neokid Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam, muszę kupić głosniki komputerowe gdyż w słuchawkach już nie daję za bardzo rady, poza tym często ktoś przyjdzie i fajnie by było posłuchać jakiejś muzyki. Posiadam kartę dźwiękową Asus Xonar DX. Zdjęcia biurka: http://img520.imageshack.us/gal.php?g=sdc10396large.jpg Jak widać, za dużo miejsca na głośniki nie ma, mógłbym cos powymyślać z pułkami na ścianę. Chciałem zamówić głosniki microlab solo5c jednak okazały się być o wiele za duże, pomyślałem więc o półkach na głosniki ale znowu są za głębokie... Najlepiej podajcie jakieś głośniki 2.0 inne raczej mnie nie interesują. Nie mam już kompletnie żadnego pomysłu co kupić a szukałem naprawdę dużo... Edytowane 27 Kwietnia 2009 przez neokid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 creative'y t40 (seria I nie II) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 http://www.allegro.pl/item617942545_hit_gl...active_60w.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Spróbuj te: http://www.techplanet.pl/index.php?id=28207 Lepszy dźwięk niż creative'y i do tego niższa cena. Niestety są spore i ciężkie. Ale też ładne, solidne ... i nie plastikowe! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 A gdzie on to ma na tym biurku ustawić? Coś pokroju Creative T20 mogłoby być odpowiednie. Raczej żadne Geniusy/Microlaby nie wchodzą w grę (basreflex z tyłu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Spróbuj te: http://www.techplanet.pl/index.php?id=28207 Lepszy dźwięk niż creative'y i do tego niższa cena. Niestety są spore i ciężkie. Ale też ładne, solidne ... i nie plastikowe! przeciaż to ma być na małe biurko i w budżecie do 400zł... Do autora tematu: Biurko naprawdę masz marne do rozłożenia dobrego zestawu 2.0, który zwykle składa się z dość dużych co najmniej dwudrożnych kolumn. Wystawałyby znacznie przed monitor i miałbyś je praktycznie tuż przed twarzą. To bez sensu. Niestety jak będziesz chciał iść w kierunku małych plastikowych głośników 2.0 będziesz musiał zapomnieć o basach. Myślę że w Twoim przypadku lepiej sprawdzi się 2.1, jak Z4e. No chyba że przemyślisz jakieś półki pod głośniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neokid Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Geniusow nawet nie biorę nawet pod uwagę, jest to firma, do której nie mam najmniejszego zaufania. Już wcześniej myślałem nad tymi logitechami z-10, wszyscy się o nich bardzo dobrze wypowiadają no i są w miarę małe. Na youtube jeden koleś miał z-10 i logitech z-5500 (5.1 za ~1000zl) i mówił, że z-10 grają o wiele lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Geniusow nawet nie biorę nawet pod uwagę, jest to firma, do której nie mam najmniejszego zaufania. Już wcześniej myślałem nad tymi logitechami z-10, wszyscy się o nich bardzo dobrze wypowiadają no i są w miarę małe. Na youtube jeden koleś miał z-10 i logitech z-5500 (5.1 za ~1000zl) i mówił, że z-10 grają o wiele lepiej.Dlaczego brak Ci zaufania do firmy Genius? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neokid Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Miałem 2-3 lata temu głosniki geniusa 2.1 nie pamietam modelu, padły mi po 3 tygodniach (na początku subfoower zaczął charczeć - jakos z tym wytrzymalem sporo czasu ale jak jedna satelita przestała grać to dałem sobie z tym spokój , miałem też klawiaturę - niby ciągle działa ale jakość wykonania jest tragiczna, wszystko trzeszczy, do tego jest jakaś krzywa. Na logitechu się jeszcze nie zawiodłem, klawiatura ma 5 lat, wcześniej mysz mini optical 3 lata, zmieniłem tylko dlatego, że G3 mi bardziej odpowiada (mam ją juz 3 rok), mini optical ciągle świetnie chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Z zestawów "mikro" wybrałbym Z-10 (ma cyfrowe wejście więc nie trzeba kupować specjalnie dźwiękówki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Na logitechu się jeszcze nie zawiodłem, klawiatura ma 5 lat, wcześniej mysz mini optical 3 lata, zmieniłem tylko dlatego, że G3 mi bardziej odpowiada (mam ją juz 3 rok), mini optical ciągle świetnie chodzi.Nie wiem jak z geniusem, ale logitech robi coraz gorszy szajs. Owszem, są i dobre klawy i myszy logitecha. Ja kupiłem taką kalawiaturkę za 55zł i myślałem, logitech to będzie dobra. Nic bardziej mylnego. głośna jak wiertarka ;) i to główna wada, poza tym kilka klawiszy odmówiło na pewien czas posłuszeństwa. Powód był bo trochę kawy się wylało na nią, ale aby tak od razu padła, an inne klawiatury zalanie tak szybko nie działa. Teraz mam HP i jest super, cicha, bardzo dobrze zbilansowana czułość. Przyjemnie się na niej pisze przez co palce się nie męczą. Co do tematu, głośniki geniusa są różne, te 5001 i 5005 mają dobrą opinię a te tańsze 2.0 albo 2.1 za kilka złotych to szajs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neokid Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Hmm ale mam już całkiem dobrą kartę dźwiękową. Czy jak podłączę głośniki pod kartę to będę miał lepsza jakość dźwięku? Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez neokid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashatsae Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Przy dobrej karcie, jak podłączysz kablami analogowymi to powinna być lepsza jakość, jak cyfrowo to może być gorsza. Jeszcze pytanie gdzie przetwornik D/A jest lepszy - w karcie dźwiękowej czy w głośnikach. I czy na drodze od karty do głośników przy połączeniu analogowym strata sygnału będzie mniejsza, niż przy połączeniu cyfrowym i przetworzeniu na sygnał elektryczny w bebechach głośnika? Sam nie wiem... :) Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Ashatsae Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 z takim budżetem w ogóle nie ma co mówić o połączeniu cyfrowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Co do klawy logitecha to w mojej ułamał się zaczep tych plastikowych regulatorów wysokości. Moim zdaniem te Geniusy nie są złe poza tym że są duże ale mają lepszą jakość dźwięku niż plastiki i są podobne do Microlabów o których na początku mało osób słyszało i prawie nikt nie chciał się przekonać do tej marki a teraz co...? Wszyscy je sobie chwalą! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neokid Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Po prostu nie widzę sensu wydawania więcej niż 400zł na jakieś pierdziawki komputerowe, chcę mieć w miarę porządne głośniki komputerowe póki co. W najbliższej przyszłości mam zamiar kupić sprzęt z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Ja też nie a te Geniusy kosztują tylko 195zł! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neokid Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Po 1 jak już pisałem, geniusów nie biorę nawet pod uwagę. Po 2 są za duże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektrykk Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Hmm ale mam już całkiem dobrą kartę dźwiękową. Czy jak podłączę głośniki pod kartę to będę miał lepsza jakość dźwięku?Jeśli zdecydujesz się na Z-10, to przetestujesz je sobie zarówno na Xonarze, jak i przez USB - i będziesz wiedzieć jak grają lepiej. Może się okazać, że Xonar w tym wypadku niepotrzebny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...