Skocz do zawartości
assbluster

[c++] Odczytanie Wartości Z Tabeli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pewien problem.

Oto kodzik:

#include <iostream>#include <conio.h>int main (){	unsigned int x;		std::cout << "Podaj ilosc liczb do wpisania: "<< std::endl;	std::cin >> x;	float *tab=0;	tab=new float[x];	for ( unsigned int i=0; i<x; i++){	std::cout << "Podaj liczbe: ";	std::cin >> tab[i];}		int n;	std::cout << "Pozycja liczby:" << std::endl;	std::cin >> n;					??????	std::cout <<"Wartoscia liczby "<< n << " jest:" << ????;	delete[] tab;	getch();	return 0;}

Zadanie programu polega na tym, żeby pokazał wartość danego elementu tablicy czyli - wpisuję wielkość tabeli potem dane do tabeli i teraz chcę aby po wprowadzeniu numerku liczby (tzn pozycji liczby w tabeli) została pokazana wartosc liczby. Np. jako pierwsza liczba zostało wpisane 12 to kiedy użytkownik zapyta o liczbę numer 1 to żeby pokazało się 12. Moze ktoś pomóc? Bo za cholerę nie mogę nic wymyślić :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...] << " jest:" <<tab[n-1];

Ale dopracuj jeszcze ten kod, pozbądź się np. notorycznego pisania std chociażby.

Biblioteka conio.h, też jest już archaiczna.

ok, dzięki :)

są std bo kopiowałem kod "pierwszej wersji" programiku, normalnie to wstawiam using namespace std; ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi