assbluster Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam. Mam pewien problem. Oto kodzik: #include <iostream>#include <conio.h>int main (){ unsigned int x; std::cout << "Podaj ilosc liczb do wpisania: "<< std::endl; std::cin >> x; float *tab=0; tab=new float[x]; for ( unsigned int i=0; i<x; i++){ std::cout << "Podaj liczbe: "; std::cin >> tab[i];} int n; std::cout << "Pozycja liczby:" << std::endl; std::cin >> n; ?????? std::cout <<"Wartoscia liczby "<< n << " jest:" << ????; delete[] tab; getch(); return 0;} Zadanie programu polega na tym, żeby pokazał wartość danego elementu tablicy czyli - wpisuję wielkość tabeli potem dane do tabeli i teraz chcę aby po wprowadzeniu numerku liczby (tzn pozycji liczby w tabeli) została pokazana wartosc liczby. Np. jako pierwsza liczba zostało wpisane 12 to kiedy użytkownik zapyta o liczbę numer 1 to żeby pokazało się 12. Moze ktoś pomóc? Bo za cholerę nie mogę nic wymyślić :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 (edytowane) [...] << " jest:" <<tab[n-1]; Ale dopracuj jeszcze ten kod, pozbądź się np. notorycznego pisania std chociażby. Biblioteka conio.h, też jest już archaiczna. Edytowane 26 Kwietnia 2009 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assbluster Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 [...] << " jest:" <<tab[n-1]; Ale dopracuj jeszcze ten kod, pozbądź się np. notorycznego pisania std chociażby. Biblioteka conio.h, też jest już archaiczna. ok, dzięki :) są std bo kopiowałem kod "pierwszej wersji" programiku, normalnie to wstawiam using namespace std; ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...