pitu1210 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam posiadam płytę główną Gigabyte Ga-P31-S3G i procesor intel dual core e2200 pewnego razu zacząłem się bawić w o/c i mam problem procesor chodzi stabilnie z częstotliwością 3Ghz przy mnożniku 9*333 a gdy już daje 8*375 procesor podczas testu w orthoscie wywala fatal error przy 3 minucie na tym samym napięciu. Co może być winą tego błędu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Miło by było jakbyś napisał jakie napięcia ruszyłeś w górę aby uzyskać wyższe fsb - nie znam co prawda tej płyty ale z doświadczenia wiem, że nie ma tak lekko z fsb. Pewnie będziesz musiał podbić napięcie na fsb i zapewne na mostek północny też. A tak na marginesie może jest na forum temat o tej płycie i to by było lepsze "miejsce" by spytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitu1210 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Aktualnie na fsb 333 mam 1,5 vcore a przy 375 podniosłem do 1,53 i są nadal errory. Tematu o tym modelu płyty nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Qroń=- Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Bardzo prawdopodobne, że masz walla w tej okolicy. To tylko PDC i cudów się nie spodziewaj. Podobnie miałem z E2160 9x333 ok, wyższe FSB już niechętnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 1.5 V to wg mnie za duze napiecie jak na takie fsb. A co do wall to raczej nie , ja na moim e2160 mam wall 419. Mozesz spróbowac lekko podniesc napiecie na NB, ewentualnie sprawdz czy to nie pamieci przeszkadzaja...:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Spróbuj jeszcze podbić napięcie na mostek i na FSB jeśli nie pomoże to kicha. Generalnie sprawdź czy to jest full możliwości fsb - znaczy obniż mnożnik do minimum i wtedy sprawdź czy jest stabilny - jeśli tak tzn, że trzeba szukać problemu z napięciami procka. Pamiętaj jednak by podbić mostek i fsb - mostek możesz nawet ciut na wyrost. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitu1210 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jak obniżę mnożnik do 7 to w ogóle się nie podnosi na fsb 375 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfascik Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Tez mialem takiego zonka , tylko ze przy fsb 400. Na mnozniku 8 ruszal lajt , a na 6 i 7 nie. Wtedy wystrczylo dowlotowac, tylko troche znacznie [ z 1.33 na 1.39]. ustaw timingi na auto, albo bardzo luzno ,ze by nie prezszkadzaly , ustaw odpowiedni dzielnik do pamieci. no ja nie wiem co jeszcze, bo nie znam tej plyty. i próbuj tylko uwazaj na temperatury na takim duzym napieciu ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...