i dostałem gwarancje na rok , uważam że stosunek ceny do wydajnosci jest najleprzy jaki można sobie wyobrazić. Ps poprzednią sprzedałem za 150 więc za 3000 pkt zapłaciłem 50zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 to co w podpisie 4802 arkow 3D.M.2001 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 defence : masz ten sofcik żeby przerobić mx440 na quadro ? nie wiedziałem że to działa na mx440. mój wynik niedługo się zmieni wraz z nową płytką, oby jak najwięcej było chociaż 5000 nie osiągnę na tym procku ale choćby zmiana pamięci na DDR 333 coś da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Podrzucilem proca i grafe wyrzej,tzn teraz tak jak w podpisie. JEst aktualnie 8122 3dmarkow : ). Zainteresowanych screenami zapraszam tutaj --> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33653 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAZ Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ja po zmianie ustawień w timingach pamięci w biosie mam 7100 ale proca powyżej 1540 MHz nie idzie podciągnać ( palomino) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaml Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Ostatnio testowałem 3dmarkiem 2001SE Leadtek A170 MX440SE 64MB na P4 2,4 FSB533 i na defoltowych ustawieniach wyszło 5720. Karta taka kosztuje 250 zeta. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pozwolicie, że się wtrące :) Mam pytanko: Chce zmienić grafe (podpis) na GeForce4 mx440 Gainward'a (PowerPack Pro/600) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=803 tu możecie sobie go pooglądać ;) Reszta kompa pozostaje jak w opisie :) Czy to dobre rozwiązanie ? ( agp x2 na moim kochanym Abitq ;) ) PS Nie sugerujcie się ceną karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amari Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 mialem kiedys prolinka gf2 ti i na moment mialem msi gf4 mx440 i wiem co obie karty potrafia ten mx440 byl szybszy o jakies 7% od tego prolinka BTw mowisz ze nie zwroca kasy, hmm w zasadzie dostalem produkt inny niz zamawialem, z reszta jutro z pracy zadzwonie do nich i sie zobaczy :evil: To jest w ogóle trochę dziwne, że producenci tacy jak MSI oszukują, bo gdzieś na www jest porównanie 440Mx i okazało się tam że karta MSI oznaczona jako 440MX to gów**iana 440SE i to na 64-bitach(!!). ja kupiłem Gainwarda głównie dlatego że jest 128-bitowy i na DDR-ach, a cena jest jeszcze niska w porównaniu do innych kart (chyba nawet niższa niż tego podrabianego MSI...). Mam bez zabaw (w sumie nawet nie wiem jak ja podkręcić:-)) ) 8100pkt (FSB333, AXP@2090MHz, stery z płytki Gainwarda) więc może nawet trafił mi się pełny 440MX :-), choć patrząc na cenę to mam wątpliwości... Tak więc możesz mieć problem ze zwrotem karty która oznaczona jest jako 440MX (skoro nawet MSI nie widzi różnicy pomiędzy 440MX a 440SE MX), a żeby sprawdzić rodzaj chipsetu to musiałbys zdjąć z niego radiator, co oczywiscie nie będzie do końca zgodne z warunkami gwarancji... Sprzedawca zawsze może powiedzieć że 'widziały gały co brały' :-(, pomimo tego że na niewielu kartach jest jakakolwiek specyfikacja... Powodzenia więc.... Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amari Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Pozwolicie, że się wtrące :) Chce zmienić grafe (podpis) na GeForce4 mx440 Gainward'a (PowerPack Pro/600) Reszta kompa pozostaje jak w opisie :) Czy to dobre rozwiązanie ? ( agp x2 na moim kochanym Abitq ;) ) PS Nie sugerujcie się ceną karty. Akurat powyżej o niej pisałem:-) Karta ma AGPx4 więc chyba nie będzie problemu(?), punkty jakie mam w 3DMarku widzisz powyżej, pamięci na pewno są DDR, szyna raczej na pewno 128-bit, bo wyniki na to wskazują. Nie wiem czy jest to 440SE, bo nie umiem tego sprawdzić, wszystkie programiki wykrywają kartę 440MX, ale nie wiem czy nie biorą tego ze sterownika... To chyba tyle, powiem jeszcze że jeżeli masz do wyboru tę MSI 440MX, o której pisałem to wybór jest tylko jeden:-)... Ja jeszcze widziałem w jednym z cenników kartę Chaintech-a 440MX, wg opisu także 128-bit, DDR a kosztowała koło 230pln, co także było bardzo atrakcyjną ceną, ale jak byłem w tym sklepie to już 'wyszły'... Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 To jest w ogóle trochę dziwne, że producenci tacy jak MSI oszukują, bo gdzieś na www jest porównanie 440Mx i okazało się tam że karta MSI oznaczona jako 440MX to gów**iana 440SE i to na 64-bitach(!!). ja kupiłem Gainwarda głównie dlatego że jest 128-bitowy i na DDR-ach, a cena jest jeszcze niska w porównaniu do innych kart (chyba nawet niższa niż tego podrabianego MSI...). Mam bez zabaw (w sumie nawet nie wiem jak ja podkręcić:-)) ) 8100pkt (FSB333, AXP@2090MHz, stery z płytki Gainwarda) więc może nawet trafił mi się pełny 440MX :-), choć patrząc na cenę to mam wątpliwości... Tak więc możesz mieć problem ze zwrotem karty która oznaczona jest jako 440MX (skoro nawet MSI nie widzi różnicy pomiędzy 440MX a 440SE MX), a żeby sprawdzić rodzaj chipsetu to musiałbys zdjąć z niego radiator, co oczywiscie nie będzie do końca zgodne z warunkami gwarancji... Sprzedawca zawsze może powiedzieć że 'widziały gały co brały' :-(, pomimo tego że na niewielu kartach jest jakakolwiek specyfikacja... Powodzenia więc.... Mariusz hmm widze ze ktos odgrzebal moj watek :roll: no coz karta jak wspomnialem byla kupiona w sklepie Barwkomp i po odeslaniu do nich karty, dostalem zwrot kaski (przelali na moje konto) i uzyskalem dodatkowo przeprosiny za pomylke :) Barwkomp Rulezzzz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 mx 440 se poznać można po tym, że ma na rdzeniu 250 zamiast 270 MHz ale to dokładnie ten sam chip. u mnie idzie na 350 MHz ale do 375 pewnie by doszedł. nawet mx440 ultra nie idą powyżej 350 MHz więc różnica tkwi w pamięci. i nie warto pchać się w MX440 gainwarda bo to za dużo kosztuje. lepiej GF3Ti200 za tę kasę kupić, na pewno będzie szybciej i obejrzysz więcej testów w 3d marku'01, nawet '03 odpalisz ładniej. ja na twoim miejscu zajłąbym się płytą główną bo na pewno mocno zaniża ci wyniki. dokładasz niecałe 100zł i masz jakąś nowszą i szybszą. najlepiej jednak przejdź na amd athlona. kumpel za c533@800 i płytę aopen może dostać 200-250 zeta więc cena płyty a antkiem 1200, ty dostałbyś więcej. może przy dopłacie 100zł starczyłoby na antka xp 1700+ i jakieś rozsądne mobo. a jak nie chcesz tak kombinować to nie kupuj i tak gainwarda. szkoda kasy. zwykły 128 bitowy na ddr wystarczy. za resztę zmodernizuj resztę kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Akurat powyżej o niej pisałem:-) Karta ma AGPx4 więc chyba nie będzie problemu(?), punkty jakie mam w 3DMarku widzisz powyżej, pamięci na pewno są DDR, szyna raczej na pewno 128-bit, bo wyniki na to wskazują. Nie wiem czy jest to 440SE, bo nie umiem tego sprawdzić, wszystkie programiki wykrywają kartę 440MX, ale nie wiem czy nie biorą tego ze sterownika... To chyba tyle, powiem jeszcze że jeżeli masz do wyboru tę MSI 440MX, o której pisałem to wybór jest tylko jeden:-)... Ja jeszcze widziałem w jednym z cenników kartę Chaintech-a 440MX, wg opisu także 128-bit, DDR a kosztowała koło 230pln, co także było bardzo atrakcyjną ceną, ale jak byłem w tym sklepie to już 'wyszły'... Mariusz Wlasnie o takie podsumowanie mi chodzilo - wielkie dzieki :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeuseta Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja kupilem mx440 odrazu jak wyszedl. Odrazu wybralem Leadteka gdyz nadal uwazam ze jest to bardzo dobra firma.Co prawda droga ale za cos sie placi. Moj aktulany rekord to 8273 3dmarkow: http://service.futuremark.com/servlet/Inde...s&projectType=6 Jedyne na co narzekam to brak obslugi pixel shadera. narka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...