Gość weissiu Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, ***PROSZE O DOKLADNE PRZECZYTANIE CALEGO POSTA*** Mam problem z karta graficzna ATI Radeon 3850 HD, mianowicie z grafika w grach. Podczas gry mam rozne, dziwne, niecodzienne tekstury, o to screeny z przykladami: http://s260.photobucket.com/albums/ii12/We...12-10-03-15.jpg http://s260.photobucket.com/albums/ii12/We...11-28-48-09.jpg http://s260.photobucket.com/albums/ii12/We...11-29-27-21.jpg Wczesniej mialem nVidia'e GeForce 7300GT i wszystko dzialalo jak powinno, ale gdy wlozylem nowa karte wlasnie takie cos zaczelo sie dziac. Instalowalem najnowsze sterowniki do radeon'a z oryginalnej strony, robilem update biosa itp. Wczoraj zainstalowalem Viste Bussines, wersje 32bit'owa, i dzisiaj przy instalowaniu sterownikow wszystko dzialalo, lecz po resecie kompa, podczas ladowania lub po ladowaniu przez chwile wyswietlal sie niebieski ekran i komputer resetuje sie albo wlaczal w trybie awaryjnym. Moje dane komputera: Processor: Intel® Celeron® CPU 3.00GHz (nie dual core) Memory: 1024 MB RAM DDR2 / 667Mhz Hard Drive: 116GB 7200RPM Video Card: ATI Radeon 3850 HD 512MB/265bit GDDR3 - PCI-Express x16 Operating System: Windows Vista Bussines SP1 Motherboard: ASRock 775Dual-VSTA (mozliwosc wlozenia 2 procesorow) Feeder: Power - 450W (nowy) Wiem, ze nie jest to wina ani zasilacza (wymieniany 3x) ani tez ramu ani tez systemu ani sterownikow. Prosze o odpowiedz kogos, kto mial ten sam problem, prawdopodobnie chodzi o wymagania karty graficznej, gdzie wymagany jest DualCore ale ze nie mam pieniedzy szukam innych przyczyn, ktore moga miec wplyw na tego typu bledy. Karta byla rowniez odsylana do naprawy/testow i odeslali z karteczka "reinstall systemu + zainstalowanie najnowszych sterownikow + sprawdzenie czy komputer spelnia wymagania karty graficznej". Wlasnie zrobilem kolejna reinstalke systemu i nic nie instalowalem do tej pory, chcialem tylko jak najszybciej znalesc co moze byc nie tak ale nic nie znalazlem... Mam teraz czysty windows bez zadnych sterownikow i prosilbym o jakakolwiek pomoc lub jak mozna o poradnik co pokolei zainstalowac (w punktach najlepiej :) ) Z gory dzieki za odpowiedz. pozdrawiam, Paweł Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez weissiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 (edytowane) Jakie temp. karty? Spróbuj na normalnym zasilaczu. Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weissiu Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Jakie temp. karty? Spróbuj na normalnym zasilaczu.Zasilacz byl wymieniany 3x, 180W, 270W i 450W, a co temperatury wszystko jest w porzadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Chodzi o jakiś markowy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weissiu Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Chodzi o jakiś markowy zasilacz.Firma: Delta Electronics Inc. Model: DPS- 460CB A REV: 00 F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marvin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Sprawdź czy w opcjach sterownika, włączona jest opcja Geometry Instancing. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zdaje się, że polecieli w ciula na serwisie, IMHO kości pamięci na karcie graficznej się zepsuły. Sprawdź kartę u kolegi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Art385 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 sprawdź kabel do monitora po czym podłaczasz DVI czy D-sub i spróbuj zrobić update biosa płycie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...