unit1.cpp Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, stanąłem przed decyzją która musze podjąć w tempie ekspresowym. Mianowicie musze wybrać pomiedzy monitorem LCD 22 cale a 24 cale. 22 calowy monitor juz wybrałem, tylko teraz zastanawiam się czy nie oplacalo by sie mi bardziej kupic monitora 24 calowego. Na monitorze bede glownie gral, sporadycznie ogladal filmy i czesto siedzial na WWW. Moje pytanie brzmi czy moj sprzet pociagnie gry w FullHD? Jesli nie to pozostanie mozliwosc skalowania ale czy jesli przeskaluje obraz z FullHD do 1440x900 to czy bedzie znacze pogorszenie jakosci? przy 22 calach wiem ze problemu by nie bylo. I jeszcze jedno, czy znajde bardzo dobry monitor 24" w cenie do 1500zl? Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akodo Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witam, stanąłem przed decyzją która musze podjąć w tempie ekspresowym. Mianowicie musze wybrać pomiedzy monitorem LCD 22 cale a 24 cale. 22 calowy monitor juz wybrałem, tylko teraz zastanawiam się czy nie oplacalo by sie mi bardziej kupic monitora 24 calowego. Na monitorze bede glownie gral, sporadycznie ogladal filmy i czesto siedzial na WWW. Moje pytanie brzmi czy moj sprzet pociagnie gry w FullHD? Jesli nie to pozostanie mozliwosc skalowania ale czy jesli przeskaluje obraz z FullHD do 1440x900 to czy bedzie znacze pogorszenie jakosci? przy 22 calach wiem ze problemu by nie bylo. I jeszcze jedno, czy znajde bardzo dobry monitor 24" w cenie do 1500zl? nawet się nei zastanawiaj tylko bierz 24" tu masz extra nowy model 16:9 http://www.agito.pl/powyzej-19/lg-24-lcd-w...352.344421.html większosc gier pojdzie w FullHD juz na grafach pokroju 4850, w razie czego obnizasz rozdzielczosc a utrata jakosci jest nieznaczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Tyle że właśnie mi zależy na bardzo dobrej jakosci obrazu jaka daje mi 22" LG L227WTP co mam pewne jak w banku. No i tu mam dylemat. Niby te 24" to jakieś zalety, im wiekszy tym lepszy ale ja sie musze zmiescic w 1500zl i miec super jakość obrazu, co nie wiem czy jest osiągalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Ja na swojej iiyamie 24" 1920x1200 grałem już w 1440x900 i nawet w 1280x800 - różnicę widać oczywiście gołym okiem, ale szczerze mówiąc trudno ocenić czy na gorsze :D Obraz jest minimalnie rozmyty i nic więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 W tym zakresie cenowym osobiście bym kupił DELL 2209WA (matryca IPS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 W tym zakresie cenowym osobiście bym kupił DELL 2209WA (matryca IPS) Czyli ty jednak wybrałbyś 22"? IPS hmm, pewnie kolory świetne ale smuży, zgadza się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Tyle że właśnie mi zależy na bardzo dobrej jakosci obrazu jaka daje mi 22" LG L227WTP co mam pewne jak w banku. No i tu mam dylemat. Niby te 24" to jakieś zalety, im wiekszy tym lepszy ale ja sie musze zmiescic w 1500zl i miec super jakość obrazu, co nie wiem czy jest osiągalne.LG L227 nie jest wyświetlaczem oferującym jakąś szczególną jakość. Jedyne co go wyróżnia spośród masy TN-ek to szerszy gamut i o dziwo coraz częściej dopalacz (jakiś proces uwsteczniający można zauważyć wśród producentów monitorów ... nie dość że nie idą do przodu czyli w np. 120 Hz to jeszcze rezygnują z overdrive ... o szerszym gamucie nie wspominając). Czyli ty jednak wybrałbyś 22"? IPS hmm, pewnie kolory świetne ale smuży, zgadza się?Raczej porównywalnie jak ten LG ... no i DELL ma 3x mniejsze opóźnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) A czy ten DELL to jedyne 22" na IPS? I co ty byś wybrał na moim miejscu, 22" czy 24"? Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja na swojej iiyamie 24" 1920x1200 grałem już w 1440x900 i nawet w 1280x800 - różnicę widać oczywiście gołym okiem, ale szczerze mówiąc trudno ocenić czy na gorsze :D Obraz jest minimalnie rozmyty i nic więcej. Moja iiyama 22" też się ładnie skaluje do niższych rozdzielczości. Problem z widescreen jest taki, ze tu najmniejsza rozdzielczość dostępna w grach to 1280*800. Dlatego te monitory wymagają mocniejszych kart graficznych. Dzisiaj zdecydowanie brał bym 24" bo na prawdę to, że monitor musi być dostosowany do odległości i pół metra to tylko 17" a metr co najwyżej 19" nie ma nic wspólnego z prawdą. Mam 22" i to dobry rozmiar ale 24" nie zaszkodziły by. Do filmów było by lepiej. Czasem dzieciak ogląda bajkę na połówce a żona pisze na drugiej i się mieszczą. Na 24" było by wygodniej. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Moja iiyama 22" też się ładnie skaluje do niższych rozdzielczości. Problem z widescreen jest taki, ze tu najmniejsza rozdzielczość dostępna w grach to 1280*800. Dlatego te monitory wymagają mocniejszych kart graficznych. Dzisiaj zdecydowanie brał bym 24" bo na prawdę to, że monitor musi być dostosowany do odległości i pół metra to tylko 17" a metr co najwyżej 19" nie ma nic wspólnego z prawdą. Mam 22" i to dobry rozmiar ale 24" nie zaszkodziły by. Do filmów było by lepiej. Czasem dzieciak ogląda bajkę na połówce a żona pisze na drugiej i się mieszczą. Na 24" było by wygodniej. Ten tego - 1280x800 obciaza mniej grafe niz 1280x1024 12x8 - 1024000 12x10 - 1310720 Widescreen czesto obciaza slabiej grafe niz normale wartosci z 4/3 (1600x1200 vs 1680x1050) PS - sam ofgladam TV z tunera na lewej czesci 22 , majac prawa wolna do reszty - dramatu nie ma , zapewniam. Przy 17-19 bedzie. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ten tego - 1280x800 obciaza mniej grafe niz 1280x1024 12x8 - 1024000 12x10 - 1310720 Widescreen czesto obciaza slabiej grafe niz normale wartosci z 4/3 (1600x1200 vs 1680x1050) PS - sam ofgladam TV z tunera na lewej czesci 22 , majac prawa wolna do reszty - dramatu nie ma , zapewniam. Przy 17-19 bedzie. Ale 4/3 daje tez 600*480, 800*600, 1024*768 jeszcze coś ok 1100 i dopiero 1280*1024. Jest możliwość wyboru jak się ma na przykład zintegrowaną grafikę. Na widescreen już mało która gra pozwala ustawić mniej niż 1280*800. Firekage, 12*8 i 12*10. Dobry z matmy jesteś :P myślisz że ja tego nie wiem? Chodziło mi tylko o to, że moja 8600GTS jest za słaba do 1680*1050. Musze obniżać grafikę i detale w większości gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Ale 4/3 daje tez 600*480, 800*600, 1024*768 jeszcze coś ok 1100 i dopiero 1280*1024. Jest możliwość wyboru jak się ma na przykład zintegrowaną grafikę. Na widescreen już mało która gra pozwala ustawić mniej niż 1280*800. Firekage, 12*8 i 12*10. Dobry z matmy jesteś :P myślisz że ja tego nie wiem? Chodziło mi tylko o to, że moja 8600GTS jest za słaba do 1680*1050. Musze obniżać grafikę i detale w większości gier. Tylko , ze nikt nie kaze Ci przy LCD grac w natywnej wiec nie wiem po co to straszenie windescreenem , to raz. Zreszta , mozesz przeciez grac w 800x600 na 22 calach , dostaniesz jedynie "szerokie usmiechy" :P Dwa - matma? To byl przyklad by inni wiedzieli ocb, piszac o obciazaniu. Trzy - nawet na Twoim 8600 jest opcja skalowania obrazu , jak i monitorze wiec bez paniki ;) Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A czy ten DELL to jedyne 22" na IPS? I co ty byś wybrał na moim miejscu, 22" czy 24"? Mając 1500 PLN miałbym do wyboru 24" TN lub 22" IPS - wybrałbym 22" IPS ps. innego 22" na IPS w cenie do 1,5K nie znam obecnie Tylko , ze nikt nie kaze Ci przy LCD grac w natywnej wiec nie wiem po co to straszenie windescreenem , to raz. Zreszta , mozesz przeciez grac w 800x600 na 22 calach , dostaniesz jedynie "szerokie usmiechy"Można wybrać tryb Letterbox i zniekształceń proporcji nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Rzeczywiście, ten DELL jest dobry. Ale co powiesz na brak skalowania 1:1 w tym monitorze?? Trzeba grać w natywnej, bo innaczej jakość obrazu jest tragiczna tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Rzeczywiście, ten DELL jest dobry. Ale co powiesz na brak skalowania 1:1 w tym monitorze?? Trzeba grać w natywnej, bo innaczej jakość obrazu jest tragiczna tak?Można też wybrać letterbox w sterownikach. ps. Ja mam w swoim monitorze tryb 1:1 i praktycznie go nie używam bo tak reguluję detale w grze by było płynnie w natywnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Kurcze gdyby nie ten problem z brakiem skalowania 1:1 to bym w tej chwili zamowił tego DELLa. Letterbox po bokach tak? Odpada. Wniosek z tego taki ze jesli chcialbym pograc w Crysisa w miare sensownych ustawieniach to musialbym przywlec swojego starego CRTka. Nie wiem do końca o co chodzi z tym 1:1. Da sie na takim monitorze ustawic np roz. 1440x900? Rozumiem ze tak jednak na tym DELLu po prostu jakosc po skalowaniu bedzie skandalicznie slaba w stosunku do przeskalowanego obrazu na L227WTP, tak? Kyle, bede wdzieczny za wyjasnienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Kurcze gdyby nie ten problem z brakiem skalowania 1:1 to bym w tej chwili zamowił tego DELLa. Letterbox po bokach tak? Odpada. Wniosek z tego taki ze jesli chcialbym pograc w Crysisa w miare sensownych ustawieniach to musialbym przywlec swojego starego CRTka. Nie wiem do końca o co chodzi z tym 1:1. Da sie na takim monitorze ustawic np roz. 1440x900? Rozumiem ze tak jednak na tym DELLu po prostu jakosc po skalowaniu bedzie skandalicznie slaba w stosunku do przeskalowanego obrazu na L227WTP, tak? Kyle, bede wdzieczny za wyjasnienie. 1:1 oznacza, że jak na 24" ustawisz rozdzielczości mniejsze niż natywna ( natywna 24" to 1920x1200 ) to będziesz miał czarne paski po bokach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Aaa no to wszystko jasne. Ale pewnie da się przyżyć w kilku grach od czasu do czasu. Tyle że te paski bedą tylko po bokach czy także u góry i na dole? Bo w końcu cały obraz się zmieniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Aaa no to wszystko jasne. Ale pewnie da się przyżyć w kilku grach od czasu do czasu. Tyle że te paski bedą tylko po bokach czy także u góry i na dole? Bo w końcu cały obraz się zmieniejsza. Jak dasz na 24" rozdzielczość np. 1680x1050 ( czyli taką jak ma 22" ) to będziesz miał paski po wszystkich stronach. Jak ustawisz 1600x1200 to masz tylko po bokach. W ten sposób to działa. Spokojnie da się to przeżyć, a nawet to nie przeszkadza w żadnym stopniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Można wybrać tryb Letterbox i zniekształceń proporcji nie będzie.Owszem , ale jesli juz mam tak grac to wole "szerokie usmiechy" , a nie zabawe z paskami po bokach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Yhym, możby by wrecz powiedziec że to lepsze niż skalowanie bo z tego wynika że obraz nie jest w żaden sposób zniekształcony. A możesz mi powiedzieć orientacyjnie jak grube te paski będą w cm? I jeszcze jedno pytanie z ciekakowsci, czy jest mozliwosc wywolania tego skalowania przez np stery od grafiki? Żeby np rozciagnac ten obraz 1:1? Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Owszem , ale jesli juz mam tak grac to wole "szerokie usmiechy" , a nie zabawe z paskami po bokach ;) Tak, ale tracisz na ostrości i jakości obrazu, co jest zaletą lcd w stosunku do crt. Ale jak kto woli. Ja w stare gierki też gram na całym ekranie. Ale nowe, jeśli grafa nie daje rady ( w sumie się nie zdarzyło, jak co, to zmniejszam aa, af ). Yhym, możby by wrecz powiedziec że to lepsze niż skalowanie bo z tego wynika że obraz nie jest w żaden sposób zniekształcony. A możesz mi powiedzieć orientacyjnie jak grube te paski będą w cm? I jeszcze jedno pytanie z ciekakowsci, czy jest mozliwosc wywolania tego skalowania przez np stery od grafiki? Żeby np rozciagnac ten obraz 1:1? Tak, jest to najlepsze rozwiązanie, bo masz obraz idealny 1:1, tyle że mniejszy. Ostrość i jakość zostaje nie tknięta. Paski zależą od wielkości panelu i danej rozdzielczości. Mogę zaraz zmierzyć i Ci podać. Oczywiście w sterach jest pełna kontrola. Można dać na cały ekran, 1:1, skalowanie z zachowaniem proporcji ( czyli rozciąga daną rozdzielczość maksymalnie do góry i dołu, po bokach zostają paski ). Tutaj masz, jak 1:1 wygląda w realu: filmik. Rozmiary ( na przykładzie 24" ): - 1920x1080 - po około 1,5 cm z góry i dołu = 3 cm; -------------------------------------------------------------------------------------------- - 1680x1050 - po około 3,5 cm z lewej i z prawj = 7 cm; - 1680x1050 - po około 2 cm z góry i dołu = 4 cm; -------------------------------------------------------------------------------------------- - 1600x1200 - po około 4,5 cm z lewej i prawej = 9 cm; -------------------------------------------------------------------------------------------- - 1440x900 - po 6,5 cm z lewej i prawej = 13 cm; - 1440x900 - po 4 cm z góry i dołu = 8 cm -------------------------------------------------------------------------------------------- - 1280x1024 - po 8,5 cm z lewej i prawej = 17 cm; - 1280x1024 - po 2,5 cm z góry i dołu = 5 cm; -------------------------------------------------------------------------------------------- Wszystkie uniwersalne rozdzielczości są. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Tak, ale tracisz na ostrości i jakości obrazu, co jest zaletą lcd w stosunku do crt. Ale jak kto woli. Ja w stare gierki też gram na całym ekranie. Ale nowe, jeśli grafa nie daje rady ( w sumie się nie zdarzyło, jak co, to zmniejszam aa, af ). Jesli w nowych nie daje rady to gram na proporcjach : zamiast 1680x1050 to 1440x900 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Tak, ale tracisz na ostrości i jakości obrazu, co jest zaletą lcd w stosunku do crt. Ale jak kto woli. Ja w stare gierki też gram na całym ekranie. Ale nowe, jeśli grafa nie daje rady ( w sumie się nie zdarzyło, jak co, to zmniejszam aa, af ). Tak, jest to najlepsze rozwiązanie, bo masz obraz idealny 1:1, tyle że mniejszy. Ostrość i jakość zostaje nie tknięta. Paski zależą od wielkości panelu i danej rozdzielczości. Mogę zaraz zmierzyć i Ci podać. Oczywiście w sterach jest pełna kontrola. Można dać na cały ekran, 1:1, skalowanie z zachowaniem proporcji ( czyli rozciąga daną rozdzielczość maksymalnie do góry i dołu, po bokach zostają paski ). Tutaj masz, jak 1:1 wygląda w realu: filmik. Czyli tak czy siak wychodzi na to ze na tym monitorze można uzyskac zeskalowany obraz, tak? Jeśli to nie kłopot to bardzo Cię proszę o zmierzenie tych pasów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Jesli w nowych nie daje rady to gram na proporcjach : zamiast 1680x1050 to 1440x900 ;) Tak, ale i tak tracisz na ostrości. :wink: Czyli tak czy siak wychodzi na to ze na tym monitorze można uzyskac zeskalowany obraz, tak? Jeśli to nie kłopot to bardzo Cię proszę o zmierzenie tych pasów. Nie ma problemu. Nawet jak monitor nie obsługuje skalowań ( niektóre mają w opcjach takie ustawienia jak w sterach od grafy ) to ustawiasz to w sterach grafy i po problemie. Pomierzyłem i są w poście powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
user_out_241 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Tyle że właśnie mi zależy na bardzo dobrej jakosci obrazu jaka daje mi 22" LG L227WTP co mam pewne jak w banku. Na tym LG nie będziesz miał bardzo dobrej jakości obrazu, no chyba że nie przeszkadza ci ciemniejszy obraz na górze niż na dole ekranu. ;) Da sie na takim monitorze ustawic np roz. 1440x900? Rozumiem ze tak jednak na tym DELLu po prostu jakosc po skalowaniu bedzie skandalicznie slaba w stosunku do przeskalowanego obrazu na L227WTP, tak? Da się, czemu nie? I dlaczego miałaby być jakość "skandalicznie słaba" w porównaniu z tym LG? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Na tym LG nie będziesz miał bardzo dobrej jakości obrazu, no chyba że nie przeszkadza ci ciemniejszy obraz na górze niż na dole ekranu. ;) Da się, czemu nie? I dlaczego miałaby być jakość "skandalicznie słaba" w porównaniu z tym LG? Taak o tym LG już zapomniałem ;p Nie wiedziałem o co w tym dokładnie chodzi, stąd mój błąd ;p toms83, wielkie dzięki za pomoc I jeszcze jedno, czy ten DELL wyswietla obraz w proporcjach 16:9 czy 16:10? Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez unit1.cpp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Taak o tym LG już zapomniałem ;p Nie wiedziałem o co w tym dokładnie chodzi, stąd mój błąd ;p toms83, wielkie dzięki za pomoc I jeszcze jedno, czy ten DELL wyswietla obraz w proporcjach 16:9 czy 16:10? Dell ma natywną 1680x1050 czyli 16:10. Dodałem więcej pomiarów, także każdy może sobie pomierzyć. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) łe nvm niedoczytalem dobrze :P Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unit1.cpp Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 A typ powłoki to glare czy matowa? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...