Skocz do zawartości
neomagnet

Który Lepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

muszę skołować jakiś dysk na magazyn i teraz nie wiem co wziąć, potrzebne ok 160GB, koniecznie SATA, jeden kij czy I czy II. Znalazłem coś takiego:

http://www.allegro.pl/item619666477_dysk_s..._slim_gwar.html

i

http://www.allegro.pl/item616946522_hdd_sa...ata_ii_8mb.html

Rożnica 6zł, samsung ma dłuższą gwarancję, tylko czy jest lepszy? Na wydajności jakoś specjalnie mi nie zależy ale też nie chce jakiegoś shitu. Dysk ma być przede wszystkim cichy, ale jakbym miał np stracić 15-20MB/s to jakoś przeboleje to że będzie głośniej trochę. Który z tych 2? Ewentualnie jaki inny?

Dyski 2,5" w sumie też by mogły być, o ile będą na tyle szybkie, żeby w razie czego udźwignąć system (linux jakiś)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tego Seagate 160 gb i powiem ze ojjj jest glosny jak dlamnie. W domu u rodzicow mam Wd 250gb z czasow jak 200+gb bylo czyms "super mega elo pro" i ten wd juz jest bardziej cichy niz ten seagate kupiony z rok temu i raz juz mi padl z dnia na dzien (oddany na gwarancje i dostalem nowy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam szajsunga z tej serii co prawda z dwoma talerzami i muszę przyznać, że jest umiarkowanie cicho. Tzn. ciszej niż pamiętna barka 10 (:lol:), ciszej niż szajsung sp1614n, no i ciszej niż blfs. Z tymi miałem porównanie, ale ogólnie nie jest źle :wink: pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi