Skocz do zawartości
dastin

Komputer Nie Moze Sie Połączyc Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam problem i Proszę o szybką pomoc...

a mój problem jest taki że mam pc podpiętego do routera kablem sieciowym i dzisiaj nagle przestałem mieć internet... nie wiem dlaczego cały dzień próbuje sie połączyć z komputerem na nowo ale nie moge... wszystko niby jest ok go ip mam szystko mam ale nie mam internetu ;/ nie wiem co mogę zrobić aby działo bardzo proszę o szybką pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecenie "ping (ip twojego rozterka) -t"

Przykładowo "ping xxx.xxx.x.x -t"

A tak poza tym jaki model routera, i z skąd masz neta, sorka ale duchem świętym nikt nie jest i ci nie pomoże z tak małymi informacjami

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tak karta sieciowa chyba jest ok bo dostaje sygnał i świec sie taka lampka jak wkładam kable ale może gdzieś jeszcze to mogę zobaczyć?? kabel jest ok działa pod innym kompem ... nie mam skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> linuxa a ściągać to troche potrwa z moim netem ..;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisałem aż takim debiliem nie jestem aby tego nie wpisać... diody świecą siągłym światłem tak jak powinno być bo na laptopie mam neta.

Jak dla mnie jesteś, założyłeś temat w stylu "komp mi nie działa, pomocy"

Czemu wcześniej nie napisałeś że na lapku masz neta ?? A masz na nim neta po wifi, czy masz jak podłączasz kablem :)

Edytowane przez pci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi