dastin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 witam mam problem i Proszę o szybką pomoc... a mój problem jest taki że mam pc podpiętego do routera kablem sieciowym i dzisiaj nagle przestałem mieć internet... nie wiem dlaczego cały dzień próbuje sie połączyć z komputerem na nowo ale nie moge... wszystko niby jest ok go ip mam szystko mam ale nie mam internetu ;/ nie wiem co mogę zrobić aby działo bardzo proszę o szybką pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Ale jak ci mamy pomóc jak nie wiemy, jaki masz nawet router, ping do routera dochodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 router firmy netgear system windows xp... a gdzie to mogę zobaczyć...?? jeśli wpisze start/uruchom/cmd/ping wp.pl to nie znajduje hosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 (edytowane) Polecenie "ping (ip twojego rozterka) -t" Przykładowo "ping xxx.xxx.x.x -t" A tak poza tym jaki model routera, i z skąd masz neta, sorka ale duchem świętym nikt nie jest i ci nie pomoże z tak małymi informacjami Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 (edytowane) mam tak cały czas odpowidź mojego ip bajtów=32 czas,1 ms TTL=128 i co teraz?? internet mam z neostrady a router to netgear DG834G Edytowane 25 Kwietnia 2009 przez dastin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 A resetowałeś go ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 tak ale to nic nie dalo ... pomocy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A ustawiłes wszystko ( nazwe urzyszkodnika i hasło ? ) bo chyba nie.... Router odpowiada wiec wyglada ok ( Diody od synchronizacji pala sie czy migaja ? ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 wpisałem aż takim debiliem nie jestem aby tego nie wpisać... diody świecą siągłym światłem tak jak powinno być bo na laptopie mam neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 To wcześnie o tym wspomniałeś. Standard: Sprawdz karte sieciową Sprawdz kabel Sprawdz pod Linux Live CD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 to tak karta sieciowa chyba jest ok bo dostaje sygnał i świec sie taka lampka jak wkładam kable ale może gdzieś jeszcze to mogę zobaczyć?? kabel jest ok działa pod innym kompem ... nie mam skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> linuxa a ściągać to troche potrwa z moim netem ..;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Stałe IP czy DHCP?, podaj ipconfig /all z lapka i z kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) wpisałem aż takim debiliem nie jestem aby tego nie wpisać... diody świecą siągłym światłem tak jak powinno być bo na laptopie mam neta. Jak dla mnie jesteś, założyłeś temat w stylu "komp mi nie działa, pomocy" Czemu wcześniej nie napisałeś że na lapku masz neta ?? A masz na nim neta po wifi, czy masz jak podłączasz kablem :) Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez pci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dastin Opublikowano 30 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2009 fajnie ;D na laptopie jestem podłączyony przez wifi... a na pc mam problemi jestem przez kabel podłączony nie wiem co mam zrobić adesy ustawiłem te same tam gdzie ip itp. ale to nic nie dało... pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...