Skocz do zawartości
turzol

Uszkodzona grafa....

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj mnie cos wzielo i postanowilem przesmarowac pamiatki na grafie AS3 (wczesniej byly przesmarowane i bylo ok). Zalaczam karte a na ekranie pojawiaja sie takie podluzne pionowe pasy i leca przez caly ekran :evil:

Wytarlem AS3 i nalozylem pasty silikonowej - ale dalej jest to samo....

Teraz mam pytanie:

1. Czy to wina AS3 :?:

2. Czy da sie cos jeszcze zrobic :?:

3. Karta jest na gwarze - czy uznaja mi gwarancje :?: Zaznaczam ze wszelkie slady AS3 zostaly usuniete...poza tym poczyscilem karte i wyglada jak nowka :wink:

4. Co mam gadac w sklepie :?: Udawac lamke czy burzyc sie ostro :?:

Pomozcie mi prosze bo bez grafy ciezko :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cze!

Ja tez mialem ten sam problem; mialem karte Gainward'a Ti4200. Pewnego razu wlaczam kompa i tez mam takie same paski na ekranie 8O . Wyslalem maila do sklepu gdzie kupilem karte a oni pokierowali mnie bezposrednio na serwis. Karte wyslalem kurierem na koszt Gainward'a w obie strony. Jak wyslalem w sobote to w nastepny piatek (ten co teraz byl)mialem, juz karte. Przed wyslaniem mialem grafike bez zadnych dodatkowych wyjsc i innych bajerow(nv25). Teraz dostalem gainwarda Ti4200 z tv-out'em, agpx8(nv28). Oczywiscie w mailu do serwisu napisalem, ze karta nie byla podkrecana i byla uzywana zgodnie z przeznaczeniem :) Tak wiec musisz dobrzez zagadac i bedzie wszystko ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sluchajcie - radiator jest troszke porysowany, ale niewiele. Po za tym na stickerze jest troche kleju (kropelka :wink: ), ale nr. seryjny widac. Nie da sie cholerstwa zdrapac... :(

Co jeszcze.....te kolki plastikowe ze sprezynkami, na ktorych trzyma sie radiator sa troche zjechane tzn. slady po sciaganiu srubokretem..

Wymyslilem tak: ide do sklepu i mowie "podczas pracy w Windowsie karta wyswietla takie dziwne paski wzdluz calego ekranu....eee nie wiem o co chodzi, ale tak sie nie da pracowac... :lol: " - mysle ze zadziala :wink:

Jak myslicie...dostane nowa grafe :?: :?: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug mnie sprzedawca powinien obejrzec karte dokladnie i podczas wypisania gwarancji napisac o uszkodzeniach tych rzeczy i dac gwarancje warunkowa. W takim przypadku to juz zalezy od serwisu gdzie ta karte wysla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hurraaaa udalo sie :D Przyjeli mi grafe do serwisu :D

Taktyka na TOTAL LAME zadzialala :lol:

Pierwsze co mnie spytal serwisant to: "Czy pamieci byly przetaktowywane?"

Ja mu na to: "A o co chodzi...." :lol:

Tylko ze teraz musze 3 tyg czekac az przyjdzie new grafa :( Na razie jade na RIVIE TNT2 M64 :lol:

Tak sobie mysle ze jak dostane nowa grafe to na pewno cos na AGPx8 bo na AGPx4 nie widzialem w cenniku...Wiec powinienem skorzystac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Tak sobie mysle ze jak dostane nowa grafe to na pewno cos na AGPx8 bo na AGPx4 nie widzialem w cenniku...Wiec powinienem skorzystac  :D

w zaleznosci od gry < 1% wydajnosci (czyli w granicach bledu statystycznego) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...