turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Wczoraj mnie cos wzielo i postanowilem przesmarowac pamiatki na grafie AS3 (wczesniej byly przesmarowane i bylo ok). Zalaczam karte a na ekranie pojawiaja sie takie podluzne pionowe pasy i leca przez caly ekran :evil: Wytarlem AS3 i nalozylem pasty silikonowej - ale dalej jest to samo.... Teraz mam pytanie: 1. Czy to wina AS3 :?: 2. Czy da sie cos jeszcze zrobic :?: 3. Karta jest na gwarze - czy uznaja mi gwarancje :?: Zaznaczam ze wszelkie slady AS3 zostaly usuniete...poza tym poczyscilem karte i wyglada jak nowka :wink: 4. Co mam gadac w sklepie :?: Udawac lamke czy burzyc sie ostro :?: Pomozcie mi prosze bo bez grafy ciezko :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 nie wiem co możesz zrobić żeby to naprawić ale w sklepie jak kupiłeś to osobno to mów, że raz włączyłeś i tak się porobiło na ekranie mi się wydaje że udawanie lama jest najlepsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 dokladnie....bnie mow nic o kreceniu, tylko nie udawaj lamki, bo cie oleja ;] rozwaliles pamieci i tyle ;] dlatego ja uzywam podkladek alpha gel ;] hyhy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Cze! Ja tez mialem ten sam problem; mialem karte Gainward'a Ti4200. Pewnego razu wlaczam kompa i tez mam takie same paski na ekranie 8O . Wyslalem maila do sklepu gdzie kupilem karte a oni pokierowali mnie bezposrednio na serwis. Karte wyslalem kurierem na koszt Gainward'a w obie strony. Jak wyslalem w sobote to w nastepny piatek (ten co teraz byl)mialem, juz karte. Przed wyslaniem mialem grafike bez zadnych dodatkowych wyjsc i innych bajerow(nv25). Teraz dostalem gainwarda Ti4200 z tv-out'em, agpx8(nv28). Oczywiscie w mailu do serwisu napisalem, ze karta nie byla podkrecana i byla uzywana zgodnie z przeznaczeniem :) Tak wiec musisz dobrzez zagadac i bedzie wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_36 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja tez przychylam sie do nie burzenia. Nic to nie da, a tylko rozjatrzy sytuacje. Lepiej tak jak radza poprzednicy polamowac ciut i opowiedziec jak to po pierwszm wlaczeniu zapadla ciemnosc. Powodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Sluchajcie - radiator jest troszke porysowany, ale niewiele. Po za tym na stickerze jest troche kleju (kropelka :wink: ), ale nr. seryjny widac. Nie da sie cholerstwa zdrapac... :( Co jeszcze.....te kolki plastikowe ze sprezynkami, na ktorych trzyma sie radiator sa troche zjechane tzn. slady po sciaganiu srubokretem.. Wymyslilem tak: ide do sklepu i mowie "podczas pracy w Windowsie karta wyswietla takie dziwne paski wzdluz calego ekranu....eee nie wiem o co chodzi, ale tak sie nie da pracowac... :lol: " - mysle ze zadziala :wink: Jak myslicie...dostane nowa grafe :?: :?: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Wedlug mnie sprzedawca powinien obejrzec karte dokladnie i podczas wypisania gwarancji napisac o uszkodzeniach tych rzeczy i dac gwarancje warunkowa. W takim przypadku to juz zalezy od serwisu gdzie ta karte wysla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Hmmm co do sklepu to bylo wiele krytycznych opinii na jego temat....Jego nazwy wole tutaj nie wymieniac, bo jeszcze sie okaze ze jakis pracownik siedzi na tym forum i bede mial przerabane ;) LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Hurraaaa udalo sie :D Przyjeli mi grafe do serwisu :D Taktyka na TOTAL LAME zadzialala :lol: Pierwsze co mnie spytal serwisant to: "Czy pamieci byly przetaktowywane?" Ja mu na to: "A o co chodzi...." :lol: Tylko ze teraz musze 3 tyg czekac az przyjdzie new grafa :( Na razie jade na RIVIE TNT2 M64 :lol: Tak sobie mysle ze jak dostane nowa grafe to na pewno cos na AGPx8 bo na AGPx4 nie widzialem w cenniku...Wiec powinienem skorzystac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 ...Tak sobie mysle ze jak dostane nowa grafe to na pewno cos na AGPx8 bo na AGPx4 nie widzialem w cenniku...Wiec powinienem skorzystac :D w zaleznosci od gry < 1% wydajnosci (czyli w granicach bledu statystycznego) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...