Enzovelionn Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Cześć! Szukam pomocy odnośnie mojego problemu który wiąże się z myszką i klawiaturą usb. Objawia się on brakiem wykrywania sprzętu w BIOSie oraz windowsie. Jeżeli odłączę i jeszcze raz podłączę powyżej wymieniony sprzęt nawet w ten sam port, urządzenia te nagle zaczynają działać, choć wtedy wyskakuje mi wiele komunikatów z wykrywaniem sprzętu, nawet negatywnych ale omówiony sprzęt działa. Męczą mnie te komunikaty i ciągłe sięganie do tyłu komputera aby podłączyć myszkę i klawiaturę. Taka ciekawostka: jeśli klawiatura jest jeszcze niewykryta i wciśnę dowolny klawisz, w windowsie pokazuje się komunikat, że nie rozpoznano urządzenia itp. Proszę o pomoc! Wiele godzin szukania na internecie solucji poprostu nie przyniosły żadnego efektu. CONFIG! Płyta MSI K9N NEO (jaka dokładnie nie mam pojęcia ;/) Procesor AMD Athlon 64 X2 4200+ @ 2288 Mhz Ram 2GB ddr2 Karta Graficzna nVidia GeForce 7600GT (256MB) 620 / 1440 Mhz Zasilacz Fortron FSP550 550W Seagate Barracuda 7200 250GB Myszka - easy touch ET-107 Hotboat Klawiatura - Y-RAJ56A Logitech Oraz nieszczęsny modem SAGEM F@AST 800 od TP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przeszczep Opublikowano 1 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2009 To jest proste. USB laduje sie dopiero po BIOSie. Wiec zeby ci klawiatura dzialala musisz podlaczyc na PS2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...